Μετακίνηση σε αγροτική περιοχή: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

0
Μετακίνηση σε αγροτική περιοχή: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η μετακόμιση σε μια αγροτική περιοχή είναι η οργή αυτή τη στιγμή. Μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων επιλέγοντας να ζήσει στις πιο αγροτικές περιοχές της χώρας.

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεφύγετε από τον θόρυβο, τη ρύπανση και την ατελείωτη φασαρία της σύγχρονης κοινωνίας.

Ωστόσο, η αγροτική ζωή είναι διαφορετική από τη ζωή στην πόλη. Εάν έρθετε απροετοίμαστοι, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε μια τρομερή δοκιμασία. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος.

Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον ορισμό του πλησίον. Σκεφτείτε ποιες ανέσεις της πόλης είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε. Να είστε έτοιμοι να κάνετε μεγάλες διαδρομές μόνο για να προμηθευτείτε τα εβδομαδιαία παντοπωλεία σας ή να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας.

Επιπλέον, όσο πιο απομακρυσμένη είναι η τοποθεσία σας, τόσο πιο πιθανό είναι να χρειαστείτε κάποια γεννήτριες διπλού καυσίμου για να λειτουργούν πάντα όλα.

Εάν αυτό σας φαίνεται σαν κάτι για το οποίο θα θέλατε να μάθετε περισσότερα, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, καθώς θα σας καθοδηγήσει σε μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας.

Αγροτικό σπίτι

Long Drives

Εάν μετακομίζετε σε αγροτική περιοχή, μάλλον θα πρέπει να συνηθίσετε να οδηγείτε μεγάλες αποστάσεις σε τακτική βάση. Σε πολλές περιπτώσεις, το πλησιέστερο παντοπωλείο θα απέχει τριάντα λεπτά οδικώς. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να πηγαίνετε για ένα μεγάλο ταξίδι για ψώνια μία φορά κάθε δύο εβδομάδες αντί να πηγαίνετε για ψώνια κάθε δεύτερη μέρα.

Βέβαια, στις αγροτικές περιοχές συνήθως υπάρχει παντοπωλείο. Έτσι θα μπορείτε να πάρετε ένα καρβέλι ψωμί ή ένα γαλόνι γάλα, καθώς και μερικά φρούτα ή λαχανικά.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ψώνια σας θα επικεντρωθούν σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η Costco ή η Walmart. Τα τοπικά παντοπωλεία μπορεί να καταλήξουν να είναι αρκετά ακριβά για ψώνια.

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να μπορείτε να αποκτήσετε οτιδήποτε θέλετε ή χρειάζεστε αμέσως μόλις το σκεφτείτε. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε νοοτροπία και να συνηθίσετε να κάνετε λεπτομερείς λίστες με είδη παντοπωλείου.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα σχέδιο για την πλήρωση αερίου και τις εξόδους σας πολύ πιο στρατηγικά. Και μερικές φορές μπορεί να είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε την ημέρα σας γύρω από ένα συγκεκριμένο ταξίδι ή ένα ραντεβού που απαιτεί μεγάλη διαδρομή.

Επαρχιακοί δρόμοι

Περιορισμένες επιλογές

Εάν μετακομίσετε στην ύπαιθρο από μια από τις μεγαλύτερες πόλεις, το πιθανότερο είναι ότι θα χάσετε ορισμένες ανέσεις που είναι δύσκολο να βρείτε σε μικρότερες πόλεις και πιο απομονωμένες περιοχές. Πρόκειται για μέρη όπως παντοπωλεία που παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ ή εύκολη πρόσβαση σε επαγγελματικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, σκεφτείτε ποιες υπηρεσίες δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν έχετε κοντά σας. Έχετε υπόψη σας πριν αποφασίσετε να αγοράσετε γη ή σπίτι.

Επιπλέον, αν είστε άπληστος αγοραστής μέσω διαδικτύου ή τείνετε να παραγγέλνετε συχνά παράδοση φαγητού, θυμηθείτε ότι ορισμένες από τις αγαπημένες σας εταιρείες ενδέχεται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην ύπαιθρο. Ενώ μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon ενδέχεται να εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης στην περιοχή σας, μπορεί να είναι αδύνατο να παραγγείλετε κάτι από την Postmates ή την Uber Eats.

Μικρό εξοχικό κατάστημα

Χειρότερη πρόσβαση στην τεχνολογία

Εάν η δουλειά σας απαιτεί να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο ή βασίζεστε στην τεχνολογία επειδή είστε φανατικός παίκτης διαδικτυακών παιχνιδιών, θα πρέπει να επιλέξετε τη νέα σας πόλη έχοντας κατά νου μια γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Φυσικά, είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως hotspot ή να αγοράσετε μια φορητή συσκευή Wi-Fi. Αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μάλλον το εφεδρικό σας σχέδιο σε περίπτωση που σβήσει η σύνδεση, όχι ο κύριος τρόπος να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Επομένως, μην ξεχάσετε να κάνετε πολλή έρευνα πριν μετακομίσετε. Φροντίστε να βρείτε έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου με καλή και αξιόπιστη υποδοχή στην περιοχή που μετακομίζετε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε επίσης να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Netflix, το Hulu ή την άλλη αγαπημένη σας πλατφόρμα ροής.

Εάν αποφασίσετε να μετακομίσετε σε μια εξαιρετικά απομακρυσμένη περιοχή, μπορεί να δυσκολευτείτε βρείτε έναν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Για αυτόν τον λόγο, πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή σε γεννήτριες ρεύματος. Ή μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πράγματα όπως ηλιακούς συλλέκτες ή ανεμογεννήτριες για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε το σπίτι σας.

Εξοχική κατοικία με ηλιακούς συλλέκτες για ηλεκτρικό

Περιορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο. Ειδικά αν δεν έχουν ζήσει ποτέ έξω από τη μεγαλούπολη.

Μόλις μετακομίσετε στην ένδοξη ύπαιθρο, πιθανότατα δεν θα υπάρχουν υπηρεσίες ταξί που θα σας περιμένουν να σας παραλάβουν. Και μπορείτε να ξεχάσετε την ιδέα να αποκτήσετε ένα Uber ή ένα Lyft.

Ανάλογα με την ακριβή τοποθεσία σας, ενδέχεται να υπάρχουν λεωφορεία. Δεν θα υπάρχουν όμως πολλές ώρες αναχώρησης. Η πρόσβαση στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό ή ένα αεροδρόμιο μπορεί επίσης να είναι αρκετά χρονοβόρα.

Θα πρέπει να βασιστείτε στη δική σας μεταφορά. Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε. Η κατοχή αυτοκινήτου είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να ζήσετε σε μια αγροτική περιοχή.

Αυτοκίνητο στον επαρχιακό δρόμο

Λιγότερα μέρη για φαγητό έξω

Αν είστε το είδος του ατόμου που δεν του αρέσει το μαγείρεμα ή απλώς του αρέσει να επισκέπτεται διάφορα εστιατόρια και να τρώει τακτικά τα αγαπημένα του fast food, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειές σας σε μια αγροτική περιοχή.

Ανάλογα με το μέγεθος της πόλης ή το χωριό στο οποίο μετακομίζετε, μπορεί να υπάρχουν μερικά μέρη για δείπνο. Ή μπορεί να υπάρχει μόνο ένα εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν οι ντόπιοι. Και σίγουρα δεν θα σερβίρουν γκουρμέ πιάτα. Το φαγητό είναι πιθανό να είναι αρκετά απλό.

Εξοχικό εστιατόριο

Συμπερασματικά

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να μετακομίσουν σε μια αγροτική περιοχή. Αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πότε σχεδιάζει να μετακινηθεί εκεί.

Για να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τη μεγάλη σας μετακόμιση και την αλλαγή του τρόπου ζωής σας, λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες.

Επιπροσθέτως, ζώντας στην ύπαιθρο έρχεται με πολλά οφέλη. Παραδείγματα είναι ο πιο αργός ρυθμός ζωής και η πραγματική απόλαυση του ήσυχου ανοιχτού χώρου. Ωστόσο, πρώτα, πιθανότατα θα χρειαστεί να συνηθίσετε τις μεγάλες διαδρομές που απαιτούνται για να φτάσετε στο παντοπωλείο.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο στην πόλη. Και απορρίψτε την ιδέα να βασίζεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ευτυχώς, μόλις προσαρμοστείτε σε όλα, θα πρέπει να είστε σε θέση να ζήσετε μια ευτυχισμένη και γαλήνια ζωή πιο κοντά στη φύση!

Schreibe einen Kommentar