DIY Ανοιξιάτικος Καθαρισμός Αυλής – Εξωραϊσμός Ινδικού Run

1
DIY Ανοιξιάτικος Καθαρισμός Αυλής – Εξωραϊσμός Ινδικού Run

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι τέλος Φεβρουαρίου και νιώθουμε ότι η άνοιξη έχει ήδη φτάσει με τη Μητέρα Φύση να μας δίνει μια ωραία προεπισκόπηση!

Όταν φτάνουν οι πρώτες μέρες ζεστασιάς, ανυπομονούμε να βγούμε έξω. Αυτά μέχρι να δούμε τι έχει κάνει ο Γέρος Χειμώνας στην αυλή! Ενώ έχετε κολλήσει μέσα και μένετε άνετα δίπλα στο τζάκι, ο χειμώνας „ακεφιά” έχουν προκαλέσει όλεθρο στο γρασίδι και το τοπίο σας!

Εάν έχετε τη διάθεση να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το δικό σας „ανοιξιάτικο καθαρισμό”, εδώ είναι μερικά από τα βασικά που θα σας βοηθήσουν.

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε: μια καλή τσουγκράνα, γάντια, κλαδευτήρια, μεγάλες τσάντες απορριμμάτων/αυλής και ένα καρότσι. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο εξοπλισμό, αλλά αυτά είναι τα βασικά.

~ Μαζέψτε τα νεκρά φύλλα, τα σκουπίδια και τα σκουπίδια από το γκαζόν, τα τοπία και τη βάση των φυτών και των θάμνων.

~ Κλαδέψτε τα νεκρά κλαδιά από δέντρα και θάμνους.

~ Κόψτε τα διακοσμητικά χόρτα και τα πολυετή φυτά.

Σημείωση: Το κλάδεμα και το κλάδεμα δεν είναι μια εργασία που ταιριάζει σε όλους. Φροντίστε να γνωρίζετε τις συγκεκριμένες ανάγκες για ό,τι έχετε φυτέψει στην αυλή σας.

~ Αραιώστε τα υπερπλήρη κρεβάτια και μεταφυτέψτε σε γυμνές περιοχές. (Η μεταφύτευση μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι να φύγει η απειλή του παγετού.)

~ Τραβήξτε τα ζιζάνια από τις περιοχές παρτέρι. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι τώρα, ενώ το έδαφος είναι μαλακό και τα ζιζάνια είναι μικρά.

~ Προετοιμάστε το γρασίδι σας για σπορά αφαιρώντας το κατεστραμμένο γρασίδι που οφείλεται σε αλάτι, άροτρα ή ασθένεια για να προετοιμαστείτε για σπορά.

Ουσιαστικά θέλετε να απελευθερώσετε το γκαζόν και το τοπίο που ασφυκτιά όλο τον χειμώνα, επιτρέποντάς του να πάρει οξυγόνο και ηλιακό φως για την αναγέννησή του! Αυτό βοηθά επίσης να αποτρέψει τη σήψη των ριζών, τη μούχλα και τα έντομα από το να κάνουν ζημιά.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τον αερισμό του γκαζόν σας για να επιτρέψετε την καλύτερη κίνηση του νερού, του λιπάσματος και του αέρα για την τόνωση της ανάπτυξης. Η δοκιμή του pH του εδάφους θα σας βοηθήσει να μάθετε τι επεξεργασία χρειάζεται το γκαζόν σας για την επόμενη σεζόν.

Έχετε σχέδιο για την απομάκρυνση όλων αυτών των απορριμμάτων της αυλής;

Επικοινωνήστε με την εταιρεία απορριμμάτων σχετικά με την απομάκρυνση των απορριμμάτων της αυλής. Κάποιοι θα το πάρουν, αλλά κάποιοι συνηθισμένος.

Εδώ είναι μερικές άλλες επιλογές:

Τα φύλλα μπορούν να πολτοποιηθούν με ένα χλοοκοπτικό και να χρησιμοποιηθούν ως φράγμα ζιζανίων στο παρτέρι ή στον λαχανόκηπο σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας σωρό κομποστοποίησης ή να βρείτε μια πτώση κομπόστ στην κοινότητά σας.

Easy-Peasy σωστά;

Για κάθε ενδεχόμενο όλα αυτά υπαίθρια διασκέδαση γίνεται λίγο συντριπτικό, μην ανησυχείτε, μπορούμε να βοηθήσουμε!

Αυτήν τη στιγμή προγραμματίζουμε τον Εαρινό Καθαρισμό.Όχι μόνο έχουμε την τέλεια ομάδα για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες σας για τον καθαρισμό της Άνοιξης, αλλά παίρνουμε και όλα τα «σκουπίδια» μαζί μας και τα μεταφέρουμε στον δικό μας σωρό κομποστοποίησης!

Καλή άνοιξη!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar