Πώς να φροντίσετε μια μωρό χήνα; – Εκτρεφόμενα ζώα

0
Πώς να φροντίσετε μια μωρό χήνα;  – Εκτρεφόμενα ζώα

Εάν σκέφτεστε να μεγαλώσετε χήνες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε ένα μωρό χήνας. Ευτυχώς, είναι παρόμοιο με την εκτροφή άλλων τύπων πουλερικών, όπως νεοσσούς ή παπάκια – ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Πού μπορώ να πάρω μωρό χήνες;

εδώ Μπορώ να πάρω μωρό χήνες

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε μωρό χήνες. Δυστυχώς, οι χήνες δεν είναι γνωστές ως υπέροχες μητέρες, γι‘ αυτό είναι συχνά καλύτερο να δώσετε δύο αυγά σε μια γενναία κότα (για να βελτιώσετε τις πιθανότητες σας) ή να χρησιμοποιήσετε μια θερμοκοιτίδα για να εκκολάψετε τα αυγά σας.

Χρειάζονται 30 ημέρες για να επωάστε αυγά χήναςαν και αυτός είναι ένας μέσος όρος, με τυπικούς χρόνους εκκόλαψης που κυμαίνονται από 28 έως 35 ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της φυλής.

Αν ψάχνετε για κίνητρο για να ξεκινήσετε να εκκολάπτετε τα δικά σας αυγά, πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το αξιολάτρευτο βίντεο με χήνες που εκκολάπτονται από τα αυγά τους σε μια θερμοκοιτίδα!

Φυσικά, μπορείτε πάντα να αγοράσετε το μωρό σας χήνες από ένα διαδικτυακό εκκολαπτήριο ή σε ένα τοπικό κατάστημα ζωοτροφών. Η επώαση αυγών μπορεί να είναι χρονοβόρα και η παραγγελία τοπικά ή διαδικτυακά αφαιρεί μεγάλο μέρος του άγχους από την εξίσωση.

Εκκολαπτήρια όπως η Metzer Farms και η Cackle Hatchery δημοσιεύουν τακτικά ειδικές προσφορές για χηνάρια προς πώληση.

Πώς Φροντίζετε έναν Χήνα;

Η φροντίδα ενός χήνου δεν είναι υπερβολικά περίπλοκη. Ένα πράγμα που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι, εάν σκοπεύετε να εκτρέφετε χήνες, θα πρέπει να κρατήσετε περισσότερες από μία. Πρόκειται για κοπάδια που τους αρέσει η μικρή παρέα.

Οι αρσενικές χήνες μπορεί να είναι επιθετικές, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τα θηλυκά από τα αρσενικά έως ότου γίνουν περίπου εννέα μηνών, δηλαδή όταν τα θηλυκά αρχίζουν να γεννούν αυγά.

Πριν από τότε, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα χηνάρια σας υγιή.

Τι ταΐζετε μια μωρό χήνα;

Οι μωρές χήνες μπορούν να τροφοδοτηθούν με θρυμματισμένη μίζα και να τους δοθεί φρέσκο ​​νερό μόλις φτάσουν στη φάρμα σας. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα crumble για τουλάχιστον μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε σε μια αναλογία καλλιέργειας pellet.

Συνήθως, οποιαδήποτε τροφή για πτηνά θηραμάτων που προορίζεται για είδη όπως πάπιες, γαλοπούλες και χήνες είναι αρκετή. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πουλιά σας έχουν πρόσβαση σε τροφή ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει επίσης να παρέχεται καθαρό, γλυκό νερό. Τα χηνάρια καταναλώνουν μια συγκλονιστική ποσότητα νερού αφού μεγαλώνουν τόσο γρήγορα.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να δώσετε λίγο αδιάλυτο κόκκο. Αυτό βοηθά τους νεοσσούς να χωνέψουν την τροφή τους. Βάλτε την τροφοδοσία και το τρίμμα σε μια χάρτινη πλάκα για μερικές ημέρες και μετά μεταβείτε στους τροφοδότες. Αυτό θα τους βοηθήσει να το συνηθίσουν.

Όταν αποφασίζετε τι είδους τροφή θα ταΐσετε τα χηνάρια σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ζωοτροφές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χήνες και πάπιες. Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε όργανο νεοσσών στα χηνάρια γιατί μπορεί να περιέχει φάρμακα για τον έλεγχο της κοκκιδίωσης. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τα χήνα.

Πού κοιμούνται οι μωρές χήνες τη νύχτα;

Μερικοί άνθρωποι θα βάλουν τις μωρές τους χήνες στα μόνιμα νέα τους σπίτια μόλις τις πάρουν σπίτι (ή μόλις εκκολαφθούν). Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται για πολλούς λόγους.

Πρώτον, μπορεί να κρυώσουν πολύ. Για ένα άλλο, τα χηνάρια είναι πρωταρχικοί στόχοι αρπακτικών, συμπεριλαμβανομένων των αρουραίων. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν τα χηνάρια σε κουτιά για νεογνά παρόμοια με αυτά που θα συναρμολογούσατε για άλλους τύπους πουλερικών, όπως νεοσσούς ή παπάκια.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί για βρέφος στο κατάστημα ή μπορείτε να φτιάξετε ένα από τα υλικά που έχετε στο σπίτι, όπως μια μεταχειρισμένη μπλούζα Rubbermaid ή μια παλιά μπανιέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο συρμάτινο κουτί που είναι σχεδιασμένο για μεγάλο σκύλο, αρκεί να είναι τοποθετημένο σε θέση χωρίς ρεύματα.

Θα χρειαστεί να αφήσετε κάτω κάποιο είδος κρεβατιού. Η εφημερίδα δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να γλιστράει πολύ. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε απορροφητικά υλικά όπως εφημερίδες καλυμμένες με μια παλιά πετσέτα. Μερικοί κτηνοτρόφοι προτείνουν επίσης συρμάτινο δίχτυ, αλλά θα πρέπει να αφαιρείται από καιρό σε καιρό για να αφαιρεθούν τυχόν περιττώματα.

Χρειάζονται οι μωρές χήνες μια λάμπα θερμότητας;

Οι μωρές χήνες δεν χρειάζονται απαραίτητα μια λάμπα θερμότητας, αλλά πρέπει να διατηρούνται ζεστές. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν λαμπτήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας, αλλά οι θερμαντικές πλάκες που έχουν σχεδιαστεί για νεοσσούς μπορεί επίσης να ταιριάζουν, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνετε τους νεοσσούς σας.

Εάν χρησιμοποιείτε μια λάμπα θερμότητας, θα την αναρτήσετε πάνω από το κουτί. Μπορείτε επίσης να το αιωρήσετε μέσα στο κουτί, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωμένο, ώστε τα χηνάρια να μην το γκρεμίσουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο εκτροφέας σας δεν είναι πολύ ζεστός, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα χηνάρια σας να βγαίνουν πιο αργά.

Μια αρχική θερμοκρασία 90 βαθμών ακριβώς κάτω από τη λάμπα θερμότητας είναι ιδανική. Κάθε εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία κατά πέντε έως δέκα βαθμούς μέχρι να φτάσει στους 70 βαθμούς. Μετά από περίπου πέντε ή έξι εβδομάδες, συνήθως δεν απαιτείται θερμότητα. Εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τότε οι χήνες σας μπορούν να μετακινηθούν έξω.

Στέγαση και βοσκή χήνων

Τα χηνάρια δεν χρειάζονται κάποιο ειδικό είδος στέγασης μόλις φύγουν από τον εκτροφέα. Πρέπει να αερίζεται, να φωτίζεται καλά και να προσφέρει προστασία από τα στοιχεία. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε κάθε είδους αχυρώνα ή πτηνοτροφείο.

Συνήθως, αυτό θα έχει δάπεδο από σκυρόδεμα, χώμα ή ξύλο. Δώστε περίπου ενάμισι έως δύο τετραγωνικά πόδια χώρο ανά πουλί και καλύψτε το πάτωμα με απορροφητικό στρώμα όπως ρινίσματα, πριονίδι, τύρφη ή άλλη ύλη.

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με την εκτροφή χήνων είναι ότι πρέπει να τους παρέχετε νερό για κολύμπι και μπάνιο. Αν και αυτό ισχύει όταν εκτρέφετε πάπιες, δεν συμβαίνει με τις χήνες. Τους αρέσει να πιτσιλίζουν σε λιμνούλες, αλλά δεν είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.

Αν μπορείτε, αφήστε τις χήνες σας να βόσκουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορούν να αρχίσουν να βόσκουν όταν είναι μόλις λίγων ημερών (αν και φυσικά θα θέλετε να τα παρακολουθείτε προσεκτικά και φροντίστε να τα φέρετε μέσα αυτή τη στιγμή).

Επιτρέποντας στις χήνες και στα χηνάρια σας να τρώνε γρασίδι, τη φυσική τους τροφή, μπορείτε να μειώσετε δραματικά το κόστος της τροφής σας. Μόλις ηλικίας έξι εβδομάδων, οι περισσότερες χήνες μπορούν να επιβιώσουν εξ ολοκλήρου σε ποιοτικούς βοσκότοπους. Για κάθε 20 έως 40 πουλιά, θα χρειαστείτε μόνο ένα στρέμμα βοσκοτόπων.

Φράχτη στον χώρο με υφαντό συρμάτινο περίφραξη πεδίου. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι υψηλότερο από το ύψος μιας ώριμης χήνας, καθώς οι χήνες και οι ενήλικες χήνες σπάνια πετούν. Μπορεί επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική περίφραξη.

Πώς ανακουφίζετε ένα μωρό χήνα;

πώς παρηγορείς ένα μωρό χήνα

Οι μωρές χήνες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν χωριστεί από το υπόλοιπο κοπάδι ή από τις μητέρες τους, μπορεί να είναι αρκετά δειλές και νευρικές. Για να τα ηρεμήσετε, η καλύτερη συμβουλή είναι να ξεκινήσετε από πριν. Αλληλεπιδράτε συχνά με τις χήνες σας, ώστε να συνηθίσουν την παρουσία σας και να μην σας φοβούνται.

Ίσως μπορείτε επίσης να ηρεμήσετε τη χήνα σας χρησιμοποιώντας λιχουδιές ή παίζοντας μουσική, τα οποία έχουν χαλαρωτικό αποτέλεσμα στα περισσότερα είδη πουλιών.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ανατροφή μωρών χήνων. Είναι αξιαγάπητοι και φιλικοί – και όταν αφιερώσετε χρόνο για να τα γνωρίσετε και να τα φροντίσετε, θα γίνουν γρήγορα τα νέα σας αγαπημένα κατοικίδια!

Schreibe einen Kommentar