Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το περιβάλλον εκτός από το Going Solar

32
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το περιβάλλον εκτός από το Going Solar
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το περιβάλλον εκτός από το Going Solar

Φωτογραφία από το Ready Made from Pexels

Έχετε ακούσει ποτέ ανθρώπους να λένε «έχεις μόνο μία βολή σε αυτή τη ζωή»; Το κάνω, και μπορώ να πω ότι το ίδιο ισχύει και για τον πλανήτη μας. Το γεγονός ότι έχουμε μόνο ένα σπίτι είναι μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να συλλογιστούν. Από όσο μπορούμε να θυμηθούμε, η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν ένα ζήτημα, και ακόμη και μέχρι σήμερα, απλώς επιδεινώνεται.

Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν στα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τη γη. Άλλωστε, δεν έχουμε ζήσει μια σκηνή που να μοιάζει με ταινία για να μας ξυπνήσει από την ανεμελιά μας. Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι το ζήσαμε αργά, αλλά σίγουρα. Από τις ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας μέχρι το λιώσιμο των παγόβουνων, το περιβάλλον μας δίνει σημάδια.

Δυστυχώς, παρόλο που αυτά τα σημάδια είναι κολλημένα μπροστά στα μάτια μας, εξακολουθούμε να επιλέγουμε να κοιτάμε διαφορετικά. Ο Βρετανός ακτιβιστής, ιστορικός και εξερευνητής, Robert Swan είπε κάποτε, «η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας είναι η πεποίθηση ότι κάποιος άλλος θα τον σώσει». Αυτό δεν περιμένουμε οι περισσότεροι από εμάς; Ότι κάποιος απλά θα έρθει και θα αλλάξει τα πράγματα;

Εδώ είναι η ανατροπή της πλοκής, είμαστε αυτός κάποιος. Απλά πρέπει να ξυπνήσουμε και να ανοίξουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα ότι έχουμε μόνο μία ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αναβιώσουμε και να προσφέρουμε ένα καλύτερο σπίτι για τις επόμενες γενιές.

Ηλιακή ενέργεια την τελευταία δεκαετία

Μια από τις πιο εμφανείς κινήσεις που έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι την τελευταία δεκαετία είναι να κάνουν ηλιακή ενέργεια. Τα ηλιακά πάνελ έχουν υποστηριχθεί και κυκλοφορήσει ευρέως. Πολλές κατοικίες και τεράστιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την καθαρή ενέργεια.

Ηλιακούς συλλέκτες εργάζονται αξιοποιώντας το φως που εκπέμπει ο ήλιος. Τα πάνελ λειτουργούν ως το μέσο που δέχεται και μετατρέπει την ενέργεια του ήλιου. Η εγκατάσταση ηλιακών πάνελ είναι ακριβή. Πόσο μάλλον, η επένδυση σε ηλιακούς συλλέκτες. Ωστόσο, τα ηλιακά πάνελ κατασκευάζονται για να διαρκούν το πολύ 30 έως 35 χρόνια όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Η ηλιακή ενέργεια δεν χρησιμοποιείται μόνο για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Επίσης κάνουν μεγάλες κινήσεις στον κλάδο των μεταφορών. Στην εξερεύνηση του διαστήματος, τα ηλιακά πάνελ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Το θέμα είναι ότι τα ηλιακά πάνελ είναι υπέροχα. Όμως, η τιμή τους δεν είναι για όλους. Επί του παρόντος, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων είναι ικανός να στραφεί προς την ηλιακή ενέργεια. Παρόλο που δεν είναι ακόμη προσβάσιμο στην πλειοψηφία, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εκτός από την ηλιακή ενέργεια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα απλά πράγματα που μπορούμε να ξεκινήσουμε και να κάνουμε για το περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα για το ζήτημα

Σύμφωνα με τα λόγια του Donny Miller, «στην εποχή της πληροφορίας, η άγνοια είναι μια επιλογή». Αυτή είναι πράγματι μια γραμμή που είναι πιο αληθινή από οποιαδήποτε θέση που μπορείτε να ακούσετε ποτέ. Σε έναν κόσμο όπου οι πληροφορίες είναι μόνο ένα πάτημα και μετακινηθείτε μακριά, γιατί επιλέγετε να μην μάθετε;

Είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε σε αυτή τη σύγχρονη εποχή. Μια εποχή όπου τα πράγματα που ήταν δύσκολα και περίπλοκα είναι τώρα βολικά. Με αυτό το προνόμιο που μας έχει δοθεί, η άρνηση να μάθετε όταν έχετε τα εργαλεία είναι πράγματι μια επιλογή.

Εάν δεν γνωρίζετε τίποτα για την κλιματική αλλαγή και τι την προκαλεί, μάθετε. Διαβάστε διαδικτυακά άρθρα ή παρακολουθήστε εκπαιδευτικά βίντεο, εάν είστε οπτικός μαθητής. Εκπαιδευτείτε για αυτά που δεν ξέρετε. Βοηθήστε τον εαυτό σας να βρει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που κανείς δεν απάντησε για εσάς.

Η εκμάθηση για το περιβάλλον είναι το πρώτο και πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή. Μόλις ανοίξετε τα μάτια σας και τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας με γεγονότα που αγνοούσατε για τόσο καιρό, μπορείτε να αρχίσετε να βρίσκετε λύσεις. Αυτό το πρώτο σημείο θα μας οδηγήσει στη συνέχεια στο δεύτερο.

Εκπαιδεύστε τους άλλους με αυτά που γνωρίζετε

Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους ανθρώπους είναι να βοηθήσετε πρώτα τον εαυτό σας. Αφού μάθετε για την κλιματική αλλαγή, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τι χρειάζεται το περιβάλλον αυτή τη στιγμή, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε τις γνώσεις σας. Εάν γνωρίζετε ανθρώπους που εξακολουθούν να επιλέγουν να παραμείνουν αδαείς, παρόλο που έχουν τους πόρους για να μάθουν, μπορείτε να τους βοηθήσετε κοινοποιώντας αυτά που γνωρίζετε.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για το πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «μέρος» όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν περισσότερο. Ρωτάς, πού είναι αυτό; Η απάντηση είναι τα social media.

Εάν δεν μπορείτε να προσεγγίσετε τους ανθρώπους προσωπικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές τις μέρες, οποιοσδήποτε μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις απόψεις του στο διαδίκτυο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημοσιεύσετε σύντομα, αλλά κατευθείαν στην ουσία βίντεο που συζητούν ορισμένα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε αναρτώντας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Instagram, το Twitter ή το Facebook. Ίσως υπάρχει ένας λογαριασμός περιβαλλοντικής φροντίδας που ακολουθείτε στο διαδίκτυο, του οποίου οι αναρτήσεις αποτυπώνουν τέλεια αυτό που θέλετε να πείτε. Μπορείτε απλά να αναδημοσιεύσετε τις αναρτήσεις τους και να προσθέσετε λίγη γνώμη επίσης. Θυμηθείτε, μπορείτε να βοηθήσετε και να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους με μη προσβλητικό τρόπο. Βοηθήστε τους να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι ορισμένα ζητήματα και αφήστε τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν.

Εξασκηθείτε στην τέχνη της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κανόνες που προωθούν τα σχολεία, οι οργανισμοί και κυρίως όλοι είναι η μέθοδος «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση». Είναι η πιο χρησιμοποιούμενη φράση και σχεδόν όλοι την γνωρίζουν.

Αν και αυτή η έννοια χρησιμοποιείται υπερβολικά, μόνο λίγοι την εφαρμόζουν. Είναι καλό που πολλά σούπερ μάρκετ και καταστήματα εφαρμόζουν την πολιτική «χωρίς πλαστικό». Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να μην φέρουν τις τσάντες για ψώνια. Δυστυχώς, οι άνθρωποι προτιμούν να πληρώσουν για μια πλαστική σακούλα παρά να φέρουν τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες τους.

Στο παράδειγμα που έδωσα, μπορούμε να εφαρμόσουμε την τέχνη της μείωσης. Μειώστε τις αγορές πλαστικών και τα περιττά πλαστικά αντικείμενα. Εάν αγοράσετε ένα ποτό έξω, μπορείτε να φέρετε τα επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια σας. Εξασκηθείτε στην επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων που συνήθως πετάτε. Ανακυκλώστε ό,τι μπορείτε και μετατρέψτε το σε κάτι χρήσιμο.

Η τέχνη της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης δεν θα βοηθήσει μόνο το περιβάλλον. Θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε τόσα πολλά χρήματα που ξοδεύετε σε περιττά πράγματα. Δοκίμασε το! Μπορεί απλώς να το απολαμβάνετε και να εξοικονομείτε ένα σωρό δολάρια.

Ξεκινήστε με αυτά τα 3 εύκολα βήματα και από εκεί, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε τις κινήσεις σας.

Το να φροντίζεις και να κάνεις κάτι για το περιβάλλον δεν είναι δύσκολο. Εάν δεν έχετε τους πόρους για να κάνετε μεγάλες αλλαγές αυτή τη στιγμή, δεν πειράζει. Μπορείτε απλά να ξεκινήσετε με αυτούς τους 3 εύκολους τρόπους που ανέφερα παραπάνω. Από εκεί, μπορείτε στη συνέχεια να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τα «πώς να» και τα «μπορείτε να κάνετε» με τον καλύτερο τρόπο που μπορείτε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar