Πόση γη χρειάζεται ένας γάιδαρος; – Εκτρεφόμενα ζώα

8
Πόση γη χρειάζεται ένας γάιδαρος;  – Εκτρεφόμενα ζώα

Αν πρόκειται να έχεις έναν γάιδαρο, θα χρειαστεί να έχεις δύο. Τα γαϊδούρια είναι πολύ κοινωνικά και τους αρέσει να τα κρατούν σε μικρά κοπάδια. Εάν δεν μπορείτε να έχετε δύο γαϊδούρια, ένας γάιδαρος θα δεθεί με ένα πόνυ, άλογο, αγελάδα ή άλλο πλάσμα. Να είστε προσεκτικοί όταν βάζετε γαϊδούρια με ζώα που είναι μικρότερα από ό, τι είναι, καθώς ορισμένα γαϊδούρια (ειδικά οι γρύλοι) θα επιτεθούν.

Σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να έχετε γαϊδούρια, θα χρειαστεί να έχετε επαρκή έκταση γης για να τα κρατήσετε ευτυχισμένα. Πόση γη λοιπόν χρειάζεται ένας γάιδαρος;

Πόσο χώρο χρειάζεται ένας γάιδαρος;

Πόσο χώρο χρειάζεται ένας γάιδαρος

Σε γενικές γραμμές, περίπου μισό στρέμμα ανά γάιδαρο θα κάνει? Ωστόσο, αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του γαϊδάρου και την ποιότητα του βοσκοτόπου:

  1. Ένας μικροσκοπικός μικροσκοπικός γάιδαρος μπορεί να είναι απόλυτα χαρούμενος στην κανονική αυλή του σπιτιού σας.
  2. Ένας μεσαίου μεγέθους, τυπικός γάιδαρος χρειάζεται μισό στρέμμα.
  3. Ένας γάιδαρος μαμούθ σε μέγεθος αλόγου θα χρειαστεί ένα στρέμμα.

Εάν τα βοσκοτόπια είναι φτωχά, ακόμη και ένα μεγάλο αγροτεμάχιο δεν θα έχει αξία ως πηγή χορτονομής, αλλά θα έχει αξία άσκησης.

Εδώ είναι ένα υπέροχο βίντεο με γαϊδούρια που βγαίνουν στο βοσκότοπο.

Περιστροφή Βόσκησης

Εάν έχετε μερικά τυπικά γαϊδούρια σε ένα στρέμμα γης, δεν θα θέλετε να τους δίνετε πλήρη πρόσβαση σε ολόκληρο το στρέμμα όλη την ώρα. Αντίθετα, είναι καλή ιδέα να χωρίσετε την ιδιοκτησία σας σε δύο ή τρεις μάντρα βοσκής. Όλα αυτά θα πρέπει να συνδέονται με την περιοχή του καταφυγίου των γαϊδάρων σας.

Αυτό το είδος ρύθμισης σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε το βοσκότοπό σας με τρόπο που να παρέχει φρέσκο ​​γρασίδι ανά πάσα στιγμή. Θα κρατούσατε απλά τα γαϊδούρια σας σε μια μάντρα (ανοιχτή στην περιοχή του καταφυγίου) ενώ το γρασίδι στις άλλες έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί.

Μόλις τα γαϊδουράκια έχουν φάει όλο το γρασίδι στην τρέχουσα μάντρα τους, κλείστε την πύλη για να τους απαγορεύσετε την πρόσβαση σε αυτό και ανοίξτε την πύλη σε μία από τις άλλες μάντρα.

Εξασκηθείτε στην καλή καθαριότητα

Εκτός από το ότι παρέχει στα γαϊδούρια σας άφθονο φρέσκο ​​γρασίδι, η εναλλαγή των βοσκοτόπων είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε υπό έλεγχο ορισμένα παράσιτα και παράσιτα. Πάντοτε να συλλέγετε την κοπριά και να την κομποστοποιείτε σωστά για να σκοτώσετε τυχόν αυγά ή προνύμφες εντόμων που μπορεί να κρύβονται μέσα.

Δεν μπορούν τα γαϊδούρια να ζήσουν σε ανοιχτό λιβάδι;

Τα γαϊδούρια πρέπει να έχουν καταφύγιο από τη βροχή, τον άνεμο, το χιόνι και τον σκληρό ήλιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα υπόστεγο τριών όψεων παρέχει επαρκές καταφύγιο. Τα γαϊδούρια σας πρέπει να έχουν πρόσβαση στο καταφύγιό τους, το νερό, το μπλοκ αλατιού και τη δωρεάν τροφή με σανό ανά πάσα στιγμή.

Αυτός είναι ο λόγος που θα θέλετε να ρυθμίσετε όλες τις μάντρα σας έτσι ώστε να ανοίγουν στην περιοχή του καταφυγίου. Αυτό κάνει την εναλλαγή των βοσκοτόπων πολύ εύκολη.

Τι μπορείτε να κάνετε για το φτωχό λιβάδι;

Τι μπορείτε να κάνετε για το φτωχό λιβάδι

Όταν περιστρέφετε το βοσκότοπό σας, έχετε μια καλή ευκαιρία να βελτιώσετε το βοσκότοπο που ξεκουράζεται ενώ τα γαϊδούρια βόσκουν σε ενεργό βοσκότοπο. Όταν μια μάντρα είναι σε διάλειμμα, επιθεωρήστε την προσεκτικά και αντιμετωπίστε τυχόν ζιζάνια που μπορεί να καταλαμβάνουν χώρο που θα μπορούσε να καταληφθεί καλύτερα από γρασίδι.

Μόλις αφαιρέσετε τα ζιζάνια, μπορεί να θέλετε να οργώσετε ολόκληρη την περιοχή και να φυτέψετε λίγο καλό σπόρο χόρτου. Βερμούδα και Timothy είναι εξαιρετικές επιλογές. Αποφύγετε τη σίκαλη.

Πάντα να αφήνετε τα βοσκοτόπια ανάπαυσης να είναι χωρίς βόσκηση για τουλάχιστον τρεις μήνες τη φορά. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει άφθονο χρόνο για να αναπτυχθεί φρέσκο ​​γρασίδι, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι θα διαταραχθεί ο κύκλος ζωής πολλών παρασίτων που μπορεί να έχουν μπει στο έδαφος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτού του είδους η εναλλαγή βοσκοτόπων δεν εξαλείφει την ανάγκη για ένα καλό πρόγραμμα αποπαρασίτωσης. Βοηθά στη διαχείριση των εντερικών παρασίτων μεταξύ των θεραπειών με σκουλήκια.

Τι γίνεται αν δεν έχετε μισό στρέμμα βοσκοτόπων ανά γάιδαρο;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να παρέχετε στα γαϊδούρια σας δωρεάν πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό χόρτο σανό. Χρησιμοποιήστε ένα δίχτυ σανού για να παρουσιάσετε το σανό, καθώς αυτό θα επιβραδύνει τα γαϊδούρια σας, θα τα κρατήσει απασχολημένα και θα βοηθήσει στην αναπαραγωγή της εμπειρίας της βοσκής.

Η προσθήκη εμποτισμένου πολτού τεύτλων στη διατροφή των γαϊδάρων σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παροχή σημαντικών χονδροειδών ζωοτροφών που διασφαλίζουν την καλή υγεία του εντέρου. Ο πολτός τεύτλων μπορεί να καλύψει περίπου το 50% των αναγκών των γαϊδάρων σας σε ζωοτροφές.

Φυσικά, η προσέλευση των βοσκοτόπων είναι επίσης πολύτιμη ως μορφή άσκησης και αναψυχής. Εάν δεν έχετε μια καλή μεγάλη περιοχή προσέλευσης για το γαϊδούρι σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ασκείται αρκετή με την ιππασία, το τράβηγμα ενός καροτσιού, τη συσκευασία (τα γαϊδούρια μπορούν να φέρουν σημαντικό βάρος), το lunging ή αν είναι απλώς ένα κατοικίδιο που πηγαίνει για γρήγορους περιπάτους.

Παιχνίδια (όπως αυτά εδώ) μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή άσκησης!

Συχνές Ερωτήσεις

1. Μπορούν τα γαϊδούρια να μοιράζονται χώρο με κατσίκες και κότες;

Εξαρτάται πραγματικά από τον γάιδαρο. Σε γενικές γραμμές, τα jennies είναι πιο πιθανό να τα πάνε καλά με μικρότερο απόθεμα από ό, τι geldings ή jacks. Ακόμα κι έτσι, ένας αρσενικός γάιδαρος που έχει εισαχθεί στο μικρό απόθεμα όταν είναι νέος, και στη συνέχεια γελάει νωρίς, πιθανότατα θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά με το μικρό απόθεμα. Ένας ηλικιωμένος, εγκατεστημένος γρύλος είναι πολύ πιθανό να σκοτώσει κατσίκες, κοτόπουλα και πάπιες (και σκύλους και γάτες!) ειδικά αν πιστεύει ότι η προστασία του μεγαλύτερου αποθέματος είναι δουλειά του. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και επίβλεψη κατά την εισαγωγή ενός γρύλου σε μικρότερο απόθεμα και να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι απαραίτητος ο άμεσος διαχωρισμός.

2. Μπορεί ένας γάιδαρος να φάει ζιζάνια;

Τα γαϊδούρια μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά τρώγοντας ανάμεικτο λιβάδι, αυτοφυή φυτά και μερικά φύλλα θάμνων και δέντρων. Εάν έχετε επιβλαβή ζιζάνια, όπως το κώνειο, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε από το λιβάδι του γαϊδάρου σας. Γενικά, όμως, ένας γάιδαρος που έχει ελεύθερη πρόσβαση σε καλό σανό, καθώς και σε βοσκότοπους, και γενικά τρέφεται καλά, θα αποφύγει τα τοξικά ζιζάνια.

3. Ποια φυτά είναι δηλητηριώδη για τα γαϊδούρια;

Οποιοδήποτε φυτό της οικογένειας κώνειων είναι δηλητηριώδες για τα γαϊδούρια και άλλα ιπποειδή. Το Bracken και το ragwort είναι επίσης τοξικά. Οι κοινοί φράκτες, όπως το πουρνάρι μπορεί επίσης να είναι τοξικοί. Η πικροδάφνη και όλα τα μέλη της οικογένειάς της είναι τοξικά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα τοξικά ζιζάνια έχουν άσχημη γεύση όταν είναι μικρά, αλλά γλυκαίνουν καθώς γερνούν. Αυτό μπορεί επίσης να συμβαίνει με τα ζιζάνια που έχουν τραβηχτεί και αφεθεί να στεγνώσουν ή που έχουν κοπεί, στεγνώσει και ενσωματωθεί σε σανό. Είναι πάντα έξυπνο να εξετάζετε προσεκτικά το σανό πριν το αγοράσετε και να απορρίπτετε σωστά τα στολίδια και τα τραβηγμένα ζιζάνια.

4. Τι είδους φυλλώματα είναι ασφαλή για τα γαϊδούρια;

Υπάρχει μια σειρά από θάμνους, θάμνους και δέντρα που μπορούν να προσθέσουν ενδιαφέρον στην ημέρα του γαϊδάρου σας, ενώ παρέχουν με ασφάλεια λίγη χονδροειδής ύλη. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν: θάμνους Bramble, Hackberry, Hawthorn, Mulberry, Apple, Alder, Gorse, Hazel, Ash.

5. Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχετε την περιοχή βοσκής του γαϊδάρου σας για δυνητικά τοξικά φυτά;

Είναι πάντα καλή ιδέα να περπατάτε τους φράχτες σας κάθε λίγες μέρες αναζητώντας και επισκευάζοντας τις ζημιές. Προσθέστε την αναζήτηση για τοξικά φυτά σε αυτή τη βόλτα. Περπατήστε το βοσκότοπό σας κάθε μήνα αναζητώντας κινδύνους και τοξικά φυτά. Κάντε μια πολύ ενδελεχή επιθεώρηση νωρίς την άνοιξη όταν αρχίζουν να αναπτύσσονται νέα φυτά. Θυμηθείτε ότι τα πουλιά μπορούν να φέρουν κάθε είδους σπόρους όλο το χρόνο, έτσι ώστε να εμφανίζονται νέα πράγματα χωρίς προειδοποίηση.

Schreibe einen Kommentar