Τάσεις σχεδιασμού σπιτιού που θα είναι τεράστιες το 2022

36
Τάσεις σχεδιασμού σπιτιού που θα είναι τεράστιες το 2022
Τάσεις σχεδιασμού σπιτιού που θα είναι τεράστιες το 2022

Φωτογραφία του Vincent Rivaud από την Pexels

Η πρόσφατη και συνεχιζόμενη έξαρση της πανδημίας Covid-19 μας έχει διδάξει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι το γεγονός ότι πρέπει να απολαμβάνουμε πραγματικά τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι μας. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο εάν το σπίτι μας είναι καλά σχεδιασμένο και αισθητικά ελκυστικό, παρέχοντάς μας τη μέγιστη άνεση. Δυστυχώς, έπρεπε να το μάθουμε αυτό με τον δύσκολο τρόπο καθώς βρισκόμασταν σε lockdown, αναγκασμένοι να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο τον χρόνο μας, μέσα στους τέσσερις τοίχους. Ωστόσο, κάθε νέο έτος φέρνει φρέσκες τάσεις σε μια πληθώρα τομέων στη ζωή μας, ένας από αυτούς είναι και ο σχεδιασμός του σπιτιού. Ας δούμε τι είναι η τάση το επερχόμενο 2022.

Οι ειδικοί και οι επαγγελματίες του σχεδιασμού σπιτιού συνέταξαν μια λίστα με μοντέρνα σχέδια που μας περιμένουν τον επόμενο χρόνο. Μια hot τάση που βρίσκεται σε άνοδο εδώ και αρκετό καιρό, με πολλούς ανθρώπους να αποφασίζουν να πάνε για ένα τέτοιο σπίτι είναι ένα βιώσιμο μοντέλο σπιτιού. Επίσης, δεδομένου ότι περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, τόσο στη δουλειά όσο και στον ελεύθερο χρόνο μας, τα σπίτια με πολυλειτουργικά δωμάτια κερδίζουν επίσης δημοτικότητα. Τα σπίτια με μερικά νέα, μοντέρνα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην υγεία μας είναι κάτι που αναμένουμε να είναι δημοφιλή το 2022. Επιπλέον, σπίτια με φυσικά υλικά, έπιπλα με καμπύλες και vintage πράγματα είναι επίσης πράγματα που προβλέπουμε να δούμε στο μοντέρνο σπίτι του εγγύς μέλλον. Επίσης, Οι τάσεις του έξυπνου σπιτιού για το 2021 ήταν καταπληκτικά – φανταστείτε τι θα μας φέρουν αυτά για το 2022!

1. Ένα βιώσιμο σπίτι

Καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο οικολογικά, αλλάζουν σιγά σιγά πολλές από τις συνήθειες της ζωής τους. Ένα από τα τεράστια πράγματα που μπορούν να αλλάξουν οι άνθρωποι είναι το μοντέλο του σπιτιού τους. Ένα τέτοιο μοντέλο έχει τη δύναμη να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουμε στο περιβάλλον μας χτίζοντας βιώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον ή τα λεγόμενα πράσινα σπίτια. Η πρακτική δείχνει ότι τέτοια σπίτια έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μειωμένους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Αποτελούν επίσης καλύτερη επένδυση για τα χρήματά τους μακροπρόθεσμα. Εξετάστε επίσης όλα τα οφέλη για το περιβάλλον μας. Η κατασκευή ενός σπιτιού φιλικού προς το περιβάλλον συνεπάγεται τη χρήση φυσικών υλικών όπως πέτρες και τούβλα όταν πρόκειται για το εξωτερικό μέρος του σπιτιού μας. Για το εσωτερικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιημένα δάπεδα από σκληρό ξύλο, καθώς και δάπεδα που έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

2. Ένα πολυλειτουργικό σπίτι

Καθώς η πανδημία μας ανάγκασε να περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αλλαγές όσον αφορά τη δομή και τη χρήση ορισμένων δωματίων. Αυτό ήταν απαραίτητο καθώς κάποια στιγμή όλη η οικογένεια ήταν στο σπίτι και ο καθένας έπρεπε να κάνει τα δικά του, είτε ήταν σπουδές είτε δουλειά. Έτσι όλοι χρειάζονταν τον χώρο τους. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα δωμάτια μιας χρήσης ανήκουν στο παρελθόν και ότι το μέλλον έχει να κάνει με την πολυλειτουργικότητα. Και δεν σταματά εκεί – η πολυλειτουργικότητα αναφέρεται και στα έπιπλα, εξυπηρετώντας πολλαπλές λειτουργίες και εξοικονομώντας χώρο ταυτόχρονα. Εάν αισθάνεστε ότι το σπίτι σας είναι στενό και ότι δεν έχετε αρκετό χώρο ή ότι δεν είναι βέλτιστο, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές. Επαγγελματίες CGI μπορεί να σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε πώς θα ήταν αν δεν είστε σίγουροι για το αν θα λειτουργούσε για εσάς.

3. Ένα σπίτι με επίκεντρο την υγεία

Μπορούμε να δούμε και κάποια νέα χαρακτηριστικά στον ορίζοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά αφορούν την υγεία μας μέσα στο σπίτι μας. Καθώς όλα προχωρούν γρήγορα, έτσι και ο σχεδιασμός του σπιτιού. Η υγεία είναι πεμπτουσία και έτσι το σπίτι του 2022 θα γίνει σημείο μηδέν όσον αφορά την υγιεινή ζωή. Ορισμένες καινοτομίες περιλαμβάνουν έναν καθαριστή αέρα για ολόκληρο το σπίτι, τη μειωμένη εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών από τα πλακάκια, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, οι σχεδιαστές εργάζονται για την κατασκευή σπιτιών που είναι ανθεκτικά στους τυφώνες.

Τάσεις σχεδιασμού σπιτιού 2022

Φωτογραφία φόντου που δημιουργήθηκε από το rawpixel.com – www.freepik.com

4. Ένα σπίτι διακοσμημένο με φυσικά υλικά

Η χρήση φυσικών υλικών για την κατασκευή και τη διακόσμηση συμβαδίζει με βιώσιμα σπίτια. Υλικά και έπιπλα κατασκευασμένα από φυσικά στοιχεία δημιουργούν μια φυσική εμφάνιση με τις ζεστές αποχρώσεις τους. Όταν αγοράζετε τέτοια έπιπλα ή υλικά, ελέγξτε εάν η προμήθεια τους είναι ηθική. Εκτός από αυτά, το στοιχείο της φύσης μπορεί να προστεθεί και με πράσινο. Μας κάνει κατά κάποιο τρόπο να νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι με τη φύση. Επομένως, φροντίστε να βάλετε μερικά φυτά γύρω από το σπίτι σας. Αυτή είναι απλώς μια διαχρονική τάση.

5. Ένα άνετο σπίτι με έπιπλα με καμπύλες

Όλοι προσπαθούμε για ένα άνετο σπίτι, ένα σπίτι όπου νιώθουμε χαλαροί και όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε από μια κουραστική μέρα. Και για ένα τέτοιο σπίτι, το να έχεις άνετα έπιπλα είναι το κλειδί. Οι νέες τάσεις σχεδιασμού σπιτιού αφορούν έπιπλα με καμπύλες με απαλές άκρες. Μας παρέχει τόσο οπτική όσο και πρακτική άνεση. Είναι όλα για καναπέδες με στρογγυλές άκρες, μεγάλα μαξιλάρια δαπέδου, απαλές κουβέρτες, καθώς και αφράτα και statement μαξιλάρια. Αυτό το είδος επίπλων και διακόσμησης δίνει στο δωμάτιο μια πιο ρομαντική αίσθηση. Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να βρείτε τραπέζια και καρέκλες με απαλές άκρες.

6. Ένα σπίτι που διαθέτει λειτουργικό γραφείο στο σπίτι

Πρόσφατα, υπήρξε μια έκρηξη στον αριθμό των γραφείων στο σπίτι για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και αυτή η τάση πρόκειται να παραμείνει. Ένα γραφείο στο σπίτι πρέπει να σας παρέχει έναν ήσυχο χώρο, όπου αισθάνεστε καλά, χαλαροί και όπου πραγματικά έχετε την επιθυμία να κάνετε τη δουλειά σας. Έτσι, ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού γραφείου στο σπίτι δεν είναι εύκολος, αλλά είναι διασκεδαστικός. Διαφορετικά πράγματα λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο καθένας και η διακόσμηση είναι ατομική. Ένα λειτουργικό και πρακτικό γραφείο στο σπίτι πρέπει να λειτουργεί για εσάς – να το έχετε υπόψη σας όταν σχεδιάζετε ένα.

Οι τάσεις του σχεδιασμού σπιτιού το 2022

Εικόνα του Luis Ricardo Rivera από το Pixabay

7. Ένα μινιμαλιστικό σπίτι

Η τάση του less is more είναι κατά κάποιο τρόπο πάντα παρούσα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Ο μινιμαλισμός είναι γνωστό ότι έχει θετικό οπτικό αντίκτυπο πάνω μας. Είναι καταπραϋντικό και όχι συντριπτικό. Όταν νιώθουμε ότι μας κατακλύζει ένας χώρος, μπορεί να δημιουργήσει μια χαοτική αίσθηση στο κεφάλι μας. Μας μπερδεύει. Αν νιώθετε ότι έχετε πάρα πολλά περιττά πράγματα, ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείτε. Είναι ευεργετικό και για τον καθαρισμό, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να καθαρίσετε έναν μινιμαλιστικό χώρο παρά έναν στενό.

8. Ένα vintage σπίτι

Ορισμένες τάσεις από το παρελθόν συχνά βιώνουν μια επιστροφή, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Το vintage πάντα βρίσκει τον δρόμο της επιστροφής. Είναι πλέον δημοφιλές να συνδυάζετε μερικά vintage στοιχεία με μοντέρνα χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα είναι μια μοντέρνα, νευρική εμφάνιση. Οι αγορές για vintage έπιπλα και αντίκες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε με βιώσιμο τρόπο, όπως δύο πουλιά με μια πέτρα.

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο σπίτι και στον τρόπο ζωής σας, προτείνουμε να ξεκινήσετε με την περιήγηση σε μερικές ιδέες στο διαδίκτυο. Όταν βρείτε κάποια πράγματα που σας αρέσουν και που πιστεύετε ότι θα λειτουργούσαν, τότε βρείτε επαγγελματική βοήθεια. Οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν το σπίτι των ονείρων σας πραγματικότητα σε ελάχιστο χρόνο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar