Καλλιέργεια κρεμμυδιών

51
Καλλιέργεια κρεμμυδιών
Καλλιέργεια κρεμμυδιών

Μεγάλη μέρα

Οι γλυκές ποικιλίες θα ωριμάσουν γενικά λίγες εβδομάδες πριν από τις ποικιλίες αποθήκευσης. Θα αποθηκεύονται για έναν έως πέντε μήνες, γι‘ αυτό καταναλώστε τα φρέσκα από το χωράφι. Αυτές οι ποικιλίες θα τα πάνε καλά από τα μεσοδυτικά έως τα καναδικά σύνορα.

Σύντομη Ημέρα

Οι γλυκές ποικιλίες ξεκινούν τη διαδικασία του βολβού όταν η διάρκεια της ημέρας φτάσει τις 10-12 ώρες. Δεδομένου ότι φυτεύονται κυρίως στο νότο κατά τους χειμερινούς ή νωρίς τους μήνες της άνοιξης, θα χρειαστούν περίπου 110 ημέρες μέχρι να ωριμάσουν. Εάν φυτευτούν στις βόρειες πολιτείες στα τέλη της άνοιξης, θα ωριμάσουν σε μόλις 75 ημέρες, αλλά θα παράγουν μικρότερους βολβούς. Όσο νωρίτερα τα φυτέψετε, τόσο μεγαλώνουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ & ΦΥΤΕΥΣΗ

Τα κρεμμύδια καλλιεργούνται καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως σε υπερυψωμένα κρεβάτια ύψους τουλάχιστον 4″ και πλάτους 20″. Είναι καλύτερο να προσθέσετε 1-2″ κομπόστ στο έδαφος και να ανακατέψετε καλά. Η απόσταση των σειρών πρέπει να είναι 36″ από το κέντρο μιας σειράς έως το κέντρο της επόμενης σειράς.

Τοποθετήστε τα φυτά σε βάθος περίπου 1″ με απόσταση 4″. Στο υπερυψωμένο κρεβάτι, τοποθετήστε δύο σειρές σε κάθε κρεβάτι, 4″ μέσα από το πλάι της σειράς. Εάν θέλετε να μαζέψετε μερικά από τα κρεμμύδια κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ως πράσινα κρεμμύδια, μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά σε απόσταση μόλις 2″ μεταξύ τους. Τραβήξτε κάθε άλλο κρεμμύδι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αφήνοντας μερικά να ωριμάσουν σε μεγαλύτερα κρεμμύδια.

ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά τη φύτευση προσθέστε οργανικό λίπασμα περίπου κάθε 4 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το λίπασμα γενικής χρήσης ή λαχανικού τύπου είναι καλό, αλλά βεβαιωθείτε ότι τα νούμερα είναι χαμηλά όπως 3-2-1 ή 6-3-2. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε Osmocote μία φορά όταν φυτεύετε, το οποίο θα επιβραδύνει την απελευθέρωση κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν.

ΠΟΤΙΣΜΑ

Ποτίστε τα μοσχεύματα αμέσως μετά τη φύτευση. Λόγω του ρηχού ριζικού συστήματος, τα κρεμμύδια απαιτούν συχνό πότισμα με αυλάκια. Αποφύγετε το πότισμα από πάνω, που προκαλεί ασθένειες του φυλλώματος. Εάν το φύλλωμα έχει μια ανθυγιεινή, κιτρινωπή απόχρωση, τα φυτά υπεραρδεύονται. Το έδαφος θα είναι υπερβολικά ξηρό γύρω από μια υποποτισμένη καλλιέργεια και μπορεί να ραγίσει. Τα κρεμμύδια απαιτούν γενικά άρδευση 30″ κατά τη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου και όσο πιο κοντά στη συγκομιδή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για νερό. Αν το κρεμμύδι δεν πάρει αρκετό νερό δεν θα κάνει μεγάλο βολβό. Όταν οι λαιμοί αρχίσουν να πέφτουν και τα κρεμμύδια ωριμάσουν, το πότισμα πρέπει να σταματήσει και το χώμα να στεγνώσει.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΑ

Ο προσανατολισμός των σειρών των φυτών και του διαστήματος για τη μεγιστοποίηση της κίνησης του αέρα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου υγρασίας των φύλλων και οδηγεί σε λιγότερες ασθένειες.

Ο έλεγχος των ζιζανίων είναι πολύ σημαντικός νωρίς στη διαδικασία καλλιέργειας του κρεμμυδιού. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τους βολβούς του κρεμμυδιού κατά την καλλιέργεια. Διατηρήστε το χώμα χαλαρό, ώστε τα κρεμμύδια να μπορούν να διαστέλλονται εύκολα, αλλά μην πιέζετε τη βρωμιά πάνω από τα κρεμμύδια, καθώς αυτό θα εμποδίσει το κρεμμύδι να σχηματίσει τον φυσικό του βολβό. Ένα ελαφρύ οργανικό σάπια φύλλα θα βοηθήσει στον έλεγχο των ζιζανίων και στη διατήρηση της υγρασίας. τραβήξτε τη βρωμιά πίσω από τους λαμπτήρες όταν αρχίσουν να ανάβουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Οι κορυφές των κρεμμυδιών κιτρινίζουν και πέφτουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξης. Το λυγισμό των κορυφών από νωρίς θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα μειώσει το μέγεθος του λαμπτήρα. Βγάλτε τα κρεμμύδια από το έδαφος και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο για δύο μέρες. Τοποθετήστε τις κορυφές μιας σειράς βολβών πάνω από τους βολβούς μιας άλλης για να αποφύγετε το ηλιακό εγκαύματα. Όταν τα κρεμμύδια είναι στεγνά, κόψτε τις ρίζες και κόψτε τις κορυφές σε μια ίντσα ή πλέξτε τις άκοπες κορυφές μεταξύ τους και κρεμάστε τα κρεμμύδια σε ένα ευάερο σημείο.


Δωρεάν Κατάλογος Κήπων
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar