Οι καλύτερες συμβουλές για να σχεδιάσετε το ξύλινο σπίτι των ονείρων σας

1
Οι καλύτερες συμβουλές για να σχεδιάσετε το ξύλινο σπίτι των ονείρων σας

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε μια κοινή παρανόηση: Ένα ξύλινο σπίτι δεν είναι ξύλινη καλύβα. Αν και μπορεί να φαίνονται παρόμοια, τα δύο είναι αρκετά διαφορετικά.

Ένα σπίτι με ξύλινο πλαίσιο αποτελείται από ξύλινο πλαίσιο που υποστηρίζει τη δομή. Με άλλα λόγια, είναι σαν ένα κανονικό σπίτι με χαλύβδινα δοκάρια ή τοίχους από μπετόν. Αλλά αντί αυτά τα υλικά να σας κρατούν ψηλά, είναι το ξύλο!

Το ίδιο το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από πολλούς διαφορετικούς τύπους ξύλου (η δρυς και το πεύκο είναι κοινά) και αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός σε περιοχές όπου εμφανίζονται συχνά σεισμοί ή ισχυροί άνεμοι.

Ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη από την επιλογή αυτού του τύπου σπιτιού έναντι άλλων τύπων όπως αρθρωτά σπίτια ή αρχοντικά, ένα κύριο πλεονέκτημα είναι η ικανότητά του να συνδυάζεται με οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ παράλληλα είναι λειτουργικό και άνετο.

Δεδομένου ότι κάθε στοιχείο μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε όποιες ανάγκες μπορεί να έχετε εντός του εύρους του προϋπολογισμού σας, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στην ιδιοκτησία μιας τέτοιας εξαίσιας κατοικίας χωρίς να σπάσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Εάν έχετε αποφασίσει να χτίσετε ένα ξύλινο σπίτι για τον εαυτό σας, τίποτα σαν αυτό. Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές για να σχεδιάσετε το σπίτι των ονείρων σας:

Σπίτι με ξύλινο πλαίσιο

Επιλέξτε το σχέδιο του σπιτιού σας με ξύλινο πλαίσιο

Μόλις αποφασίσετε να χτίσετε ένα σπίτι από ξύλινο πλαίσιο, είναι καιρός να το κοιτάξετε σχέδια σπιτιών με ξύλινο πλαίσιο που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του ξύλινου σπιτιού σας, καθώς και πόση γη θα χρειαστεί για την κατασκευή. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι είδους τρόπο ζωής θέλετε στο νέο σας σπίτι και πώς αυτό θα επηρεάσει τον τύπο του σχεδιασμού που θα επιλέξετε.

Πρώτα, σκεφτείτε ποιοι θα ζήσουν όλοι στο ξύλινο σπίτι σας. Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι κάθε δωμάτιο; Υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας;

Τους αρέσουν περισσότερο οι ανοιχτοί χώροι ή τα μικρότερα δωμάτια; Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις όπως πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κοντινό πάρκινγκ; Μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένα σχέδιο λειτουργεί καλύτερα από ένα άλλο.

Δεύτερον, σκεφτείτε τι είδους δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών. Εάν η περισσότερη δραστηριότητα γίνεται σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν έξω έχει χιόνι, ίσως η επιλογή μεγαλύτερης τετραγωνικής έκτασης θα είχε νόημα.

Αν και οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο, τότε η επιλογή κάτι μικρότερου μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι όλα αυτά τα πράγματα ταιριάζουν τόσο στους περιορισμούς του προϋπολογισμού όσο και στους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς προτού προχωρήσετε περαιτέρω σε οποιοδήποτε μονοπάτι για την κατασκευή οτιδήποτε.

σχέδια ξύλινων σπιτιών

Ελέγξτε τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς σας

Όταν είστε έτοιμοι να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας από ξύλινο πλαίσιο, πρέπει να ελέγξετε με τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς. Οι τοπικοί οικοδομικοί κώδικες και οι νόμοι για τις ζώνες θα διαφέρουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.

Για παράδειγμα, το απαιτήσεις για το βάθος θεμελίωσης μπορεί να διαφέρουν σε μια ζώνη πλημμύρας από ότι σε μια περιοχή με ισχυρούς ανέμους.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το τοπικό τμήμα σχεδιασμού και να τους ενημερώσετε για το είδος του έργου που σκέφτεστε να αναλάβετε. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία καθορισμού των αδειών και των επιθεωρήσεων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς κανονισμούς καθώς και με οποιουσδήποτε άλλους τοπικούς νόμους που ισχύουν.

Οικοδομικές άδειες

Επιλέξτε τους κατάλληλους ειδικούς για την κατασκευή σας

Η επιλογή του σωστού κατασκευαστή είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρεις ποιον μπορείς να εμπιστευτείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν κάποιος είναι κατάλληλος για εσάς είναι να ρωτήσετε γύρω σας. Ρωτήστε φίλους, μέλη της οικογένειας και συναδέλφους που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Ρωτήστε πώς ήταν οι εμπειρίες τους.

Όταν εξετάζετε τους κατασκευαστές, προσπαθήστε να λάβετε συστάσεις από άτομα που έχουν κατασκευάσει μαζί τους στο παρελθόν.

Θα θελήσετε επίσης να δείτε τα προηγούμενα έργα τους στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά. Εάν όλα αυτά είναι πολυτελή σπίτια, τότε αυτό είναι επίσης ένα καλό σημάδι.

Θα θέλετε το ξύλινο σκελετό σας να είναι συνεπές με άλλα σπίτια υψηλής ποιότητας. Αυτό είναι έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει πολύ από το περιβάλλον του ή να το κάνει να φαίνεται φθηνό. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το κόστος δεν συσχετίζεται απαραίτητα με την ποιότητα.

Οικοδόμοι

Συντελεστής σε εξωτερικά στοιχεία και φινιρίσματα

Όταν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα σπίτι με ξύλινο σκελετό, σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό του σπιτιού σας. Το εξωτερικό του σπιτιού σας είναι αυτό που το κάνει μοναδικό και όμορφο.

Τα εξωτερικά στοιχεία μπορούν να κυμαίνονται από ηλιακούς συλλέκτες για ηλεκτρική ενέργεια και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού για νερό έως προσαρμοσμένες πύλες και φράχτες που προσθέτουν ιδιωτικότητα ή ασφάλεια στο σπίτι σας.

Τα εξωτερικά φινιρίσματα περιλαμβάνουν χρώματα βαφής και βότσαλα (αν θέλετε). Περιλαμβάνουν επίσης πράγματα όπως ο εξωραϊσμός με φυτά που προσελκύουν πουλιά ή πεταλούδες ή την εγκατάσταση ενός κήπου με βότανα όπου φυτρώνουν φρέσκα βότανα καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν επιλέγετε αυτά τα φινιρίσματα, λάβετε υπόψη σας πόση συντήρηση θα απαιτήσουν, ώστε να μην κάνετε υπερβολικό προϋπολογισμό μακροπρόθεσμα.

Εάν σχεδιάζετε να προσθέσετε χαρακτηριστικά όπως ηλιακά πάνελ ή συστήματα συλλογής βρόχινου νερού, τότε βεβαιωθείτε ότι έχουν συνδεθεί στις σωστές πρίζες πριν ξεκινήσετε την κατασκευή. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα στο κόστος εργασίας κατά την εγκατάσταση αργότερα στο δρόμο.

Ηλιακούς συλλέκτες

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού θα πάνε τα βοηθητικά προγράμματα

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή ενός ξύλινου σκελετού – κατανάλωση ενέργειας και νερού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χτίσετε ένα σπίτι όπως το Flintstones μόνο και μόνο επειδή είναι γραφικό και χαριτωμένο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πρέπει να υπάρχουν πριν από την έναρξη της κατασκευής.

Όσον αφορά τις πηγές ενέργειας, ελέγξτε τις τοπικές εταιρείες κοινής ωφέλειας για να δείτε τι τύπους πηγών ενέργειας παρέχουν (ηλιακή ενέργεια; ή αιολικά πάρκα;). Ελέγξτε πόσο κοστίζουν αυτές οι επιλογές ανά μήνα.

Πριν αγοράσετε γη ή ξεκινήσετε την κατασκευή οποιουδήποτε είδους κατασκευής (όχι μόνο ξύλινων σπιτιών), βεβαιωθείτε ότι όλα τα βοηθητικά προγράμματα είναι διαθέσιμα σε αυτήν την τοποθεσία. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πού τρέχουν αυτές οι υπάρχουσες γραμμές. Με αυτόν τον τρόπο δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την κατασκευή αργότερα στο δρόμο.

Μην ξεχνάτε και την παροχή νερού. Επικοινωνήστε με το δημαρχείο σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δημοτικό σύστημα ύδρευσης καθώς και τυχόν πηγάδια που βρίσκονται κοντά. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν υπάρχει αρκετή χωρητικότητα στην περιοχή σας χωρίς να βασίζονται πολλά άτομα σε μία μόνο πηγή.

Τέλος, όταν κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα συστήματα αποχέτευσης, βεβαιωθείτε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους κοντινούς γείτονες/γειτονιές. Αυτός ο τύπος αποβλήτων μπορεί να μολύνει τις πηγές υπόγειων υδάτων. Και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει όλους όσους ζουν κοντά.

Σχέδια αποχετευτικών συστημάτων

Επιλέξτε πώς θα κατασκευαστεί το σπίτι σας με ξύλινο πλαίσιο

Οι μέθοδοι κατασκευής σπιτιών με ξύλινο πλαίσιο ποικίλλουν πολύ. Ορισμένα είναι χτισμένα με συνδυασμό ξύλινων κουφωμάτων και τοιχοποιίας. Ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πέτρα ή τούβλο ως κύριο υλικό τους.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κατασκευάσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαφορετικών υλικών, όπως τσιμεντόλιθους και ξύλα κέδρου.

Τα σπίτια με ξύλινο σκελετό κατασκευάζονται επίσης χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών κατασκευής. Αυτά περιλαμβάνουν πλαισίωση μετά και δοκού (όπου κάθε φέρον μέλος είναι κατασκευασμένο από ένα μόνο κομμάτι) ή ημιξυλεία (όπου συνδέονται μεμονωμένα ξύλα).

Αυτές οι παραλλαγές επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού να δημιουργήσουν τη μοναδική τους αισθητική με το σπίτι τους από ξύλινο πλαίσιο, από μοντέρνα σχέδια σε στυλ αγροικίας μέχρι παραδοσιακά σχέδια Tudor.

Αγροικία

Σκεφτείτε τη συντήρηση του ξύλινου σκελετού σας

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα για τα ξύλινα σπίτια με σκελετό είναι ότι είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν. Δεδομένου ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ξύλινα σπίτια είναι φυσικά και στιβαρά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ μήπως το σπίτι καταρρεύσει ή καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου. Τα ξύλινα κουφώματα απαιτούν επίσης λίγη συντήρηση εκτός από τον τακτικό καθαρισμό και ίσως την αντικατάσταση κάποιου υλικού εδώ και εκεί (όπως τα πόμολα της πόρτας).

Το σπίτι με ξύλινο σκελετό είναι μια ευέλικτη και όμορφη επιλογή για όποιον θέλει να ζήσει βιώσιμα. Είναι επίσης μια εξαιρετική επένδυση. Και θα είναι εύκολο να διατηρηθεί. Φτιάξτε σήμερα το σπίτι των ονείρων σας με ξύλινο σκελετό. Και ζήστε σε αυτό για πάντα!

Schreibe einen Kommentar