4 προσεκτικές συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

39
4 προσεκτικές συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Προσεγμένες συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Εικόνα του Dariusz Sankowski από το Pixabay

Η ζωή δεν είναι πάντα ηλιοφάνεια και ουράνια τόξα. Μερικές φορές, βρίσκετε τον εαυτό σας κολλημένο σε έναν κύκλο υπερβολικής παρακολούθησης Netflix και περιήγησης στο Instagram μέχρι να αρρωστήσετε. Αυτού του είδους οι συνήθειες μπορεί να είναι επιζήμιες για την αυτοεκτίμησή σας και τη συνολική ευτυχία σας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να βγάλετε τον εαυτό σας από αυλάκια όπως αυτοί: Προσθέστε μια υγιή δόση προσοχής στη ρουτίνα σας.

Όταν ενσωματώνετε ενσυνείδητες συνήθειες στη ζωή σας, ακολουθεί μια ποικιλία από οφέλη ψυχικής και σωματικής υγείας. Πιθανότατα θα νιώθετε πιο ενεργητικοί, αισιόδοξοι και σκόπιμοι. Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι να ξεκινήσετε. Για να σας βοηθήσουμε, παρακάτω έχουμε περιγράψει ορισμένες εύκολες ενσωματωμένες συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

1. Κρατήστε μια Ημερήσια Εφημερίδα

Για έναν πιο προσεκτικό τρόπο ζωής, τα περιοδικά είναι απαραίτητα. Σας δίνουν χώρο για να προγραμματίσετε την ημέρα σας, να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να παρακολουθήσετε τους στόχους σας. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένα κομμάτι χαρτί και κάτι για να γράψετε. Μόλις κάνετε το ημερολόγιο καθημερινή συνήθεια, είναι βέβαιο ότι θα δείτε οφέλη σε χρόνο μηδέν.

Ωστόσο, αν έχετε κολλήσει στο τι να γράψετε, μην ανησυχείτε. Εκτυπώστε το φύλλο ασκήσεων ημερολογίου με επίγνωση παρακάτω. Συμπληρώστε τις προτροπές μία φορά την ημέρα για να γίνετε πιο συντονισμένοι με το σώμα, το μυαλό και τις προθέσεις σας.

Ενσυνείδητα-Συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

2. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη

Για πολλούς από εμάς, το παράπονο είναι δεύτερη φύση. Είναι εύκολο να δούμε τι πάει στραβά στη ζωή μας και να υιοθετήσουμε μια απαισιόδοξη νοοτροπία. Κάνοντας αυτό, ωστόσο, καταλήγουμε να κάνουμε τους εαυτούς μας να νιώθουμε χειρότερα. Εκπαιδευόμαστε να βλέπουμε το μισό ποτήρι άδειο και είμαστε πιο δυστυχισμένοι εξαιτίας αυτού. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, μια πρακτική ευγνωμοσύνης είναι χρήσιμη.

Όταν ασκείς την ευγνωμοσύνη, εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να βλέπει τα καλά στη ζωή. Αντί να ανησυχείτε για τα οικονομικά προβλήματα ή για το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, η ευγνωμοσύνη σας βοηθά να κοιτάξετε τη θετική πλευρά. Γίνεσαι ευγνώμων για τη στέγη πάνω από το κεφάλι σου και το φαγητό στο ντουλάπι σου. Συνειδητοποιείς ότι δεν έχουν όλοι τις πολυτέλειες που έχεις. Το να το βάλεις σε προοπτική μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

3. Εξασκηθείτε στις επιβεβαιώσεις

Στο ίδιο πνεύμα με την άσκηση της ευγνωμοσύνης, η εξάσκηση των επιβεβαιώσεων σας βοηθά να επανασυνδέσετε τον εγκέφαλό σας για θετικότητα. Αυτή η συνήθεια μας βοηθά να ξαναγράψουμε το σενάριο στον εσωτερικό μας μονόλογο. Επαναλαμβάνοντας θετικά μηνύματα στον εαυτό σας, μπορείτε να εκδηλώσετε σχεδόν οτιδήποτε. Είτε ψάχνετε για περισσότερη αυτοπεποίθηση, πιο ικανοποιητικές σχέσεις ή ακόμα και μια καλύτερη δουλειά, οι επιβεβαιώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με αυτήν την πρακτική, παρέχουμε μερικές επιβεβαιώσεις παρακάτω. Επιλέξτε μια επιβεβαίωση και επαναλάβετέ την στον εαυτό σας όσες φορές αισθάνεστε απαραίτητο. Μπορείτε ακόμη να κάνετε την επιβεβαίωσή σας ως φόντο στο τηλέφωνό σας και να την επαναλαμβάνετε όποτε τη βλέπετε στην οθόνη σας.

Ενσυνείδητα-Συνήθειες-για μια Πιο Ευτυχισμένη Ζωή

Ενσυνείδητα-Συνήθειες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

4. Άσκηση

Για ένα πιο υγιές σώμα και ένα πιο κοφτερό μυαλό, η άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα. Θα μπορούσατε να σηκώνετε βάρη, να κάνετε pilates ή να κάνετε μια μεγάλη βόλτα ενώ ακούτε ένα ηχητικό βιβλίο. Ανεξάρτητα από το πώς ασκείστε, είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσετε τον εγκέφαλό σας και θα αυξήσετε το αίμα σας.

Μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης είναι το τρέξιμο. Το να πάτε για τζόκινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε την αυτοπεποίθηση και να κοιμηθείτε καλύτερα. Απλά φροντίστε να επιλέξετε τα καλύτερα ανδρικά ή γυναικεία αθλητικά παπούτσια για σενα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να τραυματίσετε τα πόδια σας ενώ είστε έξω για τρέξιμο.

Το να ζεις μια ζωή με επίγνωση μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά είναι εύκολο όταν κάνεις τα πράγματα ένα βήμα τη φορά. Αργά αλλά σταθερά, η εφαρμογή προσεκτικών και υγιεινών συνηθειών θα μεταμορφώσει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar