Τρόποι για τη διαφοροποίηση μεταξύ δίχρονου και τετράχρονου κινητήρα

62
Τρόποι για τη διαφοροποίηση μεταξύ δίχρονου και τετράχρονου κινητήρα

Ένας κινητήρας είναι μια μηχανή που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει το καύσιμο σε μηχανική ενέργεια. Οι κινητήρες όλων των κινητήρων ακούγονται παρόμοιοι, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κινητήρων με βάση τη διαδρομή; Οι κινητήρες ταξινομούνται σε δύο τύπους με βάση τον αριθμό των διαδρομών.

Είναι δίχρονοι κινητήρες και τετράχρονοι κινητήρες. Τα μέρη του κινητήρα όπως το έμβολο, ο στροφαλοφόρος άξονας, ο κύλινδρος και ο θάλαμος καύσης είναι τα ίδια και στους δύο κινητήρες.

Ας εμβαθύνουμε ακριβώς στους παράγοντες του διαφορά μεταξύ δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων.

Μέρη ενός κινητήρα

Οι κύριες πτυχές της διαφοράς βρίσκονται στην ταξινόμηση των μερών των κινητήρων. Εδώ είναι μερικά εξαρτήματα που βρίσκονται γενικά σε έναν κινητήρα:

  • Εμβολο: Το έμβολο είναι συστατικό των δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων. Είναι ένα κομμάτι μετάλλου στον κινητήρα που εφαρμόζει σφιχτά και κινείται προς τα εμπρός και προς τα πίσω και προκαλεί την κίνηση των άλλων τμημάτων του κινητήρα.
  • Στροφαλοφόρος άξων: Ο στροφαλοφόρος άξονας είναι ένας άξονας που μετατρέπει τη γραμμική κίνηση ενός εμβόλου (πάνω και κάτω) σε περιστροφική κίνηση.
  • Κύλινδρος: Ένας κύλινδρος είναι ένας χώρος στον κινητήρα όπου καίγεται καύσιμο και παράγεται ισχύς.
  • Θάλαμος καύσης: Αυτό είναι ένα μέρος ενός κυλίνδρου όπου το μείγμα καυσίμου-αέρα αναφλέγεται.

Τι σημαίνει «εγκεφαλικό επεισόδιο» σε έναν κινητήρα;

Η διαδρομή στους κινητήρες είναι η απόσταση που διανύει το έμβολο. Ο κύκλος καύσης αποτελείται από διάφορες φάσεις όπως εισαγωγή, συμπίεση, διαστολή και εξαγωγή. Σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, η διαδρομή είναι ο τρόπος με τον οποίο το έμβολο κινείται πάνω και κάτω για να ολοκληρώσει αυτές τις φάσεις.

Για να κατανοήσουμε ξεκάθαρα την ιδέα, ας δούμε μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με τον κύκλο καύσης σε έναν κινητήρα. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου καύσης στον κύλινδρο, το έμβολο κινείται πάνω και κάτω. Υπάρχουν δύο θέσεις του εμβόλου στον κύλινδρο. Το ένα είναι το πάνω νεκρό κέντρο και το άλλο είναι το κάτω νεκρό.

Τώρα, ας δούμε τι σημαίνει δίχρονος και τετράχρονος κινητήρας. Η πάνω νεκρή θέση βρίσκεται κοντά στις βαλβίδες και η κάτω νεκρή θέση είναι η πιο απομακρυσμένη. Μία διαδρομή είναι η κίνηση του εμβόλου από το πάνω νεκρό σημείο στο κάτω νεκρό κέντρο.

Ένας κύκλος καύσης είναι η διαδικασία αναρρόφησης καυσίμου και αέρα, ανάφλεξης και απελευθέρωσης των αερίων.

  • Δίχρονος κινητήρας: Σε τέτοιους κινητήρες, κάθε κύκλος καύσης ολοκληρώνεται με δύο κινήσεις εμβόλου (μία διαδρομή ισούται με κινήσεις δύο εμβόλων) κατά τη διάρκεια μιας περιστροφής στροφαλοφόρου άξονα. Ο κύκλος σε έναν δίχρονο κινητήρα αποτελείται από μια διαδρομή συμπίεσης όπου το μείγμα καυσίμου αναρροφάται στον κύλινδρο και συμπιέζεται.

Η εξάτμιση αφήνεται έξω κατά τη διάρκεια της διαδρομής επιστροφής και ένα φρέσκο ​​μείγμα απορροφάται στον κύλινδρο. Το μπουζί ανάβει μία φορά σε κάθε κύκλο. Η ισχύς παράγεται μία φορά κατά τις δύο διαδρομές του εμβόλου. Το λάδι πρέπει να αναμιγνύεται εκ των προτέρων σε τέτοιους κινητήρες. Παραδείγματα δίχρονων κινητήρων περιλαμβάνουν σκούτερ και μοτοσυκλέτες.

  • Τετράχρονος κινητήρας: Σε έναν τετράχρονο κινητήρα, κάθε κύκλος καύσης απαιτεί τέσσερις διαδρομές εμβόλου κατά τη διάρκεια δύο περιστροφών του στροφαλοφόρου άξονα. Ο τετράχρονος κινητήρας έχει τέσσερις φάσεις. Είναι η διαδρομή εισαγωγής, η διαδρομή συμπίεσης, η διαδρομή ισχύος ή η διαδρομή καύσης και η διαδρομή εξάτμισης. Θα ρίξουμε μια ματιά στις τέσσερις φάσεις.
  • Εγκεφαλικό πρόσληψης: Αυτή είναι η πρώτη φάση του κύκλου καύσης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής εισαγωγής, το έμβολο κινείται προς τα κάτω για να τραβήξει το μείγμα αέρα-καυσίμου στον θάλαμο καύσης. Η ατμοσφαιρική πίεση σπρώχνει το μείγμα μέσω της βαλβίδας εισόδου στον θάλαμο.
  • Διαδρομή συμπίεσης: Αυτή είναι η δεύτερη φάση στον τετράχρονο κινητήρα. Σε αυτή τη φάση, το μείγμα αέρα-καυσίμου γεμίζεται και συμπιέζεται από αυτό το έμβολο. Αυτό οδηγεί στην ανύψωση του εμβόλου.
  • Διαδρομή ισχύος ή διαδρομή καύσης: Κατά τη διάρκεια αυτής της τρίτης φάσης στον τετράχρονο κινητήρα, το μείγμα αναφλέγεται είτε με μπουζί είτε με αυτανάφλεξη (οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούν μπουζί και οι κινητήρες ντίζελ χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτανάφλεξης).

Όταν αναφλέγεται, το μείγμα διαστέλλεται και πιέζει το έμβολο προς τα κάτω. Η δύναμη που δημιουργείται κατά τη διαστολή είναι η ισχύς που παράγεται.

  • Εγκεφαλικό επεισόδιο εξάτμισης: Αυτή είναι η τελευταία φάση στον τετράχρονο κινητήρα. Σε αυτή τη φάση, τα αέρια που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής ισχύος απελευθερώνονται από τον θάλαμο καύσης στην ατμόσφαιρα μέσω της βαλβίδας εξαγωγής.

Αυτό κάνει το έμβολο να κινηθεί προς τα πάνω. Μετά από αυτό, η βαλβίδα εξαγωγής κλείνει και η βαλβίδα εισαγωγής ανοίγει για να μπει το μείγμα φρέσκου αέρα-καυσίμου και η διαδικασία συνεχίζει να επαναλαμβάνεται.

Ο τετράχρονος κινητήρας είναι ο πιο συνηθισμένος. Τα οχήματα που χρησιμοποιούν βενζίνη ως καύσιμο, όπως φορτηγά, αυτοκίνητα και μερικές μοτοσικλέτες, χρησιμοποιούν τον τετράχρονο κινητήρα. Τα άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν auto-rickshaw, μηχανοκίνητα σκάφη, συστήματα ψεκασμού νερού κ.λπ.

Καταλάβαμε τον μηχανισμό ενός δίχρονου και ενός τετράχρονου κινητήρα. Ας δούμε τώρα το Διαφορά μεταξύ δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων για να ελέγξετε πώς διαφέρουν ως προς την απόδοση και την αποτελεσματικότητα και να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια.

Διαφορά μεταξύ δίχρονου και τετράχρονου κινητήρα

Δίχρονος κινητήρας Τετράχρονος κινητήρας
Ο στροφαλοφόρος άξονας έχει μια περιστροφή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ισχύος Ο στροφαλοφόρος άξονας έχει δύο στροφές κατά τη διάρκεια δύο περιόδων ισχύος
Η θύρα χρησιμοποιείται για την είσοδο και την έξοδο του καυσίμου Η βαλβίδα χρησιμοποιείται για την είσοδο και την έξοδο του καυσίμου
Ένας δίχρονος κινητήρας παράγει υψηλή ροπή Ένας τετράχρονος κινητήρας παράγει χαμηλή ροπή
Οι δίχρονοι κινητήρες έχουν μικρό βάρος Οι τετράχρονοι κινητήρες είναι βαρείς καθώς απαιτούν βαρύ σφόνδυλο
Οι δίχρονοι κινητήρες είναι φθηνοί επειδή απαιτούν λιγότερη προσπάθεια στην κατασκευή τους. Οι τετράχρονοι κινητήρες είναι ακριβοί λόγω του βαρύ σφόνδυλου, των μηχανισμών βαλβίδων και της λίπανσης.
Ένας δίχρονος κινητήρας παράγει περισσότερη θερμότητα, απαιτώντας έτσι περισσότερη ψύξη και λίπανση. Ένας τετράχρονος κινητήρας παράγει λιγότερη θερμότητα.
Αυτοί οι κινητήρες έχουν μικρότερη θερμική απόδοση. Αυτοί οι κινητήρες έχουν υψηλότερη θερμική απόδοση.
Ένας δίχρονος κινητήρας παράγει περισσότερο καπνό λόγω της κακής απόδοσης. Ένας τετράχρονος κινητήρας έχει μεγαλύτερη απόδοση, και έτσι ο καπνός που παράγεται είναι λιγότερος.
Το σκίσιμο και η φθορά οφείλονται περισσότερο στην κακή λίπανση. Το σκίσιμο και η φθορά είναι λιγότερα.
Απαιτείται περισσότερο λάδι λίπανσης καθώς κάποιο λάδι λίπανσης καίγεται με καύσιμο. Η λειτουργία είναι ομαλή, επομένως δεν απαιτεί περισσότερη λίπανση.
Οι δίχρονοι κινητήρες είναι θορυβώδεις. Οι τετράχρονοι κινητήρες είναι αθόρυβοι.
Η ογκομετρική απόδοση είναι μικρότερη. Η ογκομετρική απόδοση είναι υψηλή.
Η παραγωγή ισχύος γίνεται περισσότερο στους δίχρονους κινητήρες. Η παραγωγή ισχύος είναι μικρότερη στους τετράχρονους κινητήρες.
Οι δίχρονοι κινητήρες χρησιμοποιούνται σε σκούτερ, μοτοσικλέτες και πρόωση πλοίων. Οι τετράχρονοι κινητήρες χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, σύγχρονα ποδήλατα, αεροσκάφη κ.λπ.

συμπέρασμα

Αυτό ολοκληρώνει τη διαφορά μεταξύ δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δίχρονων και των τετράχρονων κινητήρων είναι η δράση του εμβόλου και του στροφαλοφόρου άξονα. Υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη στους κινητήρες αυτοκινήτων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η σχεδίαση των δύο κινητήρων εσωτερικής καύσης που κινούνται με καύσιμο παραμένει η ίδια.

Έκθεση λογοκλοπής

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar