Προετοιμασία του χώρου εργασίας σας για χαλαρούς περιορισμούς COVID-19

2
Προετοιμασία του χώρου εργασίας σας για χαλαρούς περιορισμούς COVID-19

Η προετοιμασία του χώρου εργασίας σας για τους περιορισμούς του COVID-19 ήταν στο μυαλό όλων. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν της Κίνας στο τέλος του 2019, ο κορωνοϊός έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο αφήνοντας ένα ίχνος θανάτου και αναταραχής στον απόηχο του.

Ευτυχώς τώρα, καθώς φτάνουμε στην πρώτη επέτειο του COVID-19, φαίνεται ότι μπορεί επιτέλους να έχουμε την υπόσχεση για επιστροφή στην ημι-κανονικότητα με την κυκλοφορία του εμβόλια που έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν την ασθένεια.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για χρήση, δεν σημαίνει ότι οι κίνδυνοι του ιού απλώς θα εξαφανιστούν και θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να αναπτυχθεί προστασία σε ολόκληρους πληθυσμούς.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χαλαρώνουν καθώς βγαίνουμε από τη μείζονα επικίνδυνη περίοδο των χειμερινών μηνών, που δυνητικά θα δημιουργήσει δυσκολίες για τους εργοδότες να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους ασφαλείς.

Προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε πριν από την επιστροφή του εργατικού σας δυναμικού

Πριν ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους, καλό θα ήταν να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για να διατηρήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να θέλετε να κάνετε είναι να εξετάσετε τη χρήση επαγγελματιών εμπορικές υπηρεσίες καθαρισμού Λονδίνο ή παρόμοια στην περιοχή σας για να καθαρίζετε τακτικά τον χώρο εργασίας για εσάς.

Κανείς δεν θα διέδιδε σκόπιμα τον ιό, αλλά η περίοδος επώασης του COVID-19 και η ικανότητα παραγωγής ασυμπτωματικοί φορείς καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνετε λογικές προφυλάξεις έναντι πιθανής μετάδοσης.

Ακολουθούν μερικοί μόνο τρόποι προετοιμασίας του χώρου εργασίας σας που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση της νόσου:

Κοινωνική αποστασιοποίηση ενώ περπατάτε στο χώρο εργασίας

Εκτελέστε μια εκτίμηση κινδύνου:

Οι περιοχές φυσικού κινδύνου περιλαμβάνουν οποιονδήποτε χώρο όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι σε κοντινή απόσταση, ο οποίος, δυστυχώς, καλύπτει σχεδόν όλους τους χώρους εργασίας. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε άλλες διαδικασίες και διαδικασίες προετοιμασίας του χώρου εργασίας σας για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο – για παράδειγμα, ο κοινός εξοπλισμός γραφείου, τα γραφεία και οι καρέκλες πρέπει να απολυμαίνονται και να καθαρίζονται τακτικά.

Μπορείς διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με την αξιολόγηση κινδύνου και τα μέτρα μετριασμού που πρέπει να ληφθούν. Η λήψη μέτρων για τη διατήρηση της φυσικής απόστασης είναι ζωτικής σημασίας – όπως και η τοποθέτηση φραγμών και οθονών όπου απαιτείται.

Μπορεί επίσης να θέλετε να σκεφτείτε για την εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με τους κινδύνους της επαφής και την αποφυγή της κοντινής απόστασης. Το Eco Online διαθέτει έναν οδηγό αξιολόγησης κινδύνου που έχει όλες τις πληροφορίες και τα βήματα που χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη αξιολόγηση κινδύνου.

Περιορίστε τον αριθμό των εργαζομένων:

Ενα ευκαιριακή ασθένεια όπως το COVID αγαπά τις μεγάλες ομάδες, οπότε, όπου είναι δυνατόν, ξεκινήστε να προετοιμάζετε τον χώρο εργασίας σας περιορίζοντας τον αριθμό των ατόμων, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους. Πολλές εταιρείες έχουν επιτύχει να λειτουργούν μοτίβα βάρδιων με εργαζομένους για να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που πηγαίνουν στο χώρο εργασίας ανά πάσα στιγμή.

Αν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των ωρών εργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι αισθάνονται ασφαλέστεροι σε λιγότερο πολυάσχολα περιβάλλοντα.

Διατηρήστε τον χώρο εργασίας σας καθαρό και υγιεινό:

Σαφώς, η μεγαλύτερη προστασία από την ασθένεια κατά την προετοιμασία του χώρου εργασίας σας είναι να μειώσετε την έκθεση. Η έρευνα δείχνει ότι ο COVID-19 μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες όπως πληκτρολόγια, γραφεία και καρέκλες για πολλές ώρες (μπορεί να επιβιώσει για μέρες σε πολλά υλικά και υφάσματα), επομένως πρέπει να διατηρείτε έναν καθαρό και υγιεινό χώρο εργασίας.

Εταιρείες όπως Η Bee Line Support προσφέρει ιατρικό καθαρισμό για εμπορικές επιχειρήσειςσυμπεριλαμβανομένου βαθύ καθαρισμού κατάλληλο για τον καθαρισμό των σωματιδίων του κορωνοϊού.

Χρήση απολυμαντικού στο χώρο εργασίας

Διαχείριση αριθμών πελατών/αναδόχων:

Ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησής σας, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις σας – συμπεριλαμβανομένων των πελατών και των εργολάβων. Ο τομέας του λιανικού εμπορίου, από τη φύση του, εξαρτάται ιδιαίτερα από την επισκεψιμότητα και τους πελάτες που εισέρχονται σε έναν φυσικό χώρο.

Φροντίστε να εφαρμόσετε περιορισμούς με βάση τη χωρητικότητα των χώρων σας και την ικανότητά του να επιτρέπει τη διατήρηση της συνιστώμενης απόστασης. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα οφέλη της έναρξης μονόδρομων συστημάτων για τη διευκόλυνση της ροής των ανθρώπων.

Εφαρμόστε πρόσθετα μέτρα υγιεινής:

Κατά την προετοιμασία του χώρου εργασίας σας, ως στάνταρ, θα πρέπει να επιμείνετε να φοράτε μάσκα εντός των κτιρίων σας. Επίσης, σκεφτείτε την υγιεινή των χεριών και τοποθετήστε απολυμαντικά σε βολικές τοποθεσίες γύρω από τον χώρο εργασίας σας.

Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας σας και το πόσο απασχολημένο τείνουν να είναι τα κτίριά σας, μπορεί επίσης να θέλετε να σκεφτείτε τη σάρωση θερμοκρασίας προτού επιτρέψετε την είσοδο στις εγκαταστάσεις σας. Επιπλέον, θα πρέπει να παρέχετε αυτοσφραγιζόμενους κάδους στους επισκέπτες για να απορρίπτουν δυνητικά μολυσμένα χαρτομάντιλα ή μάσκες και εξοπλισμό ΜΑΠ που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Φροντίστε να ενημερώσετε όλους τους υπαλλήλους για τυχόν πολιτικές που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς που μπορεί να χρειαστείτε. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να προχωρήσετε στη διατύπωση τέτοιων σημειώσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δείγμα σημείωμα εμβολιασμού εργαζομένων από τη Zenefits.

Εξετάστε επίσης τα προϊόντα καθαρισμού που μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που αγοράσατε για να καθαρίσετε τον αέρα και να προσαρμόσετε το δικό σας σπιτικά προϊόντα καθαρισμού για να διατηρείτε καθαρές επιφάνειες, τοίχους και δάπεδα.

Ακολουθούν μερικοί μόνο τρόποι προετοιμασίας του χώρου εργασίας σας που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

Τελικές σκέψεις για την προετοιμασία του χώρου εργασίας σας

Η προετοιμασία του χώρου εργασίας σας δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται. Απλώς ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να είστε σε καλό δρόμο για έναν χώρο εργασίας που μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις για τον COVID-19.

Schreibe einen Kommentar