Συμβουλές για να σκοράρετε 90% στην τάξη 5 στα Μαθηματικά

40
Συμβουλές για να σκοράρετε 90% στην τάξη 5 στα Μαθηματικά

Κάθε μαθητής δικαιούται να δώσει διαγωνιστικές εξετάσεις μετά την εκκαθάριση των Επιτροπικών Εξετάσεων Τάξης 10 και 12ης τάξης. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών αυξάνεται εδώ και χρόνια. Καθώς οι σπουδές προχωρούν και ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών αυξάνεται σταδιακά, κάθε γονιός θέλει το παιδί του να φτάσει στην κορυφή των εξετάσεων για να βρει καλύτερες δουλειές. Εξαιτίας αυτού, έχει αναπτυχθεί και ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών του κατώτερου επιπέδου.

Οι μαθητές της τάξης 5 εισέρχονται στο κατώτερο επίπεδο αφού πάρουν καλούς βαθμούς στις εξετάσεις της Τάξης 5. Είναι εύκολο να προετοιμαστούν για εξετάσεις άλλων θεμάτων. Αλλά για κάποιους από τους μαθητές, γίνεται δύσκολο να προετοιμαστούν για την εξέταση των Μαθηματικών. Απαιτούν τη σωστή στρατηγική ή σχέδιο μελέτης για τη μελέτη των Μαθηματικών 5ης τάξης.

Οι μαθητές θα επωφεληθούν από την ανάγνωση αυτού του άρθρου, καθώς θα παρέχει εύκολες και εκπληκτικές συμβουλές και κόλπα προετοιμασίας για να σκοράρουν 90% στην Τάξη 5 στα Μαθηματικά.

 • Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματικών 5ης τάξης.

Το CBSE έχει ορίσει το NCERT Βιβλία Τάξη 5 Μαθηματικά για τους μαθητές ώστε να προετοιμαστούν εύκολα για τις Εξετάσεις των Μαθηματικών. Τα κεφάλαια που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο δίνονται παρακάτω:

 1. Κεφάλαιο 1 – Το τραπέζι των ψαριών
 2. Κεφάλαιο 2 – Σχήματα και γωνίες
 3. Κεφάλαιο 3 – Πόσα τετράγωνα
 4. Κεφάλαιο 4 – Μέρη και Ολόκληρα
 5. Κεφάλαιο 5 – Φαίνεται το ίδιο;
 6. Κεφάλαιο 6 – Γίνε ο πολλαπλάσιος μου, θα γίνω ο παράγοντας σου
 7. Κεφάλαιο 7 – Μπορείτε να δείτε το μοτίβο
 8. Κεφάλαιο 8 – Χαρτογράφηση του τρόπου σας
 9. Κεφάλαιο 9 – Κουτιά και σκίτσα
 10. Κεφάλαιο 10 – Δέκατα και εκατονταστά
 11. Κεφάλαιο 11 – Η περιοχή και τα όριά της
 12. Κεφάλαιο 12 – Έξυπνοι χάρτες
 13. Κεφάλαιο 13 – Τρόποι πολλαπλασιασμού και διαίρεσης
 14. Κεφάλαιο 14 – Πόσο μεγάλο πόσο βαρύ

Οι μαθητές έδωσαν να διαβάσουν και να κατανοήσουν αυτά τα μαθήματα για να λύσουν ερωτήσεις στην εξέταση.

Μερικές φορές οι μαθητές βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το από πού πρέπει να σπουδάσουν. Συνιστάται να τηρούν το βιβλίο Μαθηματικών NCERT της Τάξης 5 Μαθηματικών όπως συνιστάται από το CBSE. Επίσης, το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου είναι γραμμένο σε απλή διάλεκτο, ώστε οι μαθητές να μπορούν να κατανοήσουν εύκολα τις θεωρίες. Θα πρέπει να λύσουν τις ερωτήσεις NCERT και τα φύλλα εργασίας που δίνει ο δάσκαλος για να κατανοήσουν τις έννοιες με καλύτερο τρόπο.

 • Εκκαθάριση αμφιβολιών και εννοιών.

Όταν οι μαθητές ξεκινήσουν τις σπουδές τους, θα γνωρίσουν τα αδύνατα σημεία τους. Θα πρέπει να επικεντρωθούν στις αδυναμίες τους για να κατανοήσουν το κεφάλαιο. Θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν έγκαιρα για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα την ώρα της εξέτασης. Οι μαθητές θα πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια του δασκάλου τους για να ξεκαθαρίσουν τις αμφιβολίες τους.

Καθώς οι δευτεροβάθμιοι μαθητές δεν παίρνουν στα σοβαρά τις σπουδές τους και θέλουν πάντα χρόνο για να παίξουν, θα πρέπει να κάνουν ένα πρόγραμμα ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στις σπουδές τους. Αυτό θα τους βοηθήσει να διαχειρίζονται και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το χρόνο τους. Κάνοντας ένα χρονοδιάγραμμα, μπορούν να βρουν χρόνο για να μελετήσουν για τις εξετάσεις τους και για να παίξουν. Στο χρονοδιάγραμμά τους θα πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον 2 ώρες για τη μελέτη του μαθήματος των Μαθηματικών.

 • Η πρακτική κάνει έναν άντρα τέλειο.

Αφού αποκτήσουν την ολοκληρωμένη γνώση, οι μαθητές θα πρέπει να προσπαθήσουν να λύσουν δείγματα γραπτών ή ερωτηματολόγια προηγούμενων ετών για να λάβουν μια υπόδειξη σχετικά με τους τύπους ερωτήσεων που τίθενται συχνά στις εξετάσεις. Η εξάσκηση σε όλο και περισσότερες ερωτήσεις θα επιτρέψει στους μαθητές να γράψουν απαντήσεις σε κάθε ερώτηση. Οι γονείς μπορούν να κάνουν τεστ στα παιδιά τους για να ξέρουν πόσο έχουν αρπάξει τα πράγματα.

 • Σημαντικές φόρμουλες και σημειώσεις.

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν διαφορετικούς ή ξεχωριστούς καταχωρητές για σημαντικούς τύπους ή σημεία. Κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, αυτές οι σημειώσεις θα τους βοηθήσουν. Μαθαίνοντας αυτούς τους τύπους και τις θεωρίες, μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους στην επίλυση των ερωτήσεων στις εξετάσεις.

 • Τρόποι για την απόπειρα της ερώτησης.

Όταν διανέμεται το ερωτηματολόγιο, οι μαθητές θα πρέπει να το διαβάσουν προσεκτικά. Θα πρέπει να αρχίσουν να λύνουν εκείνες τις ερωτήσεις των οποίων τις απαντήσεις γνωρίζουν πολύ καλά. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιχειρείτε τις ερωτήσεις είναι να διατηρήσετε τη σειρά των ερωτήσεων και του φύλλου απαντήσεων. Οι μαθητές θα πρέπει να αποφεύγουν την αντικατάσταση.

Φαίνεται ότι τα μικρά παιδιά γράφουν και λύνουν ερωτήσεις πολύ αργά. Αυτό το μειονέκτημα μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματά τους. Θα πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό το ελάττωμα, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το εξεταστικό χαρτί στην ώρα τους. Εάν λύσουν ερωτήσεις αργά, τότε μπορεί να υπάρχουν πιθανότητες να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την εργασία πριν από τον καθορισμένο χρόνο. Μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητά τους αναπτύσσοντας τη συνήθεια της γραφής. Για αυτό, μπορούν να λάβουν τη βοήθεια των δασκάλων και των γονέων τους ζητώντας τους να δώσουν περισσότερες ερωτήσεις πρακτικής.

 • Γράψε με ακρίβεια τις λύσεις.

Η ακρίβεια είναι πολύ σημαντική τη στιγμή της εξέτασης. Η λανθασμένη απάντηση στην ερώτηση δεν ωφελεί κανέναν μαθητή. Ενώ κάνουν τις ερωτήσεις της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, οι μαθητές θα πρέπει να δουν προσεκτικά τα σημάδια και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να τα λύσουν. Θα πρέπει να γράφουν απαντήσεις μόνο αν είναι σίγουροι γι‘ αυτό.

Μερικοί μαθητές δεν είναι σε θέση να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις του NCERT. Μπορούν να λάβουν αυτές τις λύσεις μέσω του Διαδικτύου. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για τη λήψη των αρχείων PDF των λύσεων NCERT για όλα τα κεφάλαια. Εκτός από αυτό, μπορούν επίσης να βρουν άλλο υλικό μελέτης όπως σημαντικές ερωτήσεις, σημειώσεις αναθεώρησης κ.λπ. σε διαφορετικούς ιστότοπους. Με αυτό, μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο με το να μην πηγαίνουν στις αγορές για να αγοράσουν βιβλία αναφοράς.

 • Διάσπαση προσοχής Αιτία Καταστροφή.

Στις μέρες μας, τα μικρά παιδιά επιδίδονται τόσο πολύ στη χρήση έξυπνων τηλεφώνων που αποφεύγουν τις σπουδές τους. Πάντα έπαιζαν παιχνίδια στα τηλέφωνα των γονιών τους. Πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο αν θέλουν να σημειώσουν 90% στα Μαθηματικά της 5ης τάξης. Θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp ή το Facebook και θα πρέπει να μειώσουν τον χρόνο τους να παίζουν παιχνίδια στα τηλέφωνα.

 • Η επόμενη μέρα είναι η ημέρα των εξετάσεων.

Το βράδυ πριν τις εξετάσεις είναι πολύ κρίσιμο. Οι μαθητές πρέπει να προσπαθούν να παραμείνουν ήρεμοι και χαλαροί. Πρέπει να αναθεωρήσουν όλους τους τύπους για να μην τους ξεχάσουν. Θα πρέπει να έχουν έτοιμα όλα τα πράγματα που χρειάζονται για την εξέταση. Θα πρέπει να κοιμούνται σωστά ώστε να μην νυστάζουν ενώ δίνουν το χαρτί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar