Φυσικά αντικαταθλιπτικά για σοβαρή κατάθλιψη

0
Φυσικά αντικαταθλιπτικά για σοβαρή κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια τρομερά εξουθενωτική κατάσταση ψυχικής υγείας. Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας, με όλο το άγχος και την πίεση που τον συνοδεύει, έχει κάνει πολλούς ανθρώπους επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Υπάρχουν τώρα περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ που υποφέρουν από κάποιο είδος καταθλιπτικής διαταραχής. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονται θεραπεία για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν, και μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν βότανα για σοβαρή κατάθλιψη.

Η Φαρμακογνωσία είναι η μελέτη των βοτάνων για ιατρικούς σκοπούς. Τα φυτικά φάρμακα είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία πολλών διαφορετικών παθήσεων. Η βοτανοθεραπεία προέρχεται από φυτά. Πολλά φυτά είναι γνωστό ότι έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Μπορεί να είναι χρήσιμο να Μάθε περισσότερα σχετικά με διάφορες θεραπείες και θεραπείες με βότανα.

Οι φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στις ρίζες, τους μίσχους, τα φύλλα και τα άνθη ορισμένων φυτών μπορούν να εξαχθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία για τη δημιουργία φυτικών φαρμάκων. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, μερικά από αυτά τεχνητά.

Φυσικά αντικαταθλιπτικά βότανα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σκευάσματα φαρμάκων για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη προτιμούν να δοκιμάζουν φυσικά βότανα για την κατάθλιψη, πριν χρησιμοποιήσουν συμβατικά συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια ποικιλία διαφορετικών φαρμάκων, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα ξεκάθαρα με την ένδειξηπροκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση.

Όταν πρόκειται για τη χρήση βοτάνων για σοβαρή κατάθλιψη, απαιτείται προσοχή. Αν και τα φυτικά φάρμακα μπορεί να είναι χρήσιμα και αποτελεσματικά, συχνά δεν αρκούν όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρή κατάθλιψη. Ωστόσο, τα παρακάτω βότανα είναι γνωστό ότι ανακουφίζουν ορισμένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

βότανα για την κατάθλιψη

1.Σαφράν

Ο κρόκος είναι ένα βότανο που είναι εγγενές σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας και του Πακιστάν. Είναι δημοφιλές τόσο ως συστατικό μαγειρικής, όσο και ως φυτικό φαρμακευτικό συμπλήρωμα.

Το σαφράν είναι γνωστό ότι είναι πολύ ακριβό, αλλά χρειάζεται μόνο σε μικρές ποσότητες. Στην κουζίνα, μια μικρή δόση σαφράν σε σκόνη προσθέτει μια μοναδική πινελιά στην κουζίνα σας. Μαζί με το πολύ χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση του, προσθέτει μια όμορφη κίτρινη απόχρωση σε φαγητά όπως το ρύζι.

Ως φαρμακευτικό συμπλήρωμα, το σαφράν παράγεται συνήθως είτε σε μορφή ταμπλέτας είτε σε μορφή κάψουλας, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Επειδή είναι τόσο επεξεργασμένο στη φαρμακευτική του μορφή και συνδυάζεται με άλλα συστατικά, τα συμπληρώματα σαφράν δεν είναι τρομερά δαπανηρά και διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής και φαρμακεία.

Όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, το σαφράν λειτουργεί δρώντας στους υποδοχείς στον εγκέφαλο που παράγουν σεροτονίνη – μια ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Προκαλεί συναισθήματα ικανοποίησης και γενικής ευεξίας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος σαφράν μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Δεν μπορεί ενεργά να κάνει τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη σεροτονίνη. Αντιθέτως, λειτουργεί βοηθώντας τον εγκέφαλο να διατηρήσει τη σεροτονίνη που έχει ήδη δημιουργήσει, αποτρέποντας έτσι μια ξαφνική πτώση των επιπέδων σεροτονίνης.

Διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σεροτονίνης, το σαφράν μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της σοβαρής κατάθλιψης και να ανυψώσει τη διάθεση των ατόμων που υποφέρουν από κατάθλιψη.

2. Βαλσαμόχορτο

Το υπερικό είναι ένα φυσικό βότανο που είναι γνωστό ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο και αρκετά αποτελεσματικό ως φυτικό φάρμακο για την ήπια κατάθλιψη.

Η χρήση βοτάνων όπως το St. John’s Wort για σοβαρή κατάθλιψη δεν είναι πάντα επιτυχής. Η σοβαρή κατάθλιψη μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής και να προκαλέσει τάσεις αυτοκτονίας. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται ή να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Ενώ ορισμένα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, μπορεί επίσης να απαιτούνται βαρύτερα φάρμακα και άλλες θεραπείες.

Το St. John’s Wort είναι γνωστό ότι είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο. Το γεγονός ότι είναι μια φυσική θεραπεία δεν σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν το πάρετε πάρα πολύ.

Μπορεί επίσης να έχει αρνητικές αλληλεπιδράσεις με ορισμένα συμβατικά αντικαταθλιπτικά και άλλα φάρμακα. Πριν πάρετε το St. John’s Wort, για κατάθλιψη ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση, θα πρέπει πάντα να το συζητάτε με το γιατρό σας.

3. Χαμομήλι

Το άνθος χαμομηλιού είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική εδώ και πολλά χρόνια. Γνωστό για τις ηρεμιστικές, καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες, το χαμομήλι λαμβάνεται παραδοσιακά με τη μορφή τσαγιού.

Τα πέταλα του άνθους χαμομηλιού διατηρούνται και αποξηραίνονται για να παραχθεί ένα τσάι που έχει ήπιο, ευχάριστο άρωμα και γεύση. Η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστού τσαγιού χαμομηλιού πριν τον ύπνο είναι γνωστό ότι βοηθά στη βελτίωση του ύπνου και συχνά προτείνεται ως θεραπεία για την ήπια αϋπνία.

Το χαμομήλι διατίθεται επίσης ως φαρμακευτικό συμπλήρωμα, είτε σε μορφή σταγόνων, δισκίων ή κάψουλων. Όταν λαμβάνεται για φαρμακευτική χρήση, έχει αποδειχθεί επιτυχής και αποτελεσματικός στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και το χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί ως βότανο για τη σοβαρή κατάθλιψη, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του. Επομένως, σε περιπτώσεις σοβαρής κατάθλιψης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

4. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για το φρέσκο, διακριτικό άρωμα και τα όμορφα μωβ άνθη της. Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία ομορφιάς και καλλυντικών. Οι λοσιόν σώματος με άρωμα λεβάντας, οι κρέμες χεριών, τα σαπούνια και τα σαμπουάν είναι πολύ δημοφιλή για το υπέροχο άρωμά τους.

Το έλαιο λεβάντας είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα αιθέρια έλαια με πολλές ηρεμιστικές ιδιότητες. Ένα έγχυμα ελαίου λεβάντας στην κρεβατοκάμαρά σας το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στον καλό ύπνο και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ένταση και το άγχος.

Το έλαιο λεβάντας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση ορισμένων από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται η μόνη θεραπεία σε περίπτωση σοβαρής κατάθλιψης.

Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα θλιβερά συναισθήματα που προκαλούνται από την κατάθλιψη, η λεβάντα από μόνη της δεν έχει ιδιότητες που είναι αρκετά ισχυρές για να σας βοηθήσουν να νικήσετε τη σοβαρή κατάθλιψη.

5. Τζίνσενγκ

Η ρίζα του φυτού ginseng χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Είναι γνωστό ότι έχει χρήσιμες φαρμακευτικές ιδιότητες και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο για τη θεραπεία πολλών κοινών παθήσεων.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ginseng αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα σεροτονίνης, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της διάθεσης. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά ως βότανο για σοβαρή κατάθλιψη.

Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι το τζίνσενγκ από μόνο του είναι αρκετό για τον έλεγχο της σοβαρής κατάθλιψης. Επομένως, σε περιπτώσεις πολύ σοβαρής κατάθλιψης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως η μοναδική θεραπεία.

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν αναφέρει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος τζίνσενγκ σε τακτική βάση συχνά βοηθά στην πρόκληση ενός αισθήματος ηρεμίας και βελτιώνει τη διάθεση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ginseng είναι γνωστό ότι έχει αρνητική αλληλεπίδραση με ορισμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως τρόμο, ή ακόμα και να σας προκαλέσει μανία. Εάν παίρνετε ήδη ένα αντικαταθλιπτικό, πριν χρησιμοποιήσετε το ginseng θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό σας.

συμπέρασμα

βότανα για την κατάθλιψη

Η ψυχική υγεία και η ευημερία δεν πρέπει ποτέ να θεωρούνται δεδομένες και τα προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μας υγεία θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Με τον ίδιο τρόπο που θα πηγαίνατε στον γιατρό σας εάν είχατε μια σωματική ασθένεια, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία εάν πάσχετε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα βότανα για σοβαρή κατάθλιψη μπορεί να είναι χρήσιμα και μπορούν να είναι αποτελεσματικά μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Αλλά εάν πάσχετε από τόσο σοβαρή κατάθλιψη που τα φυτικά φάρμακα από μόνα τους δεν βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής σας, ζητήστε βοήθεια από έναν γιατρό.

Schreibe einen Kommentar