Πόσο κοστίζει η πρόσληψη ενός κτηματομεσίτη

0
Πόσο κοστίζει η πρόσληψη ενός κτηματομεσίτη

Εάν πουλάτε το σπίτι σας και αναρωτιέστε πόσο θα σας κοστίσει να το πουλήσετε, μπορεί να θέλετε να συνεχίστε να διαβάζετε αυτό πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή ακίνητης περιουσίας. Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το κόστος πώλησής σας. Εάν αναρωτιέστε για το κόστος πρόσληψης ενός κτηματομεσίτη, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Θα μάθετε για τις προμήθειες ακινήτων και τις διαδικασίες τους.

Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν έναν κτηματομεσίτη όπως π.χ Μεσιτικό γραφείο Brookfield για πολλούς καλούς λόγους, ανεξάρτητα από την πώληση ή την αγορά ενός ακινήτου. Συγκεκριμένα, οι αγοραστές κατοικιών προσλαμβάνουν μεσίτες ή κτηματομεσίτες για να τους βοηθήσουν να βρουν το σωστό σπίτι εντός του προϋπολογισμού τους. Συνεργάζονται επίσης με την ενυπόθηκη τράπεζα για να ολοκληρώσουν συμβόλαια και άλλα έγγραφα. Και διαπραγματευτείτε αρκετούς καλούς όρους με τον αντιπρόσωπο του πωλητή.

Ζευγάρι που προσλαμβάνει κτηματομεσίτη

Αντίθετα, ως πράκτορες χρηματιστηρίων, βοηθούν τους πωλητές να τιμολογήσουν ανάλογα τα ακίνητά τους. Διαπραγματεύονται επίσης για την υποστήριξη των καλύτερων συμφερόντων του πωλητή και σκηνοθετούν σπίτια για να επιδείξουν τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία του σπιτιού. Έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση.

Επίσης, οι κτηματομεσίτες συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες ακινήτων, όπως δικηγόρους, επιθεωρητές και μεσίτες για να συντονίσουν διάφορες πτυχές της αγοράς ή της πώλησης ενός σπιτιού.

Επεξήγηση των προμηθειών κτηματομεσιτών

Λάβετε υπόψη ότι οι πωλητές και οι αγοραστές ακινήτων δεν πληρώνουν τους μεσίτες με βάση το χρόνο που συνεργάζονται μαζί τους. Αντίθετα, οι πράκτορες πληρώνονται με βάση τις προμήθειες. Τα συμβόλαια των πωλητών και των αγοραστών με τους κτηματομεσίτες τους αναφέρουν τις προμήθειες.

Παρόλο που το συμβόλαιο μπορεί να προσδιορίζει ότι ένας πράκτορας θα λάβει υψηλότερη προμήθεια από τον άλλο, οι προμήθειες ακινήτων συνήθως κατανέμονται εξίσου μεταξύ των αντιπροσώπων του πωλητή και του αγοραστή.

Επιπλέον, μόλις έρθει η ώρα να πληρώσετε τον κτηματομεσίτη, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι προμήθειες δεν πηγαίνουν απευθείας στον κτηματομεσίτη. Αρχικά έχει περάσει στους μεσίτες τους.

Χειραψία για συμφωνία προμήθειας

Αυτοί οι μεσίτες καταχωρήσεων και πωλήσεων συνεργάζονται με κτηματομεσίτες και μειώνουν τις προμήθειες. Αυτά καλύπτουν δαπάνες όπως ενοικιάσεις πινακίδων, χώρο γραφείων και διαφήμιση.

Όσον αφορά τον διαχωρισμό των συνολικών προμηθειών με τον πράκτορα, υπάρχουν φορές που είναι μοίρασμα 50/50. Έπειτα, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μια διαίρεση 60/40. Στην ουσία, το ποσό θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μέρος στο οποίο έχουν συμφωνήσει ο πράκτορας και ο μεσίτης.

Για παράδειγμα, εάν ένα σπίτι πωλείται σε τιμή πώλησης 150.000 USD με ποσοστό προμήθειας 5%, και υπάρχει διαίρεση 50/50. Στη συνέχεια, οι μεσίτες εισαγωγής και πώλησης και οι πράκτορες του πωλητή και του αγοραστή θα λάμβαναν 1.875$ ο καθένας.

Ποσοστό που χρεώνουν οι περισσότεροι κτηματομεσίτες

Γενικά, οι κτηματομεσίτες χρεώνουν το 5% έως το 6% της τιμής πώλησης ενός ακινήτου μόλις πουληθεί. Οι πωλητές σπιτιών είναι αυτοί που πληρώνουν την προμήθεια. Αν και αυτή είναι η συνήθης περίπτωση, ο πωλητής και ο αγοραστής μπορούν επίσης να αποφασίσουν να διαπραγματευτούν μια διάσπαση.

Οι συναλλαγές ακινήτων μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν δύο κτηματομεσίτες. Το ένα αντιπροσωπεύει το αγοραστικό μέρος – γνωστό και ως πράκτορας του αγοραστή – και το άλλο που εκπροσωπεί το μέρος που πωλεί, ονομάζεται πράκτορας εισαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε πωλητής και σκέφτεστε να συνεργαστείτε με έναν μεσίτη, έχετε την επιλογή να μην πληρώσετε το συνολικό ποσοστό προμήθειας σε έναν μεμονωμένο κτηματομεσίτη έως διαπραγμάτευση με τον αγοραστή.

Ωστόσο, ακόμα κι αν οι πωλητές δεν διαπραγματευτούν μια διάσπαση και αποφασίσουν να πληρώσουν τις συνολικές προμήθειες, συνήθως συνυπολογίζουν την προμήθεια στην τιμή καταχώρισης του ακινήτου. Έτσι, οι αγοραστές εξακολουθούν να καλύπτουν έμμεσα μέρος της προμήθειας με οποιοδήποτε κόστος λόγω της υψηλότερης τιμής εισαγωγής.

Υπολογισμός αμοιβών μεσιτών

Διαπραγμάτευση των Προμηθειών Ακίνητης Περιουσίας με Αντιπροσώπους

Η σύμβαση μεταξύ του μεσίτη και του πωλητή – που ονομάζεται συμφωνία εισαγωγής – καθορίζει τους όρους εισαγωγής. Και παρόλο που η γενικά συμφωνημένη προμήθεια είναι 5% έως 6%, ο νόμος ορίζει ότι τα ποσοστά προμήθειας πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα.

Επομένως, πωλητές ακινήτων μπορεί να διαπραγματευτεί χαμηλότερες προμήθειες για τις υπηρεσίες του κτηματομεσίτη. Ωστόσο, ο πράκτορας έχει την επιλογή να αρνηθεί τη συνεργασία.

Λάβετε υπόψη ότι η διαπραγμάτευση της προμήθειας ακινήτων εξαρτάται συχνά από τις δυνατότητες πώλησης του σπιτιού προς πώληση. Εάν οι πράκτορες δουν όλες τις υποδειγματικές ιδιότητες του ακινήτου προς πώληση και συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να πουληθεί αμέσως, πιθανότατα θα αποφασίσουν να δεχτούν χαμηλότερη προμήθεια.

Ωστόσο, εάν δουν ότι το ακίνητο έχει πολλά χαρακτηριστικά που καθιστούν δύσκολη την πώληση, οι κτηματομεσίτες μπορεί να ζητήσουν υψηλότερη προμήθεια.

Σπίτι που αντιπροσωπεύει το κόστος κλεισίματος

συμπέρασμα

Συνολικά, οι αγοραστές ακινήτων συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις προμήθειες ακινήτων, καθώς οι πωλητές είναι αυτοί που καλύπτουν αυτό το κόστος. Όμως, παρόλο που οι πωλητές πληρώνουν τις προμήθειες ακίνητης περιουσίας, αναδιπλώνουν τα κόστη στην τιμή καταχώρισης του σπιτιού. Έτσι, τεχνικά οι αγοραστές εξακολουθούν να πληρώνουν ένα ποσοστό του κόστους για ορισμένες αμοιβές ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, ενώ η προμήθεια ακίνητης περιουσίας προέρχεται από την τιμή καταχώρισης του σπιτιού, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή η αμοιβή είναι ξεχωριστή από το κόστος κλεισίματος που πρέπει να πληρώσουν οι αγοραστές κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, της γραφειοκρατίας και των τελών διεκπεραίωσης δανείου.

Schreibe einen Kommentar