Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό: Σημαντικές συμβουλές

1
Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό: Σημαντικές συμβουλές

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς το σπίτι σας μπορεί να βρωμίσει τόσο εύκολα; Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε παιδιά και κατοικίδια. Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό δεν είναι εύκολη υπόθεση και υπάρχουν στιγμές που μπορεί να αισθάνεστε σαν να δίνετε μια χαμένη μάχη. Δεν χρειάζεται να νιώθει έτσι.

Μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο ανά πάσα στιγμή, αρκεί να ακολουθείτε μερικές απλές οδηγίες.

γυναίκα που καθαρίζει ένα ακατάστατο σπίτι

Βάλτε τα πράγματα μακριά αμέσως

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι ότι όλα έχουν μια θέση στο σπίτι σας. Όλοι πρέπει να συμφωνήσουν ότι δεν είναι εντάξει να πετάς πράγματα εδώ και εκεί. Η οργάνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Μόλις τελειώσουν με ένα αντικείμενο πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εάν μπείτε σε ένα δωμάτιο και δείτε ότι κάτι δεν είναι εκεί που πρέπει, τότε θα πρέπει να το πάρετε αμέσως. Με την ενστάλαξη αυτής της συνήθειας τόσο στον εαυτό σας όσο και στα μέλη της οικογένειάς σας μπορείτε να εξαλείψετε την ακαταστασία και να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Είναι πολύ εύκολο να αφήσετε αυτά τα πιάτα στο νεροχύτη ή μερικά ρούχα στο κρεβάτι. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά γίνονται γρήγορα ένα σωρό και μετά πριν το καταλάβετε έχετε ένα ακατάστατο σπίτι. Να πλένετε αυτά τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα και να απομακρύνετε τα ρούχα αμέσως μόλις βγουν από το στεγνωτήριο ή το σκοινί.

Πάρτε το ένα δωμάτιο τη φορά

Ο ευκολότερος τρόπος για να νιώσετε άγχος είναι να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ολόκληρο το σπίτι ταυτόχρονα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να το παίρνετε ένα δωμάτιο τη φορά και μια μέρα τη φορά. Αναλύοντας τον καθαρισμό σας σε μικρότερες εργασίες, θα μπορείτε να καθαρίζετε πιο διεξοδικά κάθε δωμάτιο που με τη σειρά του σημαίνει ένα πιο καθαρό σπίτι στο τέλος.

Δημιουργώ ένα πρόγραμμα για κάθε δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι μόλις ένα δωμάτιο είναι καθαρό, όλοι στο σπίτι ξέρουν ότι πρέπει να εφαρμόσουν ξανά την πρώτη στρατηγική που είναι να αφήσετε τα πράγματα μακριά μόλις τελειώσουν με αυτά. Αυτό είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Νιώθετε ότι είναι αδύνατο να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό;  Τότε αυτές οι απλές ιδέες μπορεί να είναι η λύση στο δίλημμά σας.

Καθαρίστε καθώς μαγειρεύετε

Ένα από τα σημαντικότερα προβληματικά σημεία σε πολλά σπίτια είναι η κουζίνα. Το να διατηρείτε αυτό το δωμάτιο καθαρό μπορεί να είναι λίγο δύσκολη.

Εάν βρίσκεστε να αντιμετωπίζετε μια ακατάστατη κουζίνα μέρα με τη μέρα, τότε ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Ακαταστασία μέσα η κουζίνα συμβαίνει συχνά όταν τα είδη που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα ενώνονται με πιάτα και πιάτα.

Η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι να καθαρίζετε καθώς μαγειρεύετε. Μόλις ολοκληρώσετε τη χρήση κάτι, πλύντε το και αφήστε το μακριά. Όταν τελειώσει το γεύμα, τα μόνα αντικείμενα που απομένουν για πλύσιμο θα είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του γεύματος και την κατανάλωση του γεύματος.

Power Clean πριν τον ύπνο

Αν μισείς να πηγαίνεις για ύπνο με ένα ακατάστατο σπίτι, μια στρατηγική που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς και την οικογένειά σας για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό είναι να καθαρίζετε με ρεύμα τη νύχτα. Περάστε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού ή όσα περισσότερα μπορείτε και βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν μπει στη θέση τους.

Αυτό πρέπει να γίνει σε περίπου δεκαπέντε λεπτά. Μπορεί να μην μπορείτε να αφήσετε τα πάντα, αλλά το να το κάνετε αυτό κάθε βράδυ είναι μια καλή αρχή για να έχετε ένα καθαρότερο σπίτι κάθε μέρα.

Νιώθετε ότι είναι αδύνατο να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό;  Τότε αυτές οι απλές ιδέες μπορεί να είναι η λύση στο δίλημμά σας.

Καθαριστείτε

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να παραμείνετε κίνητρο για να καθαρίσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα και να κάνετε όλους στο νοικοκυριό να συμμορφωθούν.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να επιμείνεις, μόλις το κάνεις όλα αρχίζουν να γίνονται δεύτερη φύση και το αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο καθαρό σπίτι. Για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό σημαίνει να δημιουργήσετε καλές συνήθειες και μια σταθερή ρουτίνα.

Έχετε κάποιες συμβουλές που μπορείτε να μοιραστείτε και τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό; Παρακαλούμε μοιραστείτε τα στα σχόλια παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar