Εύκολοι και έξυπνοι τρόποι προετοιμασίας για την τάξη 12 μακροοικονομικών

27
Εύκολοι και έξυπνοι τρόποι προετοιμασίας για την τάξη 12 μακροοικονομικών

Η ανάλυση και η περιγραφή της παραγωγής, της διανομής και της κατανάλωσης σπάνιων αγαθών και υπηρεσιών είναι οι θεμελιώδεις εστίες της οικονομίας. Επειδή προσπαθεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά ατόμων, ομάδων και οργανισμών, η οικονομία θεωρείται κοινωνική επιστήμη. Σε αντίθεση με πολλές άλλες κοινωνικές επιστήμες, ωστόσο, η οικονομία βασίζεται κυρίως στην αριθμητική και τη στατιστική.

Η Μακροοικονομία είναι ένας κλάδος των οικονομικών που ερευνά τη συνολική συμπεριφορά, την απόδοση και την κατάσταση μιας οικονομίας. Είναι μια έννοια που καλύπτει τα πάντα. Τα μικροοικονομικά ζητήματα περιλαμβάνονται επίσης στη μακροοικονομία. Κατά τον σχεδιασμό οικονομικών σχεδίων και ετήσιων προϋπολογισμών, λαμβάνονται υπόψη όλες αυτές οι μεταβλητές.

Τα Μακροοικονομικά αποτελούν περίπου το 50 με 60 τοις εκατό του προγράμματος σπουδών στα Οικονομικά στην Τάξη 12 και αυτό το τμήμα απαιτεί πολλή εξάσκηση και επανεξέταση. Οι μαθητές που πρόκειται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του πίνακα μπορούν να χρησιμοποιήσουν λυμένες ερωτήσεις-απαντήσεις από αξιόπιστα βιβλία λύσεων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα CBSE Class 12 Economics είναι ολοκληρωμένο και καλύπτει όλα τα στοιχεία του θέματος. Η Μικροοικονομία και η Μακροοικονομία είναι οι δύο κύριες πτυχές αυτού του θέματος που παρουσιάζονται στην Κλάση 12.

Sandeep Garg Solutions Τάξη Μακροοικονομίας 12 είναι μια εξαιρετική πηγή για μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν τους βαθμούς τους.

Στρατηγικές προετοιμασίας για CBSE Class 12th Economics

 1. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό το συντομότερο δυνατό.

Μετά την έναρξη του Νέου Ακαδημαϊκού Έτους, θα πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία για τις εξετάσεις το συντομότερο δυνατό. Για να μπορέσετε να αναπτύξετε διεξοδικά τις ιδέες σας και να αναθεωρήσετε διεξοδικά ολόκληρο το Κεντρικό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, CBSE 12th Syllabus πριν από την κύρια εξέταση.

 1. Κατανοήστε ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και το μοτίβο των εξετάσεων.

Για να προετοιμαστείτε επαρκώς για την εξέταση του συμβουλίου CBSE, θα πρέπει να γνωρίζετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα σπουδών CBSE Class 12 και το μοτίβο εξέτασης. Καθορίζοντας το πιο πρόσφατο σχήμα βαθμολόγησης και τη βαρύτητα, μπορείτε να αναλύσετε γρήγορα μεμονωμένα κεφάλαια με πιο διεξοδικό τρόπο.

Σας συνιστούμε να εστιάσετε στα κεφάλαια που θα έχουν τις περισσότερες ερωτήσεις στην εξέταση, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη βαθμολογία σας. Κάντε μια λίστα με πράγματα που είστε εξοικειωμένοι ή που σας φαίνονται απλά και, στη συνέχεια, διαχωρίστε τα θέματα που θεωρείτε δύσκολα. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στα δύσκολα θέματα και λιγότερο χρόνο στα πιο εύκολα στο πρόγραμμα σπουδών σας.

 1. Κρατήστε το Υλικό Μελέτης της Τάξης 12 κοντά σας.

Ανακαλύψαμε στις Συμβουλές προετοιμασίας CBSE Class 12 ότι οι μαθητές χρειάζονται αρκετούς πόρους μελέτης για να προετοιμαστούν σωστά για την εξέταση CBSE Class 12. Βεβαιωθείτε ότι μελετάτε από τα σωστά Βιβλία NCERT για την Τάξη 12.

Το Sandeep Garg Macroeconomics Class 12 Solutions είναι μια εξαιρετική πηγή για όσους θέλουν να βελτιώσουν τους βαθμούς τους.

Υπάρχουν 12 κεφάλαια στο Sandeep Garg Macroeconomics. Σε αυτά τα κεφάλαια καλύπτονται διάφορες μακροοικονομικές έννοιες και μηχανισμοί. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να μελετούν και να εξασκούν ερωτήσεις άσκησης όποτε το επιλέξουν.

 1. Δημιουργήστε σημειώσεις αναθεώρησης κεφαλαίου προς κεφάλαιο και περισσότερα προβλήματα προς επίλυση

Θα πρέπει να φυλάσσονται χωριστά σημειωματάρια για θεωρήματα, εξισώσεις και τεχνικές. Αφού ολοκληρώσετε κάθε θέμα, θα πρέπει να συνοψίσετε τα διάφορα κεφάλαια και να σημειώσετε. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το θέμα του κεφαλαίου κατά την αναθεώρηση. Αυτό θα σας διευκολύνει επίσης να διαβάσετε και να αναθεωρήσετε έννοιες γρήγορα.

Αφού ολοκληρώσετε ένα κεφάλαιο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να απαντήσετε σε ζητήματα μόνοι σας για πρώτη φορά. Κάντε μια προσπάθεια να απαντήσετε μόνοι σας σε περισσότερες ερωτήσεις άσκησης. Εάν δυσκολεύεστε να απαντήσετε στην ερώτηση, συμβουλευτείτε τη λύση ή μιλήστε με τον δάσκαλό σας σχετικά.

 1. Κάντε συχνά διαλείμματα και διατηρήστε μια ήρεμη συμπεριφορά.

Μεταξύ των συνεδριών μελέτης, θα πρέπει να κάνετε τα κατάλληλα διαλείμματα. Το μυαλό σας θα εξαντληθεί εάν δεν ξεκουραστείτε επαρκώς και η αποτελεσματικότητά σας στη μελέτη θα υποφέρει ως αποτέλεσμα.

Κάνοντας ένα διάλειμμα 10-15 λεπτών κάθε ώρα ή δύο ώρες αφού τελειώσετε τη μελέτη θα σας βοηθήσει να αναζωογονηθείτε και να χαλαρώσετε.

Θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να χαλαρώσετε. Θα πρέπει να κάνετε απλές ασκήσεις και διαλογισμό σε καθημερινή βάση για να το πετύχετε.

 1. Επίλυση Ερωτήσεων Οικονομικών

Αφού ολοκληρώσετε τη μελέτη, είναι καλή ιδέα να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για τις εξετάσεις. Όσο περισσότερο εξασκείτε και απαντάτε σε ερωτήσεις εξάσκησης, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτήσετε. Θα έχετε επίσης μια αίσθηση του τύπου της ερώτησης και του τρέχοντος επιπέδου ετοιμότητάς σας.

Οι ερωτήσεις του προηγούμενου έτους θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα πιο σημαντικά και κοινά θέματα. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα των παραλλαγών του εν λόγω τύπου στους κλάδους της οικονομίας με την πάροδο του χρόνου, κοιτάζοντας τις εργασίες του προηγούμενου έτους.

 • Μερικές περισσότερες συμβουλές προετοιμασίας για CBSE Class 12 Economics (Εμπόριο)
 • Το να στριμώξεις ένα θέμα όπως τα οικονομικά είναι πραγματικά δύσκολο. Ως αποτέλεσμα, είναι καλό να κρατάτε σημειώσεις, να παρακολουθείτε διαλέξεις και να μελετάτε ενεργά για να βελτιώσετε το οικονομικό σας λεξιλόγιο μαθαίνοντας τους ορισμούς και τις έννοιες διαφόρων οικονομικών όρων, καθώς και να συμμετέχετε σε μια συζήτηση για να προσδιορίσετε εάν κάτι έχει νόημα ή όχι.

Πριν παρακολουθήσετε ένα μάθημα, προσπαθήστε να ξεπεράσετε το κεφάλαιο για να αποκτήσετε μια αίσθηση των θεμάτων που θα καλυφθούν.

 • Λύστε δείγματα ερωτηματολογίων για να αποκτήσετε εμπειρία με προβλήματα που χρειάζονται μια ποικιλία τεχνικών επίλυσης προβλημάτων. Όσο περισσότερο εξασκείτε, τόσο καλύτερα θα καταλαβαίνετε τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και θα είστε σε θέση να αποδώσετε καλά στις εξετάσεις του πίνακα Class 12.
 • Δημιουργήστε μια δομή θεμάτων που θέλετε να καλύψετε στην απάντηση προτού επιχειρήσετε ερωτήσεις μακράς απάντησης στην εξέταση. Για να γράψετε τα σημεία, χρησιμοποιήστε την πρόχειρη περιοχή στη σελίδα απάντησής σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σημεία αναφοράς, γράψτε μια λεπτομερή απάντηση.
 • Τα χρονομετρημένα εικονικά τεστ μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε με επιτυχία το χρόνο σας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Για τα εικονικά τεστ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτιά προηγούμενων ετών. Χρησιμοποιήστε πρότυπες λύσεις από έγγραφα προηγούμενων ετών για αυτοαξιολόγηση.
 • Προσπαθήστε να καταλάβετε τι απαιτεί μια συγκεκριμένη κατάσταση. Συζητήστε τις πληροφορίες που απαιτούνται για να απαντήσετε σε αυτό. Μάθετε τι ψάχνετε (για παράδειγμα, πόσο πρέπει να παράγει η εταιρεία), πού να το αναζητήσετε (αναζητήστε τη διασταύρωση MR και MC) και άλλα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Σκεφτείτε τι έχετε διαβάσει και κάντε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας.
 • Κάντε μια προσπάθεια να κατανοήσετε τα διάφορα οικονομικά μοντέλα. Αναζητήστε τις φιγούρες του μοντέλου και διαβάστε τις λεζάντες. Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε την έννοια, αναζητήστε την ενότητα του κειμένου που εξηγεί το μοντέλο χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar