4 τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακινηθούν από τη θετική ηγεσία

35
4 τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακινηθούν από τη θετική ηγεσία
Τρόποι που μπορούν να παρακινηθούν οι εργαζόμενοι από τη θετική ηγεσία

Πηγή εικόνας: pexels.com

Σε κάθε εταιρεία, το είδος της ηγεσίας που αποπνέει η διοίκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των κινήτρων των εργαζομένων. Επίσης, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οργανωτική κουλτούρα που επηρεάζει την απόδοση της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, το να είσαι ένας θετικός ηγέτης που μπορεί να αναδείξει το καλύτερο στους ανθρώπους μπορεί όχι μόνο να μεταμορφώσει τον τρόπο εργασίας τους αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας στο σύνολό της. Ένας θετικός ηγέτης μπορεί σίγουρα να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ διορθώνει ομαλά προβλήματα που προκαλούνται από παρεξηγήσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Η θετική ηγεσία έχει σχεδιαστεί ουσιαστικά για να εμπνέει τους ανθρώπους να γίνουν μια αξιοσημείωτη εκδοχή του εαυτού τους, την οποία εξασκούν εταιρείες που νοιάζονται για τους υπαλλήλους τους. Οι ηγέτες που αλληλεπιδρούν θετικά με τους υπαλλήλους τους συχνά υπογραμμίζουν τι τους ανεβάζει, από το πώς αποδίδουν στη δουλειά μέχρι το πώς αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Κάτι τέτοιο τους κάνει να θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν καλά ή ακόμα καλύτερα, παρέχοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα από τα οποία επωφελείται η εταιρεία.

Εκτός από τον αντίκτυπο της παραγωγικότητας, των εσόδων και της καινοτομίας, η θετική ηγεσία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας και την ικανοποίηση των πελατών χάρη στην αποτελεσματική δέσμευση των εργαζομένων. Αυτό έχει περαιτέρω ως αποτέλεσμα τη διατήρηση τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων, καθώς το ηθικό όλων θεωρείται ενισχυμένο μέσω της θετικής διαχείρισης ενός υπεύθυνου ηγέτη.

Παρά τις πολλές ερμηνείες του τι πρέπει να είναι η ηγεσία, μπορεί να ειπωθεί ότι ένα από τα κανόνες ηγεσίας είναι να εμπνεύσει την ομάδα που επηρεάζει άμεσα τους εργαζόμενους. Εάν ένας ηγέτης κατανοεί τον ρόλο του, τότε θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία να είναι καλός και σε αυτόν. Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακινηθούν από τη θετική ηγεσία που επηρεάζουν την απόδοση και τις σχέσεις στην εργασία.

Βελτιωμένο ηθικό της ομάδας

Όπως αναφέρθηκε, αυτή είναι μια από τις πιο προφανείς επιπτώσεις της θετικής ηγεσίας όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και επομένως θέλουν να κάνουν καλό. Υπάρχουν διάφορες αιτίες χαμηλού ηθικού τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, αλλά μπορεί γενικά να αποδοθεί σε αναποτελεσματική ηγεσία. Ένας αναποφάσιστος ή απαθής ηγέτης δεν θα είναι σε θέση να έχει καλή απήχηση με τους υπαλλήλους του, καθώς δεν θα κατανοούσαν τις βαθύτερες αιτίες ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Οι εργαζόμενοι δεν θα είναι αρκετά άνετοι για να τους εμπιστευτούν και να είναι απόλυτα ειλικρινείς τελικά.

Εν τω μεταξύ, ένας θετικός ηγέτης μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα, να ανοίξει τους υπαλλήλους σε αυτούς και να βελτιώσει την αλυσίδα διοίκησης που μπορεί πρώτα να επιτευχθεί μέσω της τακτικής αξιολόγησης των ηγετικών αποφάσεων. Ο συνεχής έλεγχος με τους υπαλλήλους θα βοηθούσε επίσης στη γνώση του επόμενου καλύτερου βήματος, καθώς η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι επίσης ένας από τους σημαντικούς παράγοντες ενός καλού ηγέτη. Θα ήταν επίσης καλό να καθίσετε με το HR σας για να αναθεωρήσετε τα προγράμματα ηθικής και να δείτε τι μπορεί να βελτιωθεί, κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους εργαζόμενους.

Ολοκληρωμένη, καλές αξίες

Οι άνθρωποι ακολουθούν αυτό που βλέπουν. Επομένως, η βάδιση της ομιλίας είναι υψίστης σημασίας. Εάν θέλετε οι υπάλληλοί σας να είναι ειλικρινείς, αποφασιστικοί και να έχουν ακεραιότητα, θα πρέπει να είστε το πρώτο άτομο που τους ενσαρκώνει. Η θετική ηγεσία έχει να κάνει κυρίως με το να επηρεάζεις τους άλλους με τρόπο που θα βοηθούσε αυτούς και την εταιρεία. Οι αξίες που θέλετε να εφαρμόζουν όλοι στην επιχείρηση θα προκύψουν φυσικά καθώς ενσωματώνονται σιγά σιγά σε ολόκληρο τον οργανισμό καθώς μένετε με αυτές ως ηγέτης. Περισσότερο από τον καθένα, οι άνθρωποι θα σας παρακολουθούσαν στενά και θα αντανακλούσαν αυτό που κάνετε γενικά.

4 τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακινηθούν από τη θετική ηγεσία

Φωτογραφία από fauxels από την Pexels

Καλύτερα επίπεδα εμπιστοσύνης

Ένας αξιόπιστος ηγέτης ανοίγει το δρόμο για καλύτερες σχέσεις με τους εργαζόμενους και ισχυρότερη εταιρική βάση που θα μπορούσε να ενθαρρύνει πραγματικές κριτικές και ειλικρινείς συστάσεις για το πώς να βελτιώσετε την επιχείρηση. Η ενθάρρυνση αυτού μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις ανησυχίες σχετικά με τη μισθοδοσία, να αποκαλύπτετε τους όρους σχετικά με μια συμφωνία στην οποία εργάζονται και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι μπορείτε να είστε φίλοι μόνο εάν έχετε το εύρος ζώνης. Ως ηγέτης που μηδενίζει την εμπιστοσύνη, οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται πιο άνετα και ασφαλείς στις δουλειές τους, οι οποίοι έχουν κίνητρο να είναι ο ιδανικός συνεργάτης που θα μπορούσαν να δουν σε εσάς.

Σαφέστεροι εταιρικοί στόχοι

Δεδομένου ότι είστε κάποιος που εμπιστεύονται οι άνθρωποι, μπορείτε να είστε διαφανείς σχετικά με την πορεία της επιχείρησης και να είστε άμεσοι σχετικά με τους δύσκολους στόχους που πρέπει να επιτύχει η εταιρεία. Όταν η θετικότητα και η εμπιστοσύνη ανταποκρίνονται, θα υπάρχει ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον όπου μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για ανησυχίες και μελλοντικά σχέδια. Η αντιμετώπισή τους μπορεί να ενσωματωθεί στον προγραμματισμό και την προετοιμασία για τους συνολικούς στόχους της εταιρείας. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να έχετε πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους που θα είναι μαζί σας για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Ο τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία παραδίδει επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο ηγείται. Η θετική ηγεσία σημαίνει σίγουρα πολλά περισσότερα από ό,τι φαίνεται, καθώς δεν αφορά μόνο την οικοδόμηση καλών σχέσεων αλλά και την καλλιέργεια αξιών που θα αντικατοπτρίζει ολόκληρη η επιχείρηση. Ξεκινήστε να αξιολογείτε τις ηγετικές σας ενέργειες και δείτε πού μπορείτε να εισαγάγετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να γίνετε θετικός ηγέτης. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη επικοινωνία στο χώρο εργασίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για να γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι όχι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar