The Pursuit of Happiness – Βρείτε έναν σκοπό για τη ζωή σας

35
The Pursuit of Happiness – Βρείτε έναν σκοπό για τη ζωή σας
The Pursuit of Happiness - Βρείτε έναν σκοπό για τη ζωή σας

Εικόνα της Jill Wellington από την Pixabay

Αιώνια ευτυχία – ακούγεται υπέροχο. Ενώ αναζητούμε την ευτυχία με τους δικούς μας τρόπους, οι πιο επιτυχημένοι ανάμεσά μας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: μια ξεκάθαρη αίσθηση του σκοπού. Το να γνωρίζετε τον σκοπό της ζωής σας είναι το κλειδί για τη διαρκή ευτυχία.

Ωστόσο, το να βρεις το σκοπό σου στη ζωή είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Πολλοί άνθρωποι ζουν όλη τους τη ζωή αναζητώντας το! Για να σας βοηθήσουμε στο ταξίδι σας, θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν οδικό χάρτη για μια ζωή με σκοπό. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να εστιάσετε στο να ζήσετε για τον εαυτό σας και να χτίσετε ένα καλύτερο μέλλον.

Υπάρχει σημαντική αξία σε δημιουργώντας ένα σχέδιο ζωής που θα σας βοηθήσει στην επιδίωξη της ευτυχίας. Άρα, πιάσε ένα σκεύος γραφής και ένα κενό κομμάτι χαρτί. Ας ξεκινήσουμε την πορεία προς μια ζωή με σκοπό.

Ξεκινήστε με ένα όραμα του Ιδανικού Εαυτού σας

Αφιερώστε ένα λεπτό, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε την αγαπημένη σας εκδοχή του εαυτού σας. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Μην μένεις πίσω εδώ – σκέψου καλά και φαντάσου ποιος είσαι αν μπορούσες να είσαι ακριβώς αυτός που ήθελες.

Πάρτε ένα στυλό και σημειώστε τις αγαπημένες σας ιδέες στη σελίδα. Η δημιουργία πινάκων όρασης μπορεί να σας βοηθήσει πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Κολλήθηκε; Δοκιμάστε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις σχετικά με τη φανταστική εκδοχή του εαυτού σας:

 • Που είσαι?
 • Με ποιον είστε? Ποιος σε νοιάζει;
 • Τι κάνεις? Που δουλεύεις? Τι κάνεις για να διασκεδάσεις?
 • Τι επιφυλάσσει το μέλλον για εσάς;
 • Πως αισθάνεσαι? Οτι σε κάνει χαρούμενο?

Μόλις αποκτήσετε μια ιδέα για αυτό το υπέροχο άτομο που θέλετε να είστε, αναρωτηθείτε ΓΙΑΤΙ θέλετε να είστε έτσι και προσθέστε μερικές ακόμη σημειώσεις στον οδικό σας χάρτη. Το να εστιάσετε σε αυτήν την ιδανική εκδοχή του εαυτού σας και στο γιατί υπάρχει, σας βοηθά να περιορίσετε τις προτεραιότητές σας στη ζωή, φέρνοντάς σας ένα βήμα πιο κοντά στον σκοπό της ζωής σας.

Αναγνωρίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς

Τώρα που έχετε αυτή τη φανταστική εκδοχή του εαυτού σας να φιλοδοξείτε, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη Γη και να σκεφτείτε τη ζωή σας όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή. Στην τρέχουσα κατάστασή σας, τι και ποιος είναι πιο σημαντικός για εσάς; Προσδιορισμός αυτών των πραγμάτων ή των ανθρώπων που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι σας οδηγεί, και με τη σειρά σας, μια ζωή με στόχο την καθοδήγηση.

Ήρθε η ώρα να ξανασηκώσετε αυτό το στυλό για να δημιουργήσετε μια λίστα με αυτά που εκτιμάτε περισσότερο στη ζωή σας. Σκεφτείτε τα πάντα, από τους ανθρώπους και τις κοινότητες που κρατάτε κοντά στην καρδιά σας, μέχρι τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες, μέχρι ζητήματα στον ευρύτερο κόσμο που έχουν σημασία για εσάς. Εάν δυσκολεύεστε εδώ, αναρωτηθείτε: Πώς φαίνεται η επιτυχία στη ζωή, την κοινότητα και τον κόσμο σας;

Κατανοήστε τι σας παρακινεί

Τώρα που έχετε καταλάβει πώς φαίνεται η επιτυχία, αναρωτηθείτε γιατί φαντάζεστε την επιτυχία με αυτόν τον τρόπο. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να μάθετε τι σας παρακινεί και να χρησιμοποιήσετε αυτό το κίνητρο για να σας ωθήσει προς τα εμπρός.

Η κατανόηση των κινήτρων σας είναι ένα δύσκολο βήμα στον οδικό σας χάρτη, επομένως θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να σας βοηθήσουμε. Αν αποφασίσω ότι η επιτυχία στη ζωή μου μοιάζει με ένα μεγάλο σπίτι με ένα φανταχτερό αυτοκίνητο, ίσως με κίνητρο τα χρήματα ή η ιδιότητα. Αν αποφασίσω ότι η επιτυχία στη ζωή μου μοιάζει με έναν ερωτευμένο σύζυγο με έξι ευτυχισμένα παιδιά, ίσως με παρακινεί η επιθυμία για οικογένεια και άνεση. Τι παρακινεί τα οράματά σας για επιτυχία;

Προσδιορίστε πού χωράτε

Ο αυτοστοχασμός είναι εξαιρετικός για να καθορίσετε πού θέλετε να πάτε, αλλά θέλετε επίσης να θυμάστε πού βρίσκεστε τώρα σε αυτό το ταξίδι προς τη ζωή για τον εαυτό σας.

Ξεκινήστε κάνοντας μερικές απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας. Σημειώστε τις απαντήσεις σας στον οδικό σας χάρτη.

 • Σε τι είσαι καλός;
 • Με τι παλεύεις;
 • Ποιες επιτυχίες απολαμβάνετε ήδη;
 • Τι αποτυχίες έχετε βιώσει;
 • Τι έχεις μαθει?
 • Τι θέλετε ακόμα να μάθετε;

Βρείτε τον Σκοπό σας

Εδώ είμαστε, στο μεγάλο βήμα: να βρείτε το σκοπό σας!

Είναι αδύνατο να σας πω ακριβώς πώς να καταλάβετε τον σκοπό της ζωής σας, επειδή η διαδικασία είναι προσωπική και διαφορετική για τον καθένα. Ωστόσο, μπορούμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές.

Κάντε ένα (μεταφορικό) βήμα πίσω και δείτε τον οδικό χάρτη που δημιουργήσατε σήμερα. Τι σας ξεχωρίζει ως τα βασικά στοιχεία της σελίδας; Υπάρχουν ιδέες που εμφανίζονται συνεχώς ή που φυσικά ταιριάζουν καλά μεταξύ τους; Δώστε προσοχή στις τάσεις που βλέπετε στον οδικό σας χάρτη και χρησιμοποιήστε τις για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον πρωταρχικό σκοπό ζωής σας.

Όταν έχετε μια σαφή εικόνα του σκοπού σας, προσθέστε τον στον οδικό σας χάρτη με μεγάλα, έντονα γράμματα. Ίσως να το κυκλώσετε ή να το επισημάνετε. Ο σκοπός είναι, άλλωστε, το πιο κρίσιμο μέρος του οδικού χάρτη.

Θέστε στόχους και κάντε ένα σχέδιο

Το να βρεις το σκοπό σου στη ζωή είναι μόνο ένα βήμα για να ζεις για τον εαυτό σου. Είναι αυτό που κάνετε με αυτόν τον σκοπό που έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία. Μόλις σκεφτείτε ότι γνωρίζετε τον σκοπό της ζωής σας, γράψτε τρεις στόχους για τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε σήμερα. Θυμηθείτε, όλα πρέπει να βασίζονται στον σκοπό της ζωής σας.

Αυτοί οι στόχοι μπορεί να σχετίζονται με την προσωπική σας ζωή, την υγεία, την καριέρα ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής θέλετε. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν εξετάζοντας τη σταδιοδρομία τους και σκέφτονται εάν τα προς το ζην ευθυγραμμίζονται με τον σκοπό της ζωής τους. Είτε είστε Chief Product Officer ή ένας υπάλληλος εισαγωγικού επιπέδου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επαγγελματική σας πορεία μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

The Rundown

Η κατανόηση της ζωής με γνώμονα το σκοπό θεωρείται συχνά ένα από τα κλειδιά για την ευτυχία και την επιτυχία. Ενώ η εύρεση του σκοπού σας είναι ένα δύσκολο έργο, ο αυτοστοχασμός και η ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο στοχευμένη και ικανοποιητική ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar