Πώς να αναπηδήσετε από τα μικρά χτυπήματα της ζωής

22
Πώς να αναπηδήσετε από τα μικρά χτυπήματα της ζωής

Πώς να αναπηδήσετε από τα μικρά χτυπήματα της ζωής

Η ζωή είναι γεμάτη καλές και κακές μέρες. Ας ελπίσουμε ότι οι δικοί σας είναι γεμάτοι με θετικά πράγματα – επιτεύγματα, χιούμορ και χαρούμενες αναμνήσεις. Δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι, όμως.

Όταν λοιπόν το σύμπαν σου δίνει κάτι αρνητικό, τι κάνεις με αυτό το λεμόνι; Είτε είναι προσωπικό, επαγγελματικό ή οικονομικό, το να μπορείς να αντιμετωπίσεις (και να ξεπεράσεις) τα μικρά χτυπήματα στη ζωή είναι σημαντικό. Η ικανότητά σας να το κάνετε αυτό μπορεί να καθορίσει την έκβαση της τρέχουσας κατάστασής σας. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι μπορεί επίσης να δημιουργήσει τη βάση για τον τρόπο πλοήγησης στα προβλήματα στο μέλλον.

Λάβετε υπόψη αυτές τις επτά συμβουλές όταν χτυπάτε ένα χτύπημα στο δρόμο. Θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αναπηδήσετε καλύτερα και πιο δυνατά.

1. Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα υγείας

Η υποψία ότι έχετε ένα νέο πρόβλημα υγείας μπορεί να είναι τρομακτική. Είναι κάτι μικρό ή πιθανότατα οδεύετε προς μήνες ραντεβού με γιατρό; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να το αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο το καθιστά ευκολότερο και σας κρατά πιο υγιείς μακροπρόθεσμα.

Εάν είστε όπως εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, το εμπόδιο που χτυπάτε θα μπορούσε να είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ), όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων. Τα ΣΜΝ είναι εξαιρετικά κοινά, γι‘ αυτό μην αγχώνεστε και μην ντρέπεστε. Θα χρειαστεί να αναλάβετε δράση, ωστόσο. Ευτυχώς, όπως και με άλλα ΣΜΝ, θεραπεία έρπητα των γεννητικών οργάνων είναι άμεσα διαθέσιμο, ακόμη και στο διαδίκτυο. Ακολουθήστε τη θεραπεία στενά για να μειώσετε τα κρούσματα και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να τη μεταδώσετε.

2. Μην ενδίδετε στην αυτολύπηση

Δεν λέμε να μην εκνευρίζεσαι όταν σου έρχεται ένα μικρό χτύπημα. Απλώς μην βυθιστείτε σε αυτό. Αυτό δεν θα σας οδηγήσει στον δρόμο για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε να εστιάσετε στο γιατί σας συνέβη κάτι κακό.

Αντίθετα, προσπαθήστε να αξιολογήσετε αντικειμενικά την κατάστασή σας. Σκεφτείτε ποιες αποφάσεις ή ενέργειες μπορεί να έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρίσκεστε τώρα. Επικεντρωθείτε στα βήματα που μπορείτε να κάνετε ή τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε την αποτυχία σας. Πάρτε τον έλεγχο—αναλύστε τις επιλογές σας και αποφασίστε για την καλύτερη πορεία δράσης σας.

3. Μπείτε σε λειτουργία επίλυσης προβλημάτων

Εάν αντιμετωπίζετε ένα μικρό εμπόδιο, είναι καλή στιγμή να διοχετεύσετε τον εσωτερικό πάγο Vanilla. Αν έχετε πρόβλημα, ήρθε η ώρα να το λύσετε! Πάρτο σιγά σιγά όμως. Όταν αντιμετωπίζετε ένα από τα μικρά εμπόδια της ζωής, οι σπασμωδικές αποφάσεις μπορεί να μην οδηγήσουν στα καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε το πρόβλημά σας από πολλές οπτικές γωνίες. Αν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν, τι λειτούργησε για να το διορθώσετε; Η δημιουργία μιας λίστας μπορεί να είναι χρήσιμη εδώ. Γράψτε τα διάφορα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο. Στη συνέχεια, περιορίστε το σε μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε και τα οποία πιστεύετε ότι μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα. Δώστε στον καθένα μια βολή.

Εάν η πρώτη σας προσπάθεια δεν έχει αποτέλεσμα, μην πετάξετε τα χέρια σας στον αέρα. Μείνετε σε λειτουργία επίλυσης προβλημάτων έως ότου καταλάβετε ότι το δίλημμά σας είναι πίσω σας.

4. Ξεβράκωσέ το

Αναπήδηση από τα Μικρά χτυπήματα της Ζωής

Φωτογραφία του Victor Freitas στο Unsplash

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο καλά νιώθετε μετά από μια προπόνηση; Ή μήπως κάποιος από τους φίλους σας που κάνουν τζόκινγκ μίλησε ποτέ για το „runner’s high;“ Αυτή η ευφορία μετά την άσκηση είναι πραγματική και μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος όταν η ζωή σου πάει λίγο εκτός πορείας.

Όταν ασκείστε και πιέζετε τους μύες σας, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες. Είναι «χαρούμενες» χημικές ουσίες που μπορούν να σας βάλουν σε καλύτερη διάθεση για να χειριστείτε τις καμπύλες που σας ρίχνει η ζωή. Επιπλέον, η άσκηση σάς βοηθά να αποβάλλετε την κορτιζόλη – την ορμόνη του στρες – από το σώμα σας. Βασικά, διώχνεις το άγχος σου. Έτσι, κάντε μια μεγάλη βόλτα, εξασκηθείτε στα σπριντ σας, κολυμπήστε μερικούς γύρους ή αντλήστε σίδερο. Απλώς ανεβάστε τον καρδιακό σας ρυθμό και ιδρώστε λίγο.

5. Διαλογιστείτε

Δεν θέλετε να περάσετε μια ώρα στο γυμναστήριο ή να χτυπήσετε το πεζοδρόμιο; Εντάξει. Η επιβράδυνση μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη. Διαλογισμός μπορεί επίσης να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την υπέρβαση των παγίδων της ζωής. Σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να απελευθερώσετε το μυαλό σας από απογοητεύσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μάντρα (μια επαναλαμβανόμενη λέξη) ή καθοδηγούμενες εικόνες για να σας βοηθήσουν να είστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Η γιόγκα, το τάι τσι και το Qi gong είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές που συνδυάζουν ελεγχόμενες, σκόπιμες κινήσεις και διαλογισμό. Η δοκιμή αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να μειώσει το άγχος σας και να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας. Με μια πιο ήρεμη, πιο θετική νοοτροπία, είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανακάμψετε από τα προβλήματα.

6. Να είστε κοινωνικοί

Αναπήδηση από τα χτυπήματα της ζωής

Φωτογραφία του Simon Maage στο Unsplash

Όταν η ζωή σε γκρεμίζει, είναι δελεαστικό να υποχωρήσεις και να απομονωθείς. Το να είσαι μόνος μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για λίγο. Ωστόσο, το να πηγαίνετε σόλο για πολύ καιρό, μπορεί να σας κάνει πιο δύσκολο να απωθήσετε τα προβλήματά σας.

Σκεφτείτε να είστε πιο κοινωνικά δραστήριοι. Οι φίλοι και η οικογένειά σας (ακόμα και οι συνάδελφοί σας!) μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό δίκτυο υποστήριξης όταν η ζωή σας παίρνει μια τροπή. Αποδεχτείτε μια πρόσκληση για μεσημεριανό γεύμα ή συμφωνήστε σε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Θα νιώσετε πιο θετικοί και σίγουροι αν αφιερώσετε χρόνο με άτομα που σας ενδιαφέρουν.

7. Ζητήστε βοήθεια

Αυτό μπορεί να φανεί σαν ασυνήθιστο. Ωστόσο, μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμηθείς να ζητήσεις βοήθεια. Στην πραγματικότητα, το να το κάνεις μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εάν παλεύετε με μια οπισθοδρόμηση, το να απλώσετε ένα χέρι βοήθειας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η συμπερίληψη άλλων στα προβλήματά σας μπορεί να σας φέρει τις συμβουλές, την υποστήριξη ή την ενθάρρυνση που χρειάζεστε. Θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε έναν μεγάλο καταιγισμό ιδεών για το πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια σας. Απλώς να θυμάσαι ότι ό,τι και να περνάς, δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνος σου.
Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με σκαμπανεβάσματα. Ας ελπίσουμε ότι τα εμπόδια σας θα είναι λίγα. Όταν συμβούν, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές. Μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε ανθεκτικοί, ώστε να μπορείτε να αναπηδήσετε πιο εύκολα από τα μικρά χτυπήματα της ζωής.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar