Πώς να οδηγείτε με ασφάλεια φορώντας κράνος μοτοσικλέτας

15
Πώς να οδηγείτε με ασφάλεια φορώντας κράνος μοτοσικλέτας

Όταν οδηγείτε μοτοσικλέτα, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι μοτοσυκλετιστές πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια και να διασφαλίζουν ότι είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι. Ένα από τα πρώτα καθήκοντα που πρέπει να κάνει ένας αναβάτης μοτοσικλέτας είναι να φέρει ένα σωστά τοποθετημένο κράνος μοτοσικλέτας και να τηρεί τα καθορισμένα πρότυπα οδήγησης. Αυτό είναι κρίσιμο για την προστασία όλων των άλλων στο δρόμο, ειδικά εσάς.

Κατά την αγορά ενός κράνους μοτοσικλέτας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το σωστό μέγεθος. Πάρτε μια μεζούρα και ελέγξτε μια ίντσα πάνω από την περιήγησή σας γύρω από το κρανίο, σημειώνοντας το μέγεθος του κεφαλιού σας. Οι συμβατικοί πίνακες μεγεθών κράνους μοτοσυκλέτας θα σας δείξουν το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με τις μετρήσεις σας.

Δύο άτομα με τις ίδιες διαστάσεις κρανίου, ωστόσο, δεν θα ήταν άνετα να φορούν το ίδιο κράνος. Επειδή τα λαϊκά κρανία σχηματίζονται μοναδικά, οι διαφορετικές εκδοχές έχουν ποικίλα εσωτερικά σχήματα.

Τα κράνη μοτοσικλετών που χρησιμοποιούνται σε δημόσιους δρόμους πρέπει να πληρούν τα πρότυπα του Υπουργείου Μεταφορών. Αυτά θα κατασκευάζονταν συχνά από χυτευμένο πολυανθρακικό πλαστικό. Αυτά έχουν πράγματι επαληθευτεί ότι αντέχουν σε σημαντικές κρούσεις και πίεση, καθώς και ότι αντιστέκονται στην είσοδο αντικειμένων. Επί πλέον, κράνος μοτοσικλέτας θα μπορούσε να εγκριθεί από τον Snell. Αυτό σημαίνει ότι τώρα τα κράνη μπορούν να αντισταθούν σε πιο ισχυρές κρούσεις. Το κέλυφος τέτοιων κρανών είναι συχνά κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, Kevlar ή fiberglass.

Ως αποτέλεσμα, είναι λιγότερο σε βάρος από αυτά που πιστοποιούνται από το Υπουργείο Μεταφορών. Ενώ η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας, πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η άνεση. Όταν ο ιμάντας του πηγουνιού είναι στερεωμένος, το κράνος πρέπει να εφαρμόζει καλά γύρω από τα αυτιά, το κεφάλι και τις γωνίες της γνάθου, αλλά να μην είναι πολύ σφιχτό. Στο κεφάλι, πρέπει να είναι επίπεδο και σταθερό.

Φορέστε τα κράνη μοτοσικλέτας που επιλέγουν οι χρήστες για τουλάχιστον 30 έως 45 λεπτά ενώ ψωνίζουν για αυτά. Εάν είναι εφικτό, κανονίστε με τον πωλητή του καταστήματος να δοκιμάσετε το κράνος για μια μέρα και να το επιστρέψετε εάν δεν εφαρμόζει καλά ή διαφορετικά δεν λειτουργεί για εσάς. Εάν το κράνος της μοτοσικλέτας σας είναι άβολο, μπορεί να σας αποσπά την προσοχή, με αποτέλεσμα να χάσετε την προσοχή σας και, ως εκ τούτου, να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Για να είστε ασφαλείς, πρέπει να ακολουθείτε κανόνες που ισχύουν για τη μοτοσικλέτα. Περίπου το ένα τέταρτο των ατυχημάτων με μοτοσικλέτα ταξινομούνται ως ατυχήματα με ένα όχημα, με την πλειοψηφία τους να αποδίδεται σε λάθος του αναβάτη. Είναι απαραίτητο να επενδύσουμε χρόνο και προσπάθεια για την εκμάθηση των απαραίτητων ικανοτήτων για αυτόν τον τρόπο μεταφοράς. Οι περισσότεροι αναβάτες μοτοσικλετών δυσκολεύονται με το στρίψιμο, την στροφή και το φρενάρισμα. Αυτές οι ικανότητες μπορεί να εξασκηθούν μόνοι σας, αν και συνιστάται να παρακολουθήσετε εκπαίδευση για την ασφάλεια της μοτοσικλέτας. Τα βιβλία μεθόδων οδήγησης μοτοσικλέτας είναι επίσης διαθέσιμα προς αγορά για πρόσθετη μελέτη.

Οι βασικές οδηγίες οδήγησης μοτοσικλέτας περιλαμβάνουν τη διατήρηση ενός σταθερού εστιακού σημείου ενώ στρίβετε, το να ταξιδεύετε αρκετά αργά για να αποφύγετε την ολίσθηση όταν κάνετε μια στροφή και να προσέχετε τις συνθήκες του δρόμου και άλλα οχήματα στο δρόμο. Η οδήγηση μοτοσικλέτας απαιτεί έντονη προσοχή, καθώς και ιδιαίτερες ικανότητες οδήγησης και ισχυρή συγκέντρωση. Μάθετε και εξασκηθείτε σε τακτικές ιππασίας, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε το μηχανάκι σας με ασφάλεια. Επίσης, θυμηθείτε να φοράτε πάντα κράνη μοτοσυκλέτας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar