Πώς να κάνετε έναν γάιδαρο να σας εμπιστευτεί; – Εκτρεφόμενα ζώα

5
Πώς να κάνετε έναν γάιδαρο να σας εμπιστευτεί; – Εκτρεφόμενα ζώα

Πολλοί άνθρωποι με άλογα μπερδεύονται με τη συμπεριφορά του γαϊδάρου επειδή ξεκινούν με ένα μεγάλο λάθος. Περιμένουν από τα γαϊδούρια να είναι σαν τα άλογα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα γαϊδούρια είναι πιο έξυπνα από τα άλογα και τείνουν να σκέφτονται καλά τα πράγματα. Για το λόγο αυτό, ακόμα κι αν έχετε να κάνετε με έναν γάιδαρο που δεν έχει κακομεταχειριστεί ποτέ και δεν έχει λόγο να μην σας εμπιστευτεί, ίσως χρειαστεί να δουλέψετε λίγο για να χτίσετε εμπιστοσύνη.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τη συμπεριφορά του γαϊδάρου και παρέχουμε μερικές καλές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον γάιδαρο σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα πώς να κάνεις έναν γάιδαρο να σε εμπιστευτεί.

Τα γαϊδούρια χτίζουν ισχυρούς δεσμούς

Τα γαϊδούρια χτίζουν ισχυρούς δεσμούς

Τα γαϊδούρια είναι πολύ κοινωνικά και τους αρέσει να έχουν σταθερή συντροφιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τάση δεσμού του γαϊδάρου σας για να οικοδομήσετε μια ισχυρή και αξιόπιστη σχέση.

Ακριβώς όπως με κάθε σχέση, έτσι και το να χτίσεις έναν καλό δεσμό με τον γάιδαρο σου είναι αμφίδρομος. Αν θέλεις να σε εμπιστευτεί ο γάιδαρος σου, πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Αυτό σημαίνει να είσαι ήρεμος, ήσυχος, συνεπής και αξιόπιστος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλη εμπιστοσύνη με το γαϊδούρι σας κάνοντας απλά τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 1. Καθορίστε έναν τακτικό χρόνο σίτισης και διατηρήστε τον πάντα.
 2. Ακολουθήστε μια ρουτίνα κάθε φορά που εργάζεστε με το γαϊδούρι σας.
 3. Να χειρίζεστε το γαϊδούρι σας τακτικά και να μιλάτε μαζί του ενώ τον περιποιείτε, τον κάνετε μπάνιο και τον εκπαιδεύετε.
 4. Να έχετε πάντα μια σταθερή, ήρεμη, ήσυχη συμπεριφορά. Αποφύγετε να τρέχετε, να φωνάζετε ή να κουνάτε τα χέρια σας. Εξασκηθείτε στην ήρεμη γλώσσα του σώματος.
 5. Αποφύγετε να χαλάσετε το γαϊδούρι σας με λιχουδιές. Αντίθετα, επιβραβεύστε την επιθυμητή συμπεριφορά με κατοικίδια και περιποίηση και συντροφικότητα.

Αυτό το εκτυπώσιμο έγγραφο PDF από Save Your Ass Rescue παρέχει πολλές εξαιρετικές ιδέες για εκπαίδευση και οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Τα γαϊδούρια είναι έξυπνα και περίεργα

Ακόμα κι αν έχετε να κάνετε με έναν γάιδαρο που έχει κακοποιηθεί, μπορείτε να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με απλή, ήσυχη, συνεπή συμπεριφορά.

Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μάθει ο γάιδαρος σας να σας εμπιστεύεται, αλλά αν παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως μη απειλητικό και αφήσετε στον γάιδαρο σας άφθονο χώρο να αποφασίσει να έρθει κοντά σας, η περιέργεια και η εξυπνάδα του θα κερδίσουν τελικά.

Εδώ είναι ένα καλό βίντεο για την προσέγγιση του νευρικού ή αχειροποίητου γάιδαρου.

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να πάρετε μια καρέκλα με γκαζόν και ένα βιβλίο στο βοσκότοπο ή τον αχυρώνα και να καθίσετε ήσυχα επιτρέποντας στον γάιδαρο σας να συνηθίσει την παρουσία σας.

Αυτή η άσκηση θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να μελετήσετε τον γάιδαρο σας και να μάθετε τη γλώσσα του σώματός του. Εάν μπορείτε να τον παρακολουθήσετε να αλληλεπιδρά με έναν άλλο γάιδαρο ή άλλο ζώο, αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μάθετε να τον διαβάζετε και να μετράτε τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις του.

Γιατί μπορεί ένας γάιδαρος να παραμείνει σε απόσταση;

γιατί μπορεί ένας γάιδαρος να μείνει σε απόσταση

Εάν έχετε περάσει πολύ χρόνο με το γαϊδούρι σας και ήσασταν συνεπείς, ήσυχοι και αξιόπιστοι, ωστόσο ο γάιδαρος σας εξακολουθεί να αποφεύγει να αλληλεπιδρά μαζί σας, μπορεί εύλογα να υποψιάζεστε μια ιατρική κατάσταση.

Προβλήματα όπως:

 • Μια ορμονική κατάσταση
 • Διατροφικές ελλείψεις
 • Δερματικές καταστάσεις
 • Ένας κρυφός τραυματισμός
 • Απώλεια όρασης
 • Απώλεια ακοής

… και πολλά άλλα, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του γαϊδάρου σας να δένεται μαζί σας και να σας εμπιστεύεται.

Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να κάνει το γαϊδούρι σας μια ενδελεχή εξέταση για να αποκλείσει τυχόν σωματικά προβλήματα που μπορεί να εμποδίζουν τον γάιδαρο σας να σας συνηθίσει και να σας εμπιστευτεί.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι τα γαϊδούρια υπόκεινται σε κληρονομικά γενετικά χαρακτηριστικά όπως οποιοσδήποτε άλλος. Το να είστε απόμακροι και επιφυλακτικοί μπορεί απλώς να είναι μέρος της προσωπικότητας του γαϊδάρου σας.

Αν ισχύει αυτό, μην απελπίζεστε! Απλώς συνεχίστε να είστε αξιόπιστοι και αξιόπιστοι, και ο γάιδαρος σας θα εξαρτηθεί τελικά από την εμπιστοσύνη σας.

Ο εμπλουτισμός και η τόνωση είναι σημαντικά

Βεβαιωθείτε ότι ο γάιδαρος σας έχει πάντα ελεύθερη πρόσβαση σε καλό σανό και γλυκό νερό, καθώς και άφθονο χώρο για βοσκή και άσκηση, καθώς και επαρκή προστασία από τα στοιχεία.

Διατηρήστε το περιβάλλον του γαϊδάρου σας καθαρό, άνετο, ασφαλές και εμπλουτιστικό. Ένα ευχάριστο περιβάλλον θα συμβάλει στην ευτυχία των γαϊδάρων σας και στην ικανότητα να σας εμπιστεύονται και να δένονται μαζί σας.

Μπορείτε να παρέχετε ακόμη περισσότερο ερέθισμα και ενδιαφέρον για τη ζωή του γαϊδάρου σας κάνοντας πράγματα όπως να ταΐζετε σανό δίχτυα σανού και παρέχοντας παιχνίδια που καταπολεμούν την πλήξη.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι μπορείτε να κάνετε όταν ένας αρσενικός γάιδαρος αρχίζει ξαφνικά να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο ένας αρσενικός γάιδαρος γίνεται επιθετικός είναι ότι έχει ωριμάσει σεξουαλικά. Αν δεν έχει τζελ, βάλτε τον να κολλήσει. Εάν έχει κολλήσει, οι συμπεριφορές του μπορεί να οφείλονται σε υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να εξετάσει τον γάιδαρο και να κάνει συστάσεις σχετικά με την υγεία του και την κατάσταση του φύλου του.

2. Πώς μπορείτε να κρατήσετε έναν γάιδαρο υπό έλεγχο όταν περπατάτε σε ένα μόλυβδο;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σωστά τοποθετημένο καπίστρι και ένα καλό, δυνατό σχοινί μολύβδου που είναι άνετο για εσάς. Φοράτε δερμάτινα γάντια εάν χρειάζεται να προστατεύσετε τα χέρια σας. Πάντα να περπατάτε το γαϊδούρι σας από την αριστερή του πλευρά. Κρατήστε το μολύβδινο σχοινί ένα πόδι περίπου από το καπίστρι στο δεξί σας χέρι και κρατήστε το υπόλοιπο σε χαλαρές θηλιές στο αριστερό σας χέρι. Χρησιμοποιήστε το δεξί σας χέρι για να καθοδηγήσετε το γαϊδούρι σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να τραβήξετε προς τα πίσω το ηλεκτρόδιο (και πείτε «Whoa!» σταθερά) για να σταματήσετε. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες φωνητικές εντολές με συνέπεια. Εάν ο γάιδαρος σας έχει το δικό του μυαλό και θέλει να ξεκινήσει προς τη δική του κατεύθυνση, ανακατευθυνθείτε γυρνώντας σε κύκλο και ξεκινώντας προς τη δική σας νέα κατεύθυνση. Ο τρόπος που θα πας, η ταχύτητά σου, ο προορισμός σου κ.λπ., πρέπει να είναι πάντα η απόφασή σου, όχι του γαϊδάρου σου!

3. Τι μπορείτε να κάνετε με έναν επαναστάτη ή επικίνδυνα επιθετικό γάιδαρο;

Για να κερδίσετε εμπιστοσύνη με αυτό το είδος γαϊδάρου, είναι καλή ιδέα να περιορίσετε τον χώρο που έχει το ζώο για να μετακινηθεί. Εάν μπορείτε να τον χωρίσετε σε μια ιδιωτική μάντρα με καταφύγιο όπου μπορείτε να παρέχετε συνεπή καθημερινή φροντίδα, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να δεθείτε με το ζώο και να αναπτύξετε εμπιστοσύνη. Θα το κάνατε αυτό παρέχοντας συνεπή φροντίδα όπως ρολόι. Ταΐστε, ποτίστε και κάντε καθαρισμό πάγκων και μάντρας με τον ίδιο τρόπο, την ίδια ώρα, κάθε μέρα. Δημιουργήστε ένα λεξιλόγιο λέξεων που χρησιμοποιείτε με τον γάιδαρο και χρησιμοποιήστε τις με τον ίδιο τρόπο, για να σημαίνουν το ίδιο πράγμα, κάθε φορά. Αφιερώστε χρόνο απλώς κάνοντας παρέα με το ζώο (στην άλλη πλευρά του φράχτη στην αρχή αν χρειαστεί). Μιλήστε, τραγουδήστε, διαβάστε ένα βιβλίο, απλά να είστε εκεί και στη διάθεση του γάιδαρου να το πλησιάσει. Ποτέ μην πιέζεις και μην προσπαθείς να πείσεις τον γάιδαρο να κάνει κάτι στην αρχή. Απλώς να είστε εκεί και να είστε συνεπείς για να δείξετε ότι είστε ικανοί και ότι μπορείτε να σας εμπιστευτούν. Αφήστε το ζώο να μάθει να σας εμπιστεύεται με τους δικούς του όρους. Ένας γάιδαρος που είναι επικίνδυνα επιθετικός δεν πρέπει ποτέ να τρέφεται με τίποτα και δεν πρέπει ποτέ να του δίνονται λιχουδιές. Στόχος σας είναι η παρουσία σας και η προσοχή σας να είναι η ανταμοιβή που τελικά αναζητά το ζώο. Μην ταΐζετε υπερβολικά. Ένας γάιδαρος που λαμβάνει γλυκιά τροφή θα αναπτύξει προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς. Να θυμάστε ότι τα γαϊδούρια μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά με μια σταθερή διατροφή με σανό καλής ποιότητας, φρέσκο ​​καθαρό νερό και αλάτι και μεταλλικά στοιχεία.

4. Είναι καλή ιδέα να κρατάτε γρύλο ως κατοικίδιο;

Γενικά μιλώντας, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να κρατάς γρύλο. Αν δεν έχετε έναν σπάνιο, γενεαλογικό γρύλο που είναι περιζήτητος ως καρφί, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει άθικτος ένας αρσενικός γάιδαρος. Οι βαλέδες είναι στο έλεος των ορμονών τους όσον αφορά τη συμπεριφορά. Το τζελ είναι πολύ πιο προβλέψιμο, πολύ πιο σταθερό και κάνει ένα πολύ καλύτερο κατοικίδιο και ιππικό ζώο.

Schreibe einen Kommentar