7 καταπληκτικοί τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι βοηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας

40
7 καταπληκτικοί τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι βοηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας
7 καταπληκτικοί τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι βοηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας

Φωτογραφία της Sharon McCutcheon στο Unsplash

Θα νομίζατε ότι σώζετε έναν σκύλο όταν τον υιοθετήσετε από ένα καταφύγιο. Αλλά, στην πραγματικότητα, σε σώζουν και εσένα.

Τα σκυλιά έχουν εξαιρετική υγεία και ψυχικές εξελίξεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Σε βοηθούν ακόμη και να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Θα παρατηρήσετε ακόμη και τις αλλαγές στην προσωπικότητά σας αφού έχετε έναν σκύλο στο σπίτι.

Εν ολίγοις, αυτός ο δεσμός λειτουργεί αμφίδρομα. Και εδώ είναι 7 οφέλη από το να έχετε έναν σκύλο μαζί σας για να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας.

1. Οι σκύλοι βελτιώνουν την ψυχική υγεία

Τα σκυλιά κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος γίνεται ευχάριστος άνθρωπος.

Όταν έχεις σκύλο, γεμίζει την καρδιά σου με αγάπη και συμπόνια για το μικρό σου αγόρι γιατί έχει τόση αγάπη να σου δώσει πίσω. Σε κάνει το κέντρο της προσοχής του. Η αγάπη και η προσοχή του είναι αυτά που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και σας κάνουν χαρούμενους.

Γίνεστε ευτυχισμένοι επειδή ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει τις ορμόνες της χαράς ως αντίδραση στην κατάσταση. Αυτοί οι χημικοί μεσολαβητές όχι μόνο σας κάνουν χαρούμενους αλλά έχουν και άλλους σημαντικούς ρόλους στο σώμα.

Τέτοιες ορμόνες βοηθούν στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης, μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό, βελτιώνουν τη διάθεση, ανακουφίζουν την κατάθλιψη και βελτιώνουν το άγχος.

Συχνά δεν αισθανόμαστε αυτές τις αλλαγές επειδή χρειάζεται χρόνος όσο ο εγκέφαλός μας αποτοξινώνεται. Χρειάζεται λοιπόν χρόνος για να παρατηρήσουμε μια διαφορά στην ψυχική μας υγεία, αλλά τελικά βελτιώνεται.

2. Γίνεσαι πιο υπεύθυνος

Το να έχεις κατοικίδιο είναι τεράστια ευθύνη. Η μέρα που τους έφερες στο σπίτι ήταν που αποφάσισες να είσαι υπεύθυνος για την υγεία και την ευτυχία τους.

Παίρνετε το φαγητό τους από το μπακάλικο πριν τελειώσει στο σπίτι. Κλείνετε επίσης ραντεβού στον κτηνίατρο για να εξασφαλίσετε την υγεία του σκύλου σας. Μερικοί μάλιστα πάνε ένα βήμα μπροστά και χτίζουν μια νέα ζωή για τα σκυλιά τους παρέχοντάς τους περισσότερα από όσα κάνουν για τον εαυτό τους.

Δουλεύουν και κερδίζουν χρήματα μόνο και μόνο για να μπορούν να κάνουν τα σκυλιά τους άνετα. Αυτό σου κάνει ένας σκύλος. Σε κάνουν υπεύθυνους όχι μόνο σε σχέση με τον εαυτό τους αλλά γενικότερα.

Ενεργείτε υπεύθυνα ακόμα και γύρω από ανθρώπους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η συνεχής ευθύνη του σκύλου σας επηρεάζει την ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας.

Αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι του ταΐζετε τη σωστή τροφή για σκύλους, ώστε να παραμένει ενεργός και να σας υποστηρίζει καθ‘ όλη τη διάρκεια.

3. Η αυτοεκτίμησή σας ενισχύεται

Όταν κάποιος είναι έτοιμος να σας κάνει τον κόσμο του, αρχίζετε να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για σκύλο, η αγάπη που λαμβάνετε είναι αυτή που ενισχύει την αυτοεκτίμησή σας. Βελτιώνει την αυτοπεποίθησή σας και σας κάνει να εμπιστεύεστε περισσότερο τον εαυτό σας.

Από την άλλη πλευρά, όλες οι ορμόνες της ευτυχίας που συζητήθηκαν παραπάνω συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής σας. Είναι ένας πολύπλοκος κύκλος. Πρώτον, ο σκύλος σας σας κάνει χαρούμενους. Στη συνέχεια, ο εγκέφαλός σας συνεχίζει να απελευθερώνει ορμόνες ευτυχίας που, με τη σειρά τους, ενισχύουν την παραγωγικότητά σας, οδηγώντας σε καλύτερη επιτυχία στη ζωή.

Είναι μια περίπλοκη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου μας και της προσωπικότητάς μας. Και σε αυτή την περίπτωση, ξεκινά από τον σκύλο σας και την άνευ όρων αγάπη που λαμβάνετε από αυτόν.

4. Νοιάζεσαι περισσότερο

Παρόμοια με το πώς να γίνετε πιο υπεύθυνοι, γίνεστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Φροντίζετε για τις ώρες γευμάτων, το μέγεθος των μερίδων, την υγεία και τον ύπνο του σκύλου σας. Θέλετε τον κόσμο για αυτούς.

Τους πας στο πάρκο περισσότερο γιατί θέλεις να διασκεδάσουν. Στη συνέχεια, όταν επιστρέφετε στο σπίτι, σας ενδιαφέρει να φέρετε στον σκύλο σας μερικές λιχουδιές στο δρόμο της επιστροφής σας από τη δουλειά.

Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες αποδεικνύουν την αγάπη σας για τον σκύλο σας, και αυτό τελικά γίνεται η προσωπικότητά σας. Και αργότερα, νοιάζεσαι και για τον κόσμο περισσότερο.

5. Βρίσκετε έναν ουσιαστικό σκοπό

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται κάτι να κολλήσει για να έχει ένα νόημα πίσω από την ύπαρξή του. Αφού αναζητούν μια ικανοποιητική καριέρα, μεγάλα αυτοκίνητα ή μια αγαπημένη οικογένεια, οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι γονείς σκύλων όπως εμείς βρίσκουν το νόημά τους στη φροντίδα των σκύλων μας.

Ο μόνος σκοπός των σκύλων μας είναι να ξυπνήσουμε το πρωί, να πάμε στη δουλειά για να κερδίσουμε τα προς το ζην και μετά να επιστρέψουμε στο σπίτι για τον γούνινο σύντροφό μας.

Αυτός ο σκοπός όχι μόνο μας κρατά απασχολημένους και χαρούμενους, αλλά μας δίνει επίσης έναν στόχο στη ζωή που συνεχίζουμε να ανυπομονούμε. Ένας ουσιαστικός σκοπός είναι η μεγαλύτερη ώθηση στη ζωή μας. Τα σκυλιά μας είναι μια σκόπιμη έννοια που μας κρατά να συνεχίσουμε.

6. Συνδέεστε με τον αληθινό σας εαυτό

Τα πάντα σχετικά με τον σκύλο σας σας φέρνουν πιο κοντά στο να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Όταν νοιάζεσαι περισσότερο, γίνεσαι πιο υπεύθυνος και γίνεσαι ψυχικά σταθερός, βρίσκεις μια αληθινή ψυχή μέσα σου και συνδέεσαι μαζί της.

Όλοι είναι καλοί άνθρωποι, αλλά δεν μπορούν όλοι να δείξουν στον κόσμο ότι μπορούν να είναι καλοί. Έτσι, όταν ένας σκύλος σε αλλάζει για τα καλά, γίνεσαι άλλος άνθρωπος για τον κόσμο και τον εαυτό σου.

7. Κοινωνικοποιείτε καλύτερα

Πρέπει να έχετε παρατηρήσει πόσο περισσότεροι άνθρωποι σας πλησιάζουν όταν έχετε τον γούνινο άντρα σας δίπλα σας παρά μόνοι σας.

Το θέμα της ιδιοκτησίας ενός σκύλου είναι τέλειο για να ξεκινήσετε μια συζήτηση. Δυστυχώς, είναι τόσο τεράστιο το θέμα που δύο γονείς σκυλιών καταλήγουν να μιλούν για αυτό ατελείωτα. Αυτό σας επιτρέπει να γνωρίσετε νέα άτομα, να κάνετε περισσότερους φίλους και να μάθετε διαφορετικά πράγματα για τον σκύλο σας.

Ένας γονέας σκύλου είναι πάντα απασχολημένος συζητώντας το σκυλί του με άλλους και δεν το χορταίνει ποτέ. Έτσι, αν είστε ντροπαλοί και δεν έχετε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε πολύ με τους ανθρώπους, τα σκυλιά είναι το εισιτήριό σας για να κάνετε νέους φίλους.

Τελικές σκέψεις

Όλοι οι παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω συνδυάζονται για να βελτιώσουν την υγεία και την προσωπικότητά σας. Ως αποτέλεσμα, γίνεστε γενικά πιο ευτυχισμένος άνθρωπος και κάποιος που τα καταφέρνει στη ζωή πιο συχνά.

Ο σκύλος σας παίζει ζωτικό ρόλο στη ζωή σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Κάνετε το σκυλί σας ευτυχισμένο και αισθάνεται ασφάλεια, και σε αντάλλαγμα, ο σκύλος σας σας βοηθά να επιτύχετε ένα γαλήνιο μυαλό.

Αν έχετε υιοθετήσει σκύλο, σύντομα θα μάθετε τις αλλαγές στη συμπεριφορά σας. Αυτή είναι η νέα σας πορεία προς μια περιποιημένη προσωπικότητα.

Ρίξτε μια ματιά στο dogfooddesire.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές ανάγκες του σκύλου σας, όπως τι του αρέσει να τρώει και ποιες είναι οι διατροφικές απαιτήσεις του.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar