5 καλύτερα οικογενειακά παιχνίδια και δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

7
5 καλύτερα οικογενειακά παιχνίδια και δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο

Έχετε κολλήσει σε μια βροχερή μέρα και ψάχνετε κάτι να κάνετε με την οικογένεια; Μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήστε τα παιδιά σας παρακινημένα και χαρούμενοι το Σαββατοκύριακο όταν ο καιρός είναι κακός, γι‘ αυτό σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά συναρπαστικά οικογενειακά παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Οικογένεια περνούν χρόνο μαζί

Εικονικό δωμάτιο διαφυγής

Ψάχνετε για κάτι νέο και συναρπαστικό να κάνετε μαζί; Δείτε ένα από τα πολλά εικονικά δωμάτια απόδρασης που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο! Μπορείτε να εργαστείτε μαζί ως ομάδα για να λύσετε γρίφους και γρίφους και να προσπαθήσετε να «ξεφύγετε» από μια ποικιλία διαφορετικών σεναρίων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε, οπότε σίγουρα θα βρείτε μια που θα απολαύσουν όλοι. Το Συναρπαστικό Παιχνίδι προσφέρει πολλά εικονικά δωμάτια απόδρασης καθώς και τα δικά τους Δωμάτιο απόδρασης Μπέρμιγχαμ χαρακτηριστικό.

Φτιάξτε ένα οχυρό

Αυτή είναι μια κλασική δραστηριότητα που δεν παλιώνει ποτέ! Γίνετε δημιουργικοί και δείτε ποιος μπορεί να χτίσει το καλύτερο οχυρό χρησιμοποιώντας κουβέρτες, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορείτε να βρείτε γύρω από το σπίτι. Μόλις χτίσετε τα οχυρά σας, μπορείτε να κάνετε μια μαξιλαρομαχία ή να κατασκηνώσετε μέσα σε αυτά για τη νύχτα.

Παιδί που χτίζει ένα οχυρό με μαξιλάρια καναπέδων

Μαραθώνιος οικογενειακής ταινίας

Κάντε ένα διάλειμμα από το Netflix και κάντε τον δικό σας οικογενειακό μαραθώνιο ταινιών! Βάλτε ποπ κορν, φτιάξτε μερικά σνακ και χαλαρώστε μαζί στον καναπέ για να παρακολουθήσετε μερικές από τις αγαπημένες σας ταινίες όλων των εποχών. Θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε έναν θεματικό μαραθώνιο και να παρακολουθήσετε ταινίες που βασίζονται όλες σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή είδος.

Νύχτα ζωγραφικής

Κάντε τους δημιουργικούς σας χυμούς να ρέουν με μια βραδιά ζωγραφικής! Μπορείτε είτε να ακολουθήσετε μαζί με ένα σεμινάριο στο διαδίκτυο είτε να αφήσετε τον καθένα να δημιουργήσει το δικό του αριστούργημα. Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες και θα καταλήξετε με μερικούς υπέροχους πίνακες για να κλείσετε το τηλέφωνο στο σπίτι.

Μια μαμά και τα παιδιά της ζωγραφίζουν μαζί

Διαγωνισμός ψησίματος

Συμμετέχετε όλη την οικογένεια σε έναν διαγωνισμό ψησίματος! Δείτε ποιος μπορεί να ψήσει το καλύτερο κέικ, μπισκότα ή cupcakes. Θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε μια συνεδρία γευσιγνωσίας στο τέλος για να δείτε ποια δημιουργία είναι η αγαπημένη όλων.

Πώς μπορώ να παρακινήσω τα παιδιά μου όταν πρόκειται να παίζουν παιχνίδια ως οικογένεια;

Μπορεί να είναι δύσκολο να παρακινήσετε τα παιδιά σας να παίζουν οικογενειακά παιχνίδια, ειδικά αν έχουν συνηθίσει να παίζουν μόνα τους ή με τους φίλους τους. Ένας τρόπος για να τους προσελκύσετε είναι επιλέγοντας παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μικρότερα παιδιά και οικογένειες. Μια άλλη συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν βραβεία ή ανταμοιβές για αρπαγές, όπως μικρά παιχνίδια ή γλυκά. Τέλος, προσπαθήστε να συμμετάσχετε όλους στο παιχνίδι κάνοντας το όσο το δυνατόν πιο διαδραστικό.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ως οικογένεια, ακόμα κι αν ο καιρός είναι κακός. Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα κολλήσετε σε εσωτερικό χώρο, γιατί να μην δοκιμάσετε μία από αυτές τις διασκεδαστικές ιδέες;

Schreibe einen Kommentar