Συμβουλές για δικτύωση: 5 τρόποι για να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο

22
Συμβουλές για δικτύωση: 5 τρόποι για να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο

Τι είναι η Δικτύωση;

Οποιοσδήποτε επαγγελματίας, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκει, πρέπει να αλληλεπιδράσει και να αναπτύξει σχέσεις με άλλους επαγγελματίες του κλάδου του. Αυτό ονομάζεται δικτύωση και σας επιτρέπει να βρείτε νέες ευκαιρίες και να προωθήσετε την καριέρα σας. Η σωστή δικτύωση σας κρατά επίσης ενήμερους με όλες τις τελευταίες τάσεις και πληροφορίες στον κλάδο σας, επομένως είναι σημαντικό να αναπτύξετε, να συμβαδίσετε και να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο. Εξετάστε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους πέντε τρόπους για να δημιουργήσετε το δίκτυό σας.

#1: Εγγραφείτε σε μια επαγγελματική οργάνωση

Σχεδόν κάθε επάγγελμα έχει κάποιο είδος επαγγελματικής οργάνωσης στην οποία μπορούν να ενταχθούν οι άνθρωποι, όπου τα μέλη βοηθούν το ένα το άλλο στην καριέρα τους. Οι επαγγελματικές οργανώσεις μπορούν να σχετίζονται άμεσα με τον τομέα σας ή ακόμα και απλώς μια γενική ομάδα. Ένα παράδειγμα θα ήταν μια αδελφότητα ή μια αδελφότητα, η οποία έχει χιλιάδες μέλη που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους. Ανεξάρτητα από το είδος του οργανισμού που συμμετέχετε, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις και να προωθήσετε τις γνώσεις σας στον τομέα σας.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να συμμετάσχετε σε οργανισμούς που δεν ανήκουν στον κλάδο σας. Εάν έχετε ένα χόμπι που σας ενδιαφέρει βαθιά, μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Μπορεί ακόμη και να συναντήσετε κάποιον που ξέρει πώς να δημιουργεί έσοδα από το χόμπι σας για να μπορέσετε δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα και κερδίστε ένα δεύτερο εισόδημα!

#2: Χρησιμοποιήστε τα Δίκτυα Αποφοίτων

Πολλοί άνθρωποι εντάσσονται σε έναν επαγγελματικό οργανισμό ενώ είναι στο κολέγιο ή αμέσως μετά. Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια φιλοξενούν εκδηλώσεις αποφοίτων κατά καιρούς, και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν συναντήσατε όλους στην τάξη που αποφοιτήσατε από το κολέγιο, επομένως ίσως μπορείτε να βρείτε κάποιον στον τομέα σας (ή κάποιον με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς) για να τον προσθέσετε στο επαγγελματικό σας δίκτυο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος γνωρίζει για ευκαιρίες εργασίας ή ποιος ξεκινά μια επιχείρηση και αναζητά μέλη ομάδας ή επενδυτές.

#3: Ασχοληθείτε με την εθελοντική εργασία

Ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος για να έρθετε σε επαφή με άτομα με ομοϊδεάτες, καθώς και με ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εσάς. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο και να αναπτύξετε μόνιμες σχέσεις με άτομα κάθε είδους υπόβαθρου, κάτι που βοηθά στη διαφοροποίηση του δικτύου σας.

Ένα διαφοροποιημένο δίκτυο σάς προσφέρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες από το να μένετε με την ίδια ομάδα ανθρώπων. Όταν είστε εθελοντής, επιδιώξτε κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι, ώστε να μην σας φαίνεται δουλειά ή αγγαρεία και έτσι θα είστε σε θέση να οικοδομήσετε σχέσεις οργανικά δεσμεύοντας παρόμοια ενδιαφέροντα. Μπορείτε επίσης να προσφερθείτε εθελοντικά για να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία, που σας βοηθά να προσλαμβάνεστε πιο γρήγορα.

#4: Συμμετέχετε σε Εκδηλώσεις Δικτύωσης

Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια δεν είναι τα μόνα ιδρύματα που φιλοξενούν εκδηλώσεις δικτύωσης. Είναι πολύ πιθανό κάποια εταιρεία ή οργανισμός στον τομέα σας να φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις δικτύωσης. Μια απλή αναζήτηση θα σας βοηθήσει να βρείτε επερχόμενες εκδηλώσεις δικτύωσης κοντά σας.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, θα συναντήσετε άλλους επαγγελματίες του κλάδου σας, μερικοί ακόμη και από άλλη πόλη ή πολιτεία. Αφού παρακολουθήσετε πολλές εκδηλώσεις και επεκτείνετε το δίκτυό σας, μπορείτε ακόμη και να φιλοξενήσετε τη δική σας εκδήλωση δικτύωσης για να συνδεθείτε με ακόμη περισσότερα άτομα.

#5: Δημιουργήστε και συμβαδίστε με τη σελίδα σας στο LinkedIn

Το LinkedIn είναι ένας από τους καλύτερους ιστότοπους αναζήτησης εργασίας επειδή σας επιτρέπει όχι μόνο να αναζητάτε ευκαιρίες εργασίας αλλά και να συνδέεστε με άλλα άτομα από τον κλάδο σας, το σχολείο, τον ελληνικό οργανισμό κ.λπ. Καθώς χτίζετε το δίκτυό σας στο LinkedIn, μπορείτε επίσης να έχετε οι συνδέσεις σας «υποστηρίζουν» ορισμένες δεξιότητές σας, καθιστώντας σας έναν πιο εμπορεύσιμο υποψήφιο για πρόσληψη.

Το LinkedIn μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κατά την έναρξη μιας επιχείρησης, κάτι που είναι σημαντικό όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε πελάτες/πελάτες και υπαλλήλους. Ευτυχώς, υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε στο προφίλ σας στο LinkedIn την ώθηση που χρειάζεται: για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να λάβετε βοήθεια με το προφίλ σας στο LinkedIn, μη διστάσετε να περιηγηθείτε εδώ.

Η επέκταση του επαγγελματικού σας δικτύου μπορεί να ανοίξει τόσες πολλές νέες ευκαιρίες για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Όταν προσθέτετε περισσότερες συνδέσεις στο δίκτυό σας, αποκτάτε πρόσβαση και στο επαγγελματικό τους δίκτυο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar