Top 15 Inspiring Lord of the Rings αποσπάσματα

33
Top 15 Inspiring Lord of the Rings αποσπάσματα

Αποσπάσματα Άρχοντας των Δαχτυλιδιών - γκάνταλφ, φιλία, αστεία, αγάπη, θάρρος, για περιπέτεια, ταινία, σαμ

Είναι σπάνιο να βρεις κάποιον σε ολόκληρο το σύμπαν που δεν έχει ακούσει ποτέ για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Αυτό το επικό μυθιστόρημα φαντασίας και η μεγάλη επιτυχημένη σειρά ταινιών που βασίστηκε σε αυτό έκλεψαν την καρδιά πολλών θαυμαστών από την πρώτη μέρα.

Η δημιουργία ενός νέου κόσμου όπου οι θαυμαστές μπορούν να φανταστούν ότι ζουν είναι πιθανώς αρκετή για να δικαιολογήσει την τεράστια ποσότητα αγάπης που λαμβάνει ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Αλλά αν μας ρωτάτε, υπάρχουν περισσότερα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Μέσα από την εκπληκτική πλοκή και τα συναρπαστικά γεγονότα, ο JRR Tolkien αποκαλύπτει πολλά αποσπάσματα που μας εμπνέουν να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ο απίστευτα ταλαντούχος και ικανός συγγραφέας έγραψε αποσπάσματα σε αυτό το μυθιστόρημα που είναι χαραγμένα στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε 15 από αυτά τα εμπνευσμένα αποσπάσματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που ο καθένας μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ως σύνθημα και να ζήσει σύμφωνα με αυτά για να πραγματοποιήσει, να επηρεάσει και να γράψει ιστορία.

Εμπνευσμένα αποσπάσματα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία 15 αποσπάσματα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σχετικά με την ελπίδα, τη φιλία και το ταξίδι που πρέπει όλοι να κάνουμε.

1. «Ακόμη και ο πιο μικρός άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας». – Λαίδη Γκαλάντριελ

Μερικές φορές, ο κόσμος φαίνεται τόσο μεγάλος που μας κάνει να φαινόμαστε μικροί απέναντί ​​του. Νιώθουμε σαν μικρό ψάρι στον ωκεανό που δεν έχει κανέναν έλεγχο στα κύματα. Χρειάζεται όμως να κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν για να δούμε πόσα άτομα άλλαξαν τον κόσμο, απλοί άνθρωποι που ήταν όλοι ψαράκια αλλά προσπάθησαν αρκετά και τελικά κατάφεραν να σερφάρουν στον ωκεανό με όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Αυτό το απόσπασμα προσπαθεί να μας πει ότι όλα τα άτομα έχουν έναν ηγέτη μέσα τους. Απλώς πρέπει να το βρουν και να το προσεγγίσουν. Είμαστε όλοι πεταλούδες που μπορούμε να κάνουμε τεράστιες καταιγίδες μόνο αν συνεχίσουμε να πετάμε.

2. «Θα έρθει η ώρα σου. Θα αντιμετωπίσεις το ίδιο Κακό και θα το νικήσεις». – Άργουεν

Η ιστορία είναι γεμάτη από ιστορίες αγώνων μεταξύ καλού και κακού. Και το καλό πάντα κέρδιζε. Σε ένα σημείο της ζωής μας, όλοι πρέπει να σηκωθούμε ενάντια στο Κακό και να κερδίσουμε τις μάχες μας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, κανένα επιχείρημα και καμία διαπραγμάτευση. Θα έρθει σίγουρα η ώρα μας. Και το Κακό σίγουρα θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας. Είναι μόνο θέμα χρόνου, αλλά τελικά θα συμβεί σε όλους μας.

3. «Το μόνο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι θα κάνουμε με τον χρόνο που μας δίνεται». – Γκάνταλφ ο Γκρίζος

Ο Γκάνταλφ, ο αγαπημένος μας μάγος, προσπαθεί να μας πει ότι όλοι έχουμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε την αποστολή μας, αν το θέλουμε. Αν μας τελειώνει ο χρόνος, είναι γιατί αποφασίσαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε σωστά και προσεκτικά. Θέλουμε να περιμένουμε μια μεγάλη ξαφνική αλλαγή στον κόσμο που φέρνει πιθανότητες υπέρ μας; Ή μήπως θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που μας δίνεται και να αναλάβουμε δράση; Όλα είναι στο χέρι μας.

4. «Αλλά τελικά είναι κάτι παροδικό, αυτή η σκιά. ακόμα και το σκοτάδι πρέπει να περάσει». – Samwise Gamgee

Δύο εμπνευσμένα αποσπάσματα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δείχνουν τις δύο πλευρές του ρητού, «Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα», και αυτό το απόσπασμα είναι το πρώτο που δείχνει τη θετική πλευρά. Ο Samwise Gamgee μας λέει ότι όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, συμβαίνουν μόνο για ένα χρονικό διάστημα.

Το σκοτάδι φεύγει και ο ήλιος θα λάμψει ξανά. Όπως ακριβώς πιστεύουμε στο γεγονός ότι μετά από μια σκοτεινή νύχτα, ο ήλιος θα εμφανιστεί ξανά, πρέπει να πιστεύουμε ότι οι δυσκολίες θα περάσουν και θα έρθουν καλές στιγμές.

5. «Μπορεί να έρθει μια μέρα που το θάρρος των ανθρώπων αποτυγχάνει, που θα εγκαταλείψουμε τους φίλους μας και θα σπάσουμε όλους τους δεσμούς της συναναστροφής, αλλά δεν είναι αυτή η μέρα. Μια ώρα θλίψης και θρυμματισμένων ασπίδων, όταν η εποχή των ανθρώπων καταρρέει, αλλά δεν είναι αυτή η μέρα… αυτή τη μέρα πολεμάμε». – Άραγκορν

Αυτό είναι το άλλο απόσπασμα που δείχνει την αντίθετη πλευρά του „Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα“. Η αποτυχία και η απώλεια υπάρχουν είτε μας αρέσει είτε όχι. Όσο κι αν δεν θέλουμε να το δούμε να συμβαίνει στη ζωή μας, μπορεί να έρθει μια μέρα που θα χάσουμε. Μπορεί να χάσουμε κάποιες από τις πεποιθήσεις που έχουμε. Η πίστη μας μπορεί να κλονιστεί.

Μπορεί να χάσουμε το κουράγιο μας στη μάχη ενάντια στο σκοτάδι. Οι δεσμοί που θεωρούσαμε τους ισχυρότερους μπορεί να εξασθενήσουν και να σπάσουν. Οι πιο στενοί μας φίλοι μπορεί να μας εγκαταλείψουν, και μπορεί να χρειαστεί να τους εγκαταλείψουμε χωρίς καμία πιθανότητα να ξανασυναντηθούμε.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν κάποια μέρα γιατί έτσι είναι η ζωή. Φέρνει απώλεια και τρόμο και προδοσία και καταστροφή. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτό κάποια μέρα προς το παρόν. Σήμερα δεν είναι η μέρα που κατεβαίνουμε. Σήμερα παλεύουμε.

6. «Ο κόσμος είναι πράγματι γεμάτος κινδύνους, και σε αυτόν υπάρχουν πολλά σκοτεινά μέρη. αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που είναι δίκαια, και παρόλο που σε όλες τις χώρες η αγάπη είναι πλέον αναμεμειγμένη με τη θλίψη, ίσως μεγαλώνει περισσότερο». – Χαλντίρ

Αυτό είναι ίσως το πιο ακριβές πράγμα που μπορεί να πει κανείς για τον κόσμο. Κανένα μέρος δεν είναι τέλειο. Είναι πάντα κακό και καλό μαζί. Όπου υπάρχει φως, υπάρχουν σκιές. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο σκοτάδι να μας τυφλώσει. Πρέπει ακόμα να δούμε την καλοσύνη και την αγάπη και όλα τα όμορφα πράγματα στον κόσμο. Πρέπει ακόμα να πιστεύουμε ότι η αγάπη έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμα κι όταν δεν φαίνεται.

7. «Δεν είναι η δύναμη του σώματος, αλλά η δύναμη του πνεύματος». – Γκάνταλφ

Ο συγγραφέας μας λέει ότι δεν είναι το εξωτερικό μας αυτό που καθορίζει τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε. Αυτό που έρχεται από μέσα μας επιτρέπει να διαφυλάξουμε και να σταθούμε ενάντια στον κόσμο και να πολεμήσουμε για τα όνειρά μας.

Αυτό το απόσπασμα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν έχει σημασία πώς σας κρίνουν οι άνθρωποι όταν σας βλέπουν. Ο αληθινός είσαι αυτός που δεν μπορούν να δουν μέχρι να γνωρίσουν την ψυχή σου.

8. «Είναι η δουλειά που δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τελειώσει». – Samwise Gamgee

Το σοφό μας χόμπιτ μας δίνει και πάλι ένα όμορφο κίνητρο. Όσο περισσότερο αναβάλλετε την εργασία σας, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρώσετε. Η αναβλητικότητα δεν σε βοηθά ποτέ να κάνεις οτιδήποτε. Επομένως, είναι καλύτερο να συγκεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις και απλώς να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε το συντομότερο δυνατό.

9. «Οι πράξεις δεν θα είναι λιγότερο γενναίες επειδή δεν επαινούνται». – Άραγκορν

Οι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος να σκέφτονται λιγότερο τα επιτεύγματά τους επειδή κανείς δεν ήταν εκεί για να τους παρακολουθήσει να προοδεύουν. Εδώ είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός: Τελικά, αυτό που κάνετε είναι το πιο σημαντικό για εσάς από όλους τους ανθρώπους. Άρα, το αν κάποιος σε δει να το κάνεις μεγάλο ή όχι είναι άσχετο.

Οι ενέργειές σας εξακολουθούν να ισχύουν ακόμα κι αν περάσουν απαρατήρητες. Θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που θέλεις ακόμα κι αν δεν έχεις κοινό γιατί, τελικά, το κάνεις για σένα και για κανέναν άλλον.

10. «Υπάρχει κάποιο καλό σε αυτόν τον κόσμο, κύριε Φρόντο… και αξίζει να παλέψετε για αυτό». – Samwise Gamgee

Ο κύριος Φρόντο δεν είναι ο μόνος που χρειάζεται να ακούσει αυτό το απόσπασμα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευτικός μπορεί να είναι ο κόσμος μερικές φορές, δεν είναι όλο το σκοτάδι, η απώλεια και η θλίψη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρασυρθούμε από την απογοήτευση.

Πρέπει να δούμε το καλό μέρος του κόσμου, το όμορφο μέρος που μπορεί να φαίνεται μικρό σε σύγκριση με το σάπιο μέρος, και πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε τόσο για να φτάσουμε σε αυτό το μικρό κομμάτι όσο και για να το προστατέψουμε από το Κακό.

11. «Άπιστος είναι αυτός που αποχαιρετά όταν ο δρόμος σκοτεινιάζει». – Γκίμλι

Ο Gimli μας λέει να μην τα παρατάμε. Το σκοτάδι είναι δυνατό. Το σκοτάδι είναι τρομακτικό. Αλλά και το σκοτάδι είναι προσωρινό. Και αν χάσουμε την πίστη μας, αν σταματήσουμε τη στιγμή που τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, αν δεν αντέχουμε να περιμένουμε το φως να καθαρίσει ξανά το μονοπάτι μας, έχουμε χάσει την ευκαιρία να ζήσουμε στο έπακρο. Πρέπει να μείνουμε στα πόδια μας. Πρέπει να συντηρηθούμε και να είμαστε υπομονετικοί. Μόνο τότε μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι για τον εαυτό μας που πολεμήσαμε τις κακουχίες που κάποτε στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο μας.

12. «Μην ενοχλείτε πολύ τις καρδιές σας με τη σκέψη του δρόμου απόψε. Ίσως τα μονοπάτια που θα περπατήσετε ο καθένας σας είναι ήδη στρωμένα μπροστά στα πόδια σας, αν και δεν τα βλέπετε». – Γκαλάντριελ

Αυτό το απόσπασμα έχει πολλές σημασίες από μόνο του. Έχουμε την τάση να υπερεκτιμάμε κάθε βήμα μας και όταν σκεφτόμαστε υπερβολικά τα πράγματα, φοβόμαστε να αναλάβουμε δράση. Αυτό που είναι γραφτό να συμβεί θα γίνει. Μπορούμε να καταλάβουμε πώς να επιβιώσουμε στο δρόμο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει να ρισκάρουμε τα πάντα και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί μπροστά μας απροετοίμαστοι, χωρίς σχέδιο.

Αλλά το να ανησυχούμε πάρα πολύ και να σκεφτόμαστε όλα τα πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να αποτύχουμε δεν θα μας κάνει καλό. Θα πρέπει να κάνουμε το άλμα με θάρρος και να δούμε τι πρέπει να δούμε όταν είναι έτοιμο να φανεί.

13. «Σκέφτηκα ένα τέλος για το βιβλίο μου: «Και έζησε ευτυχισμένος για πάντα, μέχρι το τέλος των ημερών του». – Μπίλμπο Μπάγκινς

Αυτό το απόσπασμα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντικό την πρώτη φορά που το διαβάσατε. Αλλά όταν το σκεφτείς βαθιά, θα βρεις έμπνευση σε αυτό. Όλοι έχουμε τα βιβλία μας και είμαστε οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε αυτά. Το τέλος του βιβλίου μας θα εξαρτηθεί από εμάς. εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.

Θέλετε αίσιο τέλος; Θέλετε να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα, μέχρι το τέλος των ημερών σας; Μετά κάντε το να συμβεί. Αποφασίστε τι είδους τέλος θέλετε και επικεντρώστε όλη σας την ενέργεια στο να το γράψετε στο βιβλίο της ιστορίας της ζωής σας. Κατευθύνετε όλες τις ενέργειες και τα σχέδιά σας σύμφωνα με το τέλος που θέλετε να γράψετε μόνοι σας και προσπαθήστε να το κάνετε πραγματικότητα.

14. «Οι λαοί φαίνεται να έχουν μόλις προσγειωθεί σε αυτά, συνήθως — οι δρόμοι τους ήταν στρωμένοι έτσι. Αλλά περιμένω ότι είχαν πολλές ευκαιρίες, όπως εμείς, να γυρίσουν πίσω, αλλά δεν το έκαναν. Και αν είχαν, δεν θα έπρεπε να το ξέρουμε, γιατί θα είχαν ξεχαστεί». – Samwise Gamgee

Ο Σαμ μας λέει ότι πολλοί άνθρωποι είχαν ξεκινήσει και τελείωσαν το ταξίδι τους πριν από εμάς, αγωνίστηκαν με τις δικές τους δυσκολίες και είχαν τις δικές τους περιπέτειες. Και όλοι αυτοί θα μπορούσαν να τα παρατήσουν και να αφήσουν το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσουν για να φτάσουν στη σωτηρία. γιατί ο δρόμος προς τη σωτηρία είναι επικίνδυνος και μόνο τα ονόματα εκείνων που μπορούν να τον περπατήσουν μέχρι το τέλος θα μείνουν στην ιστορία. Όσοι τα παρατήσουν θα ξεχαστούν. αυτοί που συντήρησαν θα παραμείνουν στις ιστορίες του θάρρους και της δύναμης.

15. «Δεν είναι δικό μας καθήκον να κυριαρχήσουμε σε όλες τις παλίρροιες του κόσμου, αλλά να κάνουμε ό,τι είναι μέσα μας για τη βοήθεια εκείνων των χρόνων που είμαστε στημένοι, ξεριζώνοντας το Κακό στα χωράφια που γνωρίζουμε, έτσι ώστε όσοι ζουν μετά μπορεί να έχει καθαρό χώμα μέχρι να καλλιεργήσει. Το τι καιρό θα έχουν δεν είναι δικό μας να το κυβερνήσουμε». – Γκάνταλφ

Τέλος, το τελευταίο μας απόφθεγμα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που είπε ο Γκάνταλφ, μας λέει ότι όσο μεγάλος ήρωας κι αν είμαστε στην εποχή μας, ο ρόλος μας δεν θα είναι αιώνιος. Το καθήκον μας δεν είναι να κάνουμε τον κόσμο άψογο και τέλειο γιατί η ζωή κανενός ατόμου δεν θα είναι αρκετή για αυτό.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον δικό μας χρόνο, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ανθρώπους της ηλικίας μας και να αφήσουμε τον κόσμο στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε για αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Αλλά το τι θα κάνει η επόμενη γενιά στην εποχή της δεν είναι υπό τον έλεγχό μας.

Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καλοσύνη για την αιωνιότητα, αλλά μάλλον προσπαθούμε να προστατεύσουμε τη μικρή ποσότητα καλοσύνης που έχουμε στα χέρια μας με την ελπίδα ότι θα ανθίσει χάρη στις προσπάθειες των ηρώων που θα την κληρονομήσουν.

Ο Tolkien δεν δημιούργησε μόνο ένα έπος φαντασίας, αλλά μας έδωσε επίσης μια μεγάλη πηγή έμπνευσης. Αυτά τα αποσπάσματα ήταν μόνο 15 από τα πολλά εμπνευσμένα αποσπάσματα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Υπάρχουν ακόμη πολλά αποσπάσματα που μας δείχνουν την αξία του θάρρους και της επιμονής. Και αυτό είναι που κάνει το έργο του Τόλκιν πολύτιμο.

Αν χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση, σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε Mindsetopia, ένα ιστολόγιο για την επίγνωση, την επιτυχία και την ευτυχία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar