5 Έργα Φυσικών Επιστημών Ε‘ Δημοτικού που πρέπει να δοκιμάσετε

18
5 Έργα Φυσικών Επιστημών Ε‘ Δημοτικού που πρέπει να δοκιμάσετε

Το να κάνουμε την εκπαίδευση των παιδιών διασκεδαστική ενισχύει μόνο τη μάθησή τους. Οι πρακτικές γνώσεις που απαιτεί ένα επιστημονικό έργο θα εδραιώσουν τις έννοιες στο μυαλό των μαθητών. Υπάρχει μια πληθώρα εργαλείων στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να κάνετε την επιστήμη διασκεδαστική και εκπαιδευτική, συμπεριλαμβανομένου του Adobe Education Exchange. Ας δούμε μερικά που πρέπει να δοκιμάσετε Εργασίες επιστήμης Ε‘ τάξης.

1. Κατασκευάστε ένα μοντέλο καρδιάς

Η καρδιά είναι ένα συναρπαστικό όργανο που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή. Η κατανόηση του πώς λειτουργεί δεν προορίζεται μόνο για τους γιατρούς και ακόμη και οι μικροί μαθητές μπορούν να κερδίσουν πολλά από την κατασκευή ενός μοντέλου καρδιάς. Εκτός από το να δουν ένα μοντέλο καρδιάς σε δράση, τα παιδιά κατανοούν πώς να φροντίζουν την καρδιαγγειακή τους υγεία.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του επιστημονικού έργου μοντέλου καρδιάς είναι ότι μπορεί να διεξαχθεί με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από το σπίτι. Ένα συνοδευτικό μάθημα για το πώς να διασφαλίσετε τη βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία μέσω της διατροφής και της φυσικής κατάστασης θα προσθέσει στην εμπειρία.

Οι μαθητές θα μάθουν για την υδραυλική λειτουργία της καρδιάς, τον ρόλο των πνευμόνων, τον καρδιακό ρυθμό και την ανατομία της καρδιάς.

2. Επιπλέουν ή βυθίζονται

Το έργο float ή sink είναι απλό στη διεξαγωγή του, αλλά μπορεί να δώσει στους εκπαιδευτικούς άφθονο υλικό για πολλά μαθήματα. Μια άποψη για αυτό το έργο είναι η χρήση κονσερβοποιημένων αναψυκτικών. Η διαφορά στα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Εκτός από το μάθημα για την άνωση και την πυκνότητα, μπορείτε να εργαστείτε σε μια τάξη για τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης.

Αυτή η δραστηριότητα μπορεί επίσης να αποκτήσει επαναλαμβανόμενη παρουσία καθώς χρησιμοποιείτε διαφορετικά αντικείμενα και ζητάτε από τους μαθητές να μαντέψουν εάν θα επιπλέουν ή θα βυθιστούν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διαφανές δοχείο και αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε γύρω από το σπίτι ή από το τοπικό κατάστημα.

3. Φούσκα ξηρού πάγου

Η δημιουργία μιας φυσαλίδας πάγου θα σας ζητήσει να προετοιμάσετε λίγο περισσότερο από τα δύο προηγούμενα έργα, αλλά θα αξίζει τον χρόνο σας. Θα χρειαστεί να κρατήσετε λίγο ξηρό πάγο τον οποίο θα πρέπει να χειριστείτε με προσοχή. Το αποτέλεσμα θα φέρει χαμόγελα και εκφράσεις δέους στα πρόσωπα των μαθητών σας, κάτι που είναι πάντα υπέροχο για έναν εκπαιδευτικό.

Εκτός από το εντυπωσιακό θέαμα, οι μαθητές θα μάθουν για την πίεση. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε για τη βασική χημεία και να σημειώσετε ότι αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιείται σε μηχανές καπνού. Δείξτε στους μαθητές σας βίντεο με θεατρικές παραγωγές και μουσικές συναυλίες που χρησιμοποιούν αυτό το εφέ για να παρέχουν περιπτώσεις χρήσης σε πραγματικό κόσμο.

4. Δημιουργήστε μια πυξίδα

Ένα από τα καλύτερα πρακτικά επιστημονικά έργα που μπορείτε να αναθέσετε στους μαθητές της 5ης τάξης σας είναι να φτιάξετε μια πυξίδα. Μια σπιτική πυξίδα προσφέρει την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον μαγνητισμό και έννοιες όπως η διαφορά μεταξύ μαγνητικού και γεωγραφικού βορρά.

Αν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργήστε ένα κυνήγι οδοκαθαριστών για τους μαθητές σας. Αυτή μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για να πραγματοποιήσετε μια ηλιόλουστη μέρα. Τοποθετήστε αντικείμενα σε εξωτερικές τοποθεσίες και δώστε οδηγίες με σημείο εκκίνησης, αποστάσεις και οδηγίες πυξίδας.

5. Αγωγιμότητα νερού

Το πείραμα αγωγιμότητας του νερού μπορεί να λειτουργήσει παρόμοια με το έργο του πλωτήρα ή του νεροχύτη. Δημιουργήστε έναν ελεγκτή αγωγιμότητας που θα διερευνά εάν διάφορα αντικείμενα άγουν ηλεκτρισμό. Αυτό θα εξυπηρετήσει επίσης το σκοπό της διδασκαλίας των κινδύνων του ηλεκτρισμού και θα τους κάνει πιο προσεκτικούς γύρω από τις πρίζες και άλλες πηγές ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες, αλλά οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες. Στο τέλος της ημέρας, να θυμάστε ότι ό,τι κι αν επιλέξετε θα πρέπει να είναι ελκυστικό για τον μαθητή με κάποιο τρόπο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar