Το σκληρό νερό σας προκαλεί προβλήματα; Σημαντικές Συμβουλές

2
Το σκληρό νερό σας προκαλεί προβλήματα;  Σημαντικές Συμβουλές

Δεν γνωρίζουν όλοι αν έχουν σκληρό ή μαλακό νερό. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνει εμφανές ότι έχετε σκληρό νερό.

Το σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο σώμα και στο σπίτι σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε.

Τι είναι το σκληρό νερό;

Το σκληρό νερό έχει υψηλότερο από το μέσο όρο ανόργανων στοιχείων. Τα υπόγεια ύδατα που χρησιμοποιούνται για την παροχή πόσιμου νερού μπορεί να έχουν διεισδύσει μέσω ασβεστόλιθου. Εάν συμβαίνει αυτό, θα έχει επιπλέον μαγνήσιο και ασβέστιο. Δεν είναι κακό για εσάς, αλλά τα ιζήματα μπορεί περιστασιακά να μεταφέρουν άλλα επιβλαβή βακτήρια.

Μπορείτε να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις αυτού με αποσκληρυντές νερού. Υπάρχουν επίσης εξαρτήματα αποσκλήρυνσης νερού που μπορείτε να αγοράσετε για τα ντους και τις βρύσες σας γύρω από το σπίτι. Αυτά είναι πολύ πιο εύκολο στην εγκατάσταση. Ένας αποσκληρυντής νερού απαιτεί α απευθείας σύνδεση με την κύρια υδραυλική σας εγκατάσταση.

Χρώση

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε υπολείμματα χρώματος σκουριάς στη λεκάνη της τουαλέτας σας ή ότι έχει μείνει από μια βρύση που έχει διαρροή, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι έχετε σκουριά στους σωλήνες σας. Αυτά προέρχονται επίσης από τις εναποθέσεις σιδήρου που βρίσκονται μέσα στο νερό σας.

Προς την απαλλαγείτε από αυτούς τους λεκέδες, ένα μείγμα ξυδιού και διττανθράκων σόδας είναι ιδανικό. Θα χρειαστεί να επαναλαμβάνετε συχνά τη διαδικασία και να συμπεριλάβετε τη ρουτίνα στο πρόγραμμα καθαρισμού σας.

Λεκιασμένη μπανιέρα από σκληρό νερό

Ντους χωρίς αφρό

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το σαμπουάν και το πλύσιμο σώματος σας απλώς δεν αφρίζουν όπως θα έπρεπε – πιθανότατα πρόκειται για σκληρό νερό. Αυτός ο τύπος νερού σας κάνει πιο δύσκολο να αποκτήσετε αφρό, καθώς οι χημικές ουσίες στο νερό αντιδρούν με τα συστατικά των σαπουνιών και των καθαριστικών σας.

Μπορεί επίσης να αφήσει εναποθέσεις στην κεφαλή του ντους και αυτό θα μειώσει την πίεση του νερού που λαμβάνετε. Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στο να μην έχετε μεγάλο αφρό είναι η έλλειψη πίεσης νερού. Φροντίστε να παραμένετε στην κορυφή της συσσώρευσης για να το κάνετε πιο εύκολο κάθε φορά.

Ρούχα

Αν διαπιστώσετε ότι τα ρούχα σας απλώς δεν καθαρίζονται ακόμα και όταν τα έχετε πλύνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, πιθανότατα έχετε πρόβλημα με το σκληρό νερό. Αυτός ο τύπος νερού μπορεί να κάνει τις πετσέτες σας τραχιές και γρατζουνιές και ορισμένα ρούχα μπορεί να φαίνονται θαμπά. Η προσθήκη ξιδιού στον κύκλο ξεβγάλματος μπορεί να μειώσει κάποια από τη σκληρότητα των λευκών ειδών και των πετσετών σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σαπούνι δεν ξεπλένεται σωστά. Υπάρχουν απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με σκληρό νερόκαι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτού του ζητήματος.

Όταν σιδερώνετε τα ρούχα σας σε μια ρύθμιση που απαιτεί προσθήκη νερού στο σίδερο, λάβετε υπόψη Golyath απεσταγμένο νερό για σίδερα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε τους λεκέδες και να αποτρέψετε το σχηματισμό γούνας και αλάτων στο σίδερο σας.

πετσέτες στο στεγνωτήριο

Προβλήματα δέρματος

Εάν μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι και παρατηρήσατε ότι εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας έχετε δέρμα πιο ξηρό από το συνηθισμένο ή δέρμα που προκαλεί έντονη φαγούρα – αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άλλο σημάδι. Το σκληρό νερό μπορεί να αφήσει ένα υπόλειμμα στο δέρμα σας που το κάνει πιο ξηρό.

Μείωση της έκθεσης και χρήση ελαίων μπάνιου και σιυδρομασάζ που έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά τα προβλήματα του σκληρού νερού αιτία θα βοηθήσει στην άμβλυνση αυτών των προβλημάτων. Επίσης, η εγκατάσταση και η χρήση αποσκληρυντών νερού μπορεί επίσης να είναι πολύ ωφέλιμη.

Αυτά τα μαλακτικά μπορεί να είναι ένα κόστος στην αρχή, αλλά μακροπρόθεσμα θα πληρώσουν για τον εαυτό τους. φροντίστε να αναζητήσετε μια αξιόπιστη εταιρεία αποσκληρυντών νερού για να τα έχει εγκαταστήσει στο σπίτι σας.

Παλεύετε με σκληρό νερό στο σπίτι σας;  Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις συμβουλές και προτάσεις.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν εκατομμύρια σπίτια που έχουν σκληρό νερό και πολλά δεν παρατηρούν καμία διαφορά – αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας. Τελικά, το μαλακό νερό είναι γενικά καλύτερο για το δέρμα, τις συσκευές και τα ρούχα μας.

Παλεύετε με το σκληρό νερό στο σπίτι σας; Τι προληπτικά μέτρα έχετε λάβει; Ποια είναι μερικά πράγματα που έχετε δοκιμάσει και τι έχει και δεν έχει λειτουργήσει για σας; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας παρακάτω για να μπορέσετε να βοηθήσετε άλλους.

Schreibe einen Kommentar