Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συμμόρφωση AML/CTF στην Αυστραλία

22
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συμμόρφωση AML/CTF στην Αυστραλία

Αν κάποιος έπρεπε να συνοψίσει τα δύο χειρότερα οικονομικά εγκλήματα σε οποιαδήποτε οικονομία, το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων θα ήταν τα δύο πρώτα. ο Συμμόρφωση AML CTF επιτρέπει στην αυστραλιανή κυβέρνηση να παρακολουθεί τέτοιες εταιρείες και να προστατεύει τις δραστηριότητες και τα οικονομικά όλων των άλλων υπηρεσιών. Καθώς η άνοδος της ψηφιακής τεχνολογίας δίνει τη θέση της στο κύμα των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο κάθε χρόνο, εταιρείες και οργανισμοί εντείνονται και λαμβάνουν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Συμμόρφωση με το AML

Παρουσιάζοντας έναν ορισμένο αριθμό υποχρεώσεων χωρίς να παρεμβαίνει στα δικαιώματα των ατόμων, η αυστραλιανή κυβέρνηση μπορεί να καταστείλει δραστηριότητες που κάνουν χρήση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τη διοχέτευση μετρητών σε παράνομες δραστηριότητες. Ως μέρος του πράξη που έχει εγκριθεί από τη νομοθεσία, αυτές οι υποχρεώσεις έχουν θεσπιστεί για την καταπολέμηση μεγάλου αριθμού εγκλημάτων που κυμαίνονται από τη διαφθορά, τη διακίνηση, τη χειραγώγηση της αγοράς έως τη φοροδιαφυγή υποχρεωτικών φόρων και άλλες περιπτώσεις απάτης. Η προσπάθεια απόκρυψης εσόδων από τη δραστηριότητα που σχετίζεται με το έγκλημα μπορεί επίσης να δεσμευτεί για παραβίαση της συμμόρφωσης, υπόχρεη για την εταιρεία να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα ή ακόμη και να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

Πώς να διαμορφώσετε το καλύτερο πρόγραμμα συμμόρφωσης?

Βλέποντας πόσο σημαντική είναι η Συμμόρφωση AML/CTF, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον οδηγό που αναφέρεται παρακάτω για να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Βεβαιωθείτε ότι τηρείται κάθε ρήτρα που καθορίζεται στη νομοθετική πράξη. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί παράβαση νόμου.

  1. Εντοπισμός ύποπτων δραστηριοτήτων: Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνουν την κατάθεση ενός μεγάλου κομματιού χρημάτων σε έναν λογαριασμό χωρίς εύλογα δεδομένα, την αδυναμία παροχής ακριβών πληροφοριών κατά την προσπάθεια ανοίγματος λογαριασμού ή τη χρήση υπηρεσιών από το τραπεζικό ίδρυμα και την παρουσία πλαστών δεδομένων στην εφαρμογή ή τα έγγραφα. Όλα αυτά είναι κόκκινες σημαίες που απαιτούν άμεση προσοχή και πρέπει να αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές.
  1. Ταξινόμηση πελατών με βάση τον κίνδυνο: Τα ιδρύματα μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που βοηθά τους πελάτες σε διαφορετικά επίπεδα απειλής ανάλογα με τη δραστηριότητα ή τις πληροφορίες που παρέχουν. Ωστόσο, πρέπει να διατηρηθεί η κατάλληλη δικαιοδοσία και να εφαρμοστούν πολιτικές για να αποφευχθεί κάθε περιττή σύγχυση ή μεροληψία προς ορισμένες ομάδες πελατών.
  1. Ξεκινήστε να διδάσκετε το προσωπικό και να κάνετε πολιτικές για τη λειτουργία του ιδρύματος: Οι εργαζόμενοι πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να παρακολουθούν κάθε είδους ύποπτη δραστηριότητα, είτε αυτή είναι φυσική είτε διαδικτυακή, στους λογαριασμούς. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για όσους εργάζονται σε τμήματα υψηλού κινδύνου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται τακτικά. Η πρόσληψη ενός διοικητικού συμβουλίου αξιωματούχων για αυτόν τον σκοπό βοηθά να κρατηθούν υπό έλεγχο όλες αυτές οι δραστηριότητες.
  1. Έλεγχοι: Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσετε τα μέτρα που ελήφθησαν για την πάταξη της μη συμμόρφωσης είναι να προσλάβετε μια εξωτερική ομάδα και να εντοπίσετε τυχόν κινδύνους στην υποδομή. Οι υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και να αναλύουν εκθέσεις για να αξιολογήσουν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν και να δουν πόσο αποτελεσματικά είναι.

Γιατί είναι σημαντική η συμμόρφωση με το AML/CTF στην εποχή μας;

  1. Τα οικονομικά εγκλήματα και οι περιπτώσεις απάτης αυξάνονται στην Αυστραλία και δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης σύντομα. Με τη χρήση τακτικών συμμόρφωσης, οι εταιρείες μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να κρατήσουν υπό έλεγχο όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα, καθώς εκατομμύρια Αυστραλοί χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες για να μεταφέρουν χρήματα και είναι πιο επιρρεπείς σε ύποπτες δραστηριότητες όπως απόπειρες phishing.
  1. Με τον νόμο συμμόρφωσης που τέθηκε σε ισχύ το 2006, οι εταιρείες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να επιφέρει βαριά πρόστιμα και άλλες ποινές που μπορεί να εξαντλήσουν τα οικονομικά και να προκαλέσουν ζημιές. Επιπλέον, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανάκληση αδειών, διακοπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή ακόμα και οριστικό κλείσιμο.
  1. Οι εταιρείες που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πελάτες τους από απάτη μπορούν να κερδίσουν σεβασμό και πίστη από τους συναδέλφους τους, τους πελάτες και ακόμη και την κυβέρνηση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αγοραία αξία και τη φήμη μακροπρόθεσμα.
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar