Ξεκινώντας έναν λαχανόκηπο

35
Ξεκινώντας έναν λαχανόκηπο

Μερικές σύντομες συμβουλές για την προετοιμασία του κήπου σας:

Το να σκάψετε το χώμα και να το γυρίσετε καλά για να χαλαρώσει είναι το πρώτο βήμα. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα πιρούνι εκσκαφής ή ένα ρότολι, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την αποστράγγιση. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να προσθέσετε στον κήπο σας είναι το κομπόστ. Απλώνοντας ένα στρώμα 1″ από ένα καλό κομπόστ θα προσθέσετε μικροοργανισμούς και θρεπτικά συστατικά στον κήπο σας μαζί με γαιοσκώληκες και καλά βακτήρια. Θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στον κήπο σας για να διασπάσουν τα μέταλλα και τις φυσικές χημικές ουσίες στο χώμα σας και να επιτρέψουν στα φυτά να τα απορροφήσουν από τις ρίζες τους.

Ο σχεδιασμός μιας διάταξης πριν φυτέψετε μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε προβλήματα πριν συμβούν, όπως η σκίαση και ο συνωστισμός. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Σχέδια Κήπου σελίδα για μεγέθη φυτών και απαιτήσεις για τον ήλιο που θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε. Διατηρείτε πάντα τα χαμηλότερα φυτά προς τη νότια πλευρά και τα ψηλότερα προς τα βόρεια. Μην συνωστίζετε υπερβολικά, αλλά εάν ζείτε σε μια περιοχή με πολλή ξηρή καλοκαιρινή ζέστη, μπορείτε να φυτέψετε λίγο πιο κοντά από το κανονικό για να βοηθήσετε στη σκιά του εδάφους και να προστατέψετε από την ξήρανση του εδάφους.

Το επίστρωμα μετά τη φύτευση είναι πολύ απαραίτητο για ζεστά ξηρά μέρη της χώρας και υγρά υγρά μέρη επίσης. Τα επιστρώματα διατηρούν την υγρασία στο έδαφος, το διατηρούν πιο δροσερό και εμποδίζουν τα σπόρια των μυκήτων να εκτοξευθούν στα φύλλα των φυτών σας που προκαλούν ασθένειες. Μερικά υπέροχα σάπια φύλλα είναι οι πευκοβελόνες, τα νεκρά φύλλα, το άχυρο σανού, ακόμη και οι λωρίδες εφημερίδων. Αυτά επίσης θα διασπαστούν στο έδαφος και θα προσθέσουν οργανικό υλικό στο χώμα σας για το επόμενο έτος.

Η λίπανση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Το κομπόστ έχει γενικά κάποια αποκόμματα γρασιδιού τα οποία παρέχουν αρκετό άζωτο για όλη την εποχή. Εάν το δικό σας δεν το κάνει, μπορείτε να προσθέσετε κοπριά ή σκουλήκια (επίσης διαθέσιμα στον κατάλογό μας) που κάνουν ένα υπέροχο λίπασμα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα οργανικού τύπου που έχετε αγοράσει από το κατάστημα που έχει χαμηλούς αριθμούς στη σακούλα, όπως 6-4- 2. Οι υψηλότεροι αριθμοί σε μια σακούλα λιπάσματος δεν σημαίνουν ότι είναι καλύτερο για το φυτό σας. Μπορούν να κάψουν τα φυτά σας και να τα ταΐσουν υπερβολικά και δεν θα έχετε καθόλου λαχανικά στον κήπο σας. Δεν συνιστούμε το Miracle-Gro λόγω των βραχυπρόθεσμων πλεονεκτημάτων για τον κήπο σας. Το Miracle-Gro ξεπλένεται σε λίγες μέρες και αφήνει πίσω του αλμυρό χώμα. Πρέπει να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε κάθε εβδομάδα όλο το καλοκαίρι, γεγονός που το καθιστά ακριβό και είναι πολύ εύκολο να ταΐσετε υπερβολικά και να κάψετε τα φυτά σας.

Η ίδια κατάσταση ισχύει και για τον έλεγχο των εντόμων. Υπάρχουν μερικές πολύ καλές ήπιες βιολογικές θεραπείες για τον έλεγχο των παρασίτων, αλλά πριν τις χρησιμοποιήσετε Οτιδήποτε, ξέρετε τι έχετε και τον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσετε. Μερικές φορές αυτό είναι τόσο εύκολο όσο το να καθαρίσετε μερικά ζιζάνια ή να προσθέσετε ένα σάπια φύλλα. Πολλά καταστήματα που αγοράζουν τα παράσιτα μπορεί να είναι πολύ τοξικά για τα φυτά σας, τα καλά ζωύφια και εσάς. Να διαβάζετε πάντα τη συσκευασία πολύ προσεκτικά, βιολογικό δεν σημαίνει πάντα ασφαλές! Μερικά προϊόντα που προτείνω είναι το Safer soap, το Bacillius Thurengiensis ή BT, το Neem spray και το παλιό καλό handpicking. Κάντε κλικ στις Πληροφορίες για τα έντομα για περισσότερη βοήθεια.


Δωρεάν Κατάλογος Κήπων
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar