Πώς να πλοηγηθείτε στο σχολείο όταν ο γονέας σας είναι εθισμένος

23
Πώς να πλοηγηθείτε στο σχολείο όταν ο γονέας σας είναι εθισμένος

Η διατήρηση της εστίασης και η συγκέντρωση στους δικούς σας στόχους μπορεί να είναι δύσκολο όταν ανησυχείτε για έναν εθισμένο γονέα. Δυστυχώς, πάρα πολλοί μαθητές γνωρίζουν τον δύσκολο αγώνα που έρχεται με το να είσαι απόγονος κάποιου που πάσχει από διαταραχή χρήσης ουσιών. Εάν έχετε έναν γονέα ή γονείς που χρησιμοποιούν ενεργά ή παλεύουν με τον εθισμό, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πλοηγηθείτε στο σχολείο, παρά τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Εμπιστοσύνη στους Επαγγελματίες

Ως παιδί ενός εξαρτημένου, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ένα άτομο δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο. Ενώ μάλλον έχετε κάνει ό,τι μπορούσατε για να βοηθήσετε τον γονέα σας, έρχεται μια στιγμή που θα πρέπει να αφήσετε τη δουλειά του να βοηθήσετε κάποιον με διαταραχή χρήσης ουσιών στους επαγγελματίες. Καθώς κάνετε σχέδια για το μέλλον σας, ένας τρόπος για να προχωρήσετε και να δώσετε στους γονείς σας καλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης είναι να τους βοηθήσετε να βρουν ένα κέντρο αποκατάστασης ή μια κλινική θεραπείας με αδειοδοτημένους επαγγελματίες και εργαλεία που έχουν αποδειχθεί χρήσιμα.

Ίσως ζείτε στην Αριζόνα και ελπίζετε να φοιτήσετε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα το φθινόπωρο, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αφήσετε τον γονέα σας πίσω, ώστε να συγκεντρωθείτε στις σπουδές σας. Βοηθώντας τους να βρουν μια θέση στο α πολυτελές κέντρο αποτοξίνωσης στο Φοίνιξ όπως το The Hope House πριν πάτε, θα έχετε το μυαλό σας ήσυχο σε εκείνο το πρώτο εξάμηνο. Ο γονέας σας όχι μόνο θα βρίσκεται στα χέρια ικανών επαγγελματιών και μιας θεραπευτικής ομάδας, αλλά θα αναπτύξει επίσης υποστήριξη από ομοτίμους μέσω της ομαδικής θεραπείας.

Αναζητώντας βοήθεια για τον εαυτό σας

Αν και είναι φανταστικό να κάνεις ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις έναν γονέα πριν φύγεις, είναι επίσης καλή ιδέα να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Εάν ελπίζετε να επιτύχετε ορισμένους επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς στόχους, για παράδειγμα, είναι καλή ιδέα να έχετε ένα εξαιρετικό πρότυπο ή συνήγορο που μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία αποδοχής και να σας καθοδηγήσει στις αιτήσεις οικονομικής βοήθειας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στο καλύτερους κολεγιακούς συμβούλους μέσω του Empowerly που μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα, από τη συγγραφή εργασιών εισαγωγής έως την προετοιμασία για συνεντεύξεις στο κολέγιο.

Καθώς λαμβάνετε βοήθεια σχετικά με την αίτηση για το σχολείο, μην ξεχάσετε να λάβετε οποιαδήποτε βοήθεια ψυχικής υγείας μπορεί να χρειαστείτε. Η αλήθεια είναι ότι το να είσαι παιδί ενός εξαρτημένου μπορεί να σημαίνει τραύμα στο υπόβαθρό σου. Το να έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε να συζητήσει με ασφάλεια τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείτε διανοητικά για εκείνο το πρώτο εξάμηνο. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή πριν ξεκινήσετε το σχολείο, ώστε να έχετε κάποιον να βασιστείτε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Θέτοντας υγιή όρια

Υγιή όρια και σχέσεις είναι το κλειδί για την αυτοφροντίδα και την καλύτερη ψυχική υγεία. Αν και πιθανότατα αγαπάτε τον γονέα σας, το να βάζετε τον εαυτό σας πρώτο μπορεί να σημαίνει ότι κόβετε τοξικές σχέσεις ή κάνετε αυστηρούς κανόνες σχετικά με την επαφή. Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με τον θεραπευτή ή έναν μέντορά σας για να αποφασίσετε ποια όρια θα είναι καλύτερα για εσάς και μάθετε πώς να τα κρατάτε. Καθώς προχωράτε μπροστά και εργάζεστε σκληρά για να να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, είναι καλή ιδέα να θυμάστε ότι δεν είστε ο γονιός σας. Έχετε δικαίωμα στα δικά σας όνειρα και στόχους και δεν είστε υπεύθυνοι για τη διάσωσή τους.

Στο τέλος της ημέρας, δεν είστε μόνοι. Δεν είστε επίσης υπεύθυνοι για την ψυχική και σωματική ευεξία των γονιών σας. Περιτριγυρίζοντας τον εαυτό σας με άτομα που καταλαβαίνουν τι περνάτε, αξιοποιώντας στο έπακρο τους επαγγελματίες μέντορες και κολεγιακούς συμβούλους και διαμορφώνοντας υγιή όρια, θα αυξήσετε τις πιθανότητες να τα βγάλετε πέρα ​​στο σχολείο ενώ θα σπάσετε τους ανθυγιεινούς οικογενειακούς κύκλους. Καλή τύχη σε εσάς καθώς πλοηγείστε στο σχολείο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όταν φτάσετε στην ημέρα αποφοίτησης, θα χαρείτε να καταβάλετε επιπλέον δουλειά για να το πραγματοποιήσετε!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar