Πώς να ξεκινήσετε πραγματικά το Kitchen Garden

43
Πώς να ξεκινήσετε πραγματικά το Kitchen Garden
Πώς να ξεκινήσετε έναν κήπο κουζίνας

Πρώτα απ ‚όλα, σχεδιάστε ένα σχέδιο (σε μια κλίμακα) του εδάφους που έχετε στη διάθεσή σας. Κάντε περιθώρια για μονοπάτια, σύνορα κ.λπ. Είναι συναρπαστικά ενδιαφέρον αφού ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, καταγράψτε τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σας στα λαχανικά. Βάλτε σε χαρτί κάθε λαχανικό που θέλετε να καλλιεργήσετε. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο σχέδιό σας και σημειώστε ένα συγκεκριμένο χώρο ή αριθμό σειρών για τα διάφορα λαχανικά. Επιλέξτε πρώιμα, ενδιάμεσα και αργά είδη αυτών των λαχανικών, που σας αρέσουν περισσότερο. Αυτό θα σας δώσει μια συνεχή προσφορά τους. Όταν ξεκινήσουν οι εργασίες στον κήπο, φροντίστε να ακολουθήσετε το σχέδιό σας. Η παράβλεψη του προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος μπορεί εύκολα να χαλάσει τα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να δώσω μεγάλη έμφαση σε αυτό το σημείο, καθώς οι περισσότεροι κήποι αποτυγχάνουν να αποδώσουν ικανοποιητικές καλλιέργειες λόγω έλλειψης τήρησης του αρχικού σχεδίου.

Μελετήστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ορισμένων λαχανικών και αξιοποιήστε τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μερικά λαχανικά ευδοκιμούν ακόμη και σε μερικώς σκιερές θέσεις, ενώ άλλα απαιτούν πολλή ηλιοφάνεια για καλύτερα αποτελέσματα. Μερικά από τα καλύτερα μαρούλια που είδα ποτέ καλλιεργήθηκαν ανάμεσα σε σειρές πρώιμων μπιζελιών. Τα δύο πόδια ψηλά αμπέλια με μπιζέλια, οι σειρές που τρέχουν ανατολικά και δυτικά θα προστατεύουν τον Wayahead, τον Black Seeded Simpson, κ.λπ., που σχηματίζουν τέλεια κεφάλια.

Αν και οι σειρές των μπιζελιών απείχαν μόνο 2 1/2 πόδια μεταξύ τους, το μαρούλι τα πήγε θαυμάσια αφού ο αρακάς ριζώνει βαθιά, ενώ το μαρούλι είναι ένα ρηχό φυτό που ριζώνει. Η διατήρηση της σειράς μαρουλιού απαλλαγμένη από ζιζάνια δίνει πρόσθετη καλλιέργεια στο μπιζέλι. αμπέλια, τα οποία, κάτω από τέτοιες συνθήκες, θα αντέξουν τον πολύ ξηρό καιρό και θα συνεχίσουν να παράγουν βαριές καλλιέργειες.

Πολλά λαχανικά έχουν εξαιρετικά αργή ανάπτυξη κατά το στάδιο της ανάπτυξης του σπορόφυτου. Επωφεληθείτε από αυτό χρησιμοποιώντας χώρο μεταξύ τέτοιων σειρών για καλλιέργειες γρήγορης ανάπτυξης. Για παράδειγμα, σπείρετε σπόρους τεύτλων μέχρι τα μέσα Απριλίου και τοποθετήστε νεαρά φυτά μαρουλιού ανάμεσα στις σειρές. Μέχρι να αναπτυχθούν οι κορυφές των τεύτλων, θα χρησιμοποιηθεί το μαρούλι.

Μια απόσταση 20 ιντσών μεταξύ των σειρών είναι αρκετή για τα περισσότερα λαχανικά σε έναν προσεκτικά διαχειριζόμενο οικιακό κήπο. Τα ψηλά μπιζέλια, οι ντομάτες και το καλαμπόκι πρέπει να επιτρέπονται τουλάχιστον 2 έως 2 1/2 πόδια και θα πρέπει να πονταριστούν για καλύτερα αποτελέσματα. Συνιστάται το σωστό αραίωμα όλων των ειδών λαχανικών. Μην επιτρέπετε στις ριζικές καλλιέργειες να συνωστίζονται μεταξύ τους στη σειρά. Αραιώστε τα ραπανάκια, τα παντζάρια, τα κρεμμύδια, τα γογγύλια κ.λπ., ώστε να απέχουν περίπου 2 έως 4 ίντσες μεταξύ τους στη σειρά, ανάλογα με την ποικιλία. Τα φασόλια θα αποδώσουν περισσότερους και καλύτερους λοβούς εάν τα φυτά απέχουν 4 έως 6 ίντσες μεταξύ τους στη σειρά.

Όπου ο χώρος είναι μάλλον περιορισμένος. μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γαλλική μέθοδος εντατικής καλλιέργειας. Δείτε πώς ασκείται:

Συνδυάστε ένα πακέτο σπανάκι και καρότο, ανακατεύοντας καλά τους σπόρους. Κάντε τη σειρά σας ομοιόμορφα μισή ίντσα βάθος και σπείρετε αυτό το μείγμα στη σειρά. Καλύψτε και σύντομα ο ταχέως αναπτυσσόμενος σπόρος σπανακιού θα σπάσει την κρούστα, διευκολύνοντας τα αδύναμα σπορόφυτα καρότου να δουν το φως της δημοσιότητας. Σε τέσσερις εβδομάδες, το σπανάκι μπορεί να «αραιωθεί» για να δημιουργηθεί χώρος για τα καρότα που αναπτύσσονται αργά. Σε έξι εβδομάδες το σπανάκι -θα εξαντληθεί όλο και τα καρότα θα βρουν χώρο να αναπτυχθούν. Εάν επιλεγεί ένα πρώιμο καρότο, όπως το Early Scarlet Horn, θα είναι έτοιμο για χρήση στο τραπέζι έως τις 15 Ιουλίου, όταν το τελευταίο μπορεί να τραβήξει για να δημιουργηθεί χώρος για αντίδια, σέλινο, αργό λάχανο ή οποιαδήποτε άλλη φθινοπωρινή καλλιέργεια.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρκετά λαχανικά. Πρέπει να δίνεται προσοχή στον πειραματισμό σύμφωνα με αυτές τις γραμμές, ώστε τα είδη να συνδυάζονται με σπόρους περίπου της ίδιας τραχύτητας, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς την ανάπτυξη. Το μαρούλι και τα ραπανάκια πάνε καλά μαζί, το ίδιο και τα ραπανάκια και ο μαϊντανός. ο τελευταίος είναι ένας εξαιρετικά αργός καλλιεργητής. Οι Γάλλοι κηπουροί φυτεύουν πολύ πρώιμα ραπανάκια, μαρούλι μέσης εποχής και γογγύλια, στην ίδια σειρά, σε μία επέμβαση. Αυτό δίνει περίπου τόσο ιδανική διαδοχή όσο μπορεί να υπολογιστεί.

Όσον αφορά την πραγματική τοποθεσία των διαφορετικών σειρών και καλλιεργειών, ακολουθεί ένας καλός κανόνας:

Εάν η γη εκτείνεται ανατολικά και δυτικά, οι ψηλότερες φυτεύσεις πρέπει να είναι στο βορρά, έτσι ώστε το φως να μην σβήνει από τα χαμηλότερα αναπτυσσόμενα λαχανικά. Το καλαμπόκι ψηλώνει τόσο πολύ από οτιδήποτε άλλο καλλιεργείται που θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να τοποθετηθεί στο. όπισθεν. Μπροστά του μπορούν να φυτευτούν οι λίγοι λόφοι από πρώιμες πατάτες που είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν σε οικόπεδο πόλης, καθώς είναι τα λιγότερο διακοσμητικά λαχανικά.

Το λάχανο και τα κουνουπίδια αναπτύσσονται σε αντίστοιχο ύψος και μπορούν να φυτευτούν δίπλα-δίπλα και να τους δοθεί η ίδια μεταχείριση. Οι ντομάτες μπορούν να ακολουθούν τις πατάτες και ούτω καθεξής με τη σειρά ύψους μέχρι να φτάσετε στο μπροστινό μέρος του κήπου και να τοποθετηθούν όσα διακοσμητικά λαχανικά έχουν απομείνει.


Δωρεάν Κατάλογος Κήπων
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar