Ευθύνες και καθήκοντα ιδιοκτήτη

2
Ευθύνες και καθήκοντα ιδιοκτήτη

Όντας ιδιοκτήτης, θα ελπίζατε ότι το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας θα σας προσφέρει εξαιρετικές επενδύσεις με ελάχιστη υπευθυνότητα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει αυτό.

Με βάση τους τοπικούς σας νόμους, υπάρχουν διάφοροι ευθύνες του ιδιοκτήτη που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε. Ομοίως, οι ενοικιαστές έχουν επίσης ορισμένες ευθύνες.

Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο, καθώς θα είναι σε θέση να οριοθετήσει τα καθήκοντα των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. Πρέπει να συζητήσετε τα πάντα με τον ενοικιαστή σας για να καταλάβετε ποιες εργασίες είναι οι αρμοδιότητές σας και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του ενοικιαστή.

Ο ιδιοκτήτης μιλάει με ενοικιαστές

Ευθύνες ιδιοκτήτη

Όχι μόνο είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες να προσφέρουν ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, αλλά και ένα ασφαλές. Πρέπει να ακολουθείτε διάφορους τοπικούς οικοδομικούς κώδικες και πολιτειακούς νόμους για να προσφέρετε μια βιώσιμη κατάσταση στους ενοίκους. Εδώ είναι μερικά από τα καθήκοντα του ιδιοκτήτη:

1. Προσφέρετε κατοικήσιμη διαβίωση

Υπάρχουν διάφορες υποχρεώσεις όπως ορίζονται από τους τοπικούς νόμους. Η κατανόηση της πολιτειακής και τοπικής νομοθεσίας σας θα διασφαλίσει ότι προσφέρετε ένα υγιές, υπεύθυνο περιβάλλον στους κατοίκους σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε τακτικές επιθεωρήσεις και ελέγχους και να κάνετε τυχόν απαιτούμενες επισκευές για να τηρείτε αυτά τα πρότυπα.

2. Ένα ήσυχο περιβάλλον για όλους

Εάν ο ενοικιαστής σας ενοχλεί άλλους ενοικιαστές στο ακίνητο, είναι δική σας ευθύνη να εξετάσετε την κατάσταση και να τους χειριστείτε. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε στον ενοικιαστή για το θέμα.

Υπάρχουν πιθανότητες να μην ξέρουν ότι αναστατώνουν τους άλλους γείτονες. Μπορείτε είτε να τους τηλεφωνήσετε, να τους συναντήσετε προσωπικά ή να τους προειδοποιήσετε για τον θόρυβο.

Ο ιδιοκτήτης μιλάει με τον ενοικιαστή για ένα ζήτημα

3. Προσφέρετε τη μονάδα στην καλύτερη κατάσταση

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσφέρουν τη μονάδα στην καλύτερη κατάσταση στον ενοικιαστή, όπως καθαρά χαλιά και σφιχτά σκληρά ξύλα. Σκεφτείτε μια βόλτα πριν ενοικίαση η ιδιοκτησία. Θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση τυχόν απροσδόκητων επισκευών κατά τη διάρκεια της διαμονής του ενοικιαστή στο ακίνητό σας.

4. Διατηρήστε την Ασφάλεια του Ενοικιαστή

Ζητήστε από τον τοπικό δικηγόρο σας τις νομικές ευθύνες για τη διατήρηση της ασφάλειας του ενοικιαστή. Αυτές είναι μερικές ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης, ανεξάρτητα από την τοποθεσία:

Διατηρήστε τις κλειδαριές: Πριν μετακομίσουν οι νέοι σας ενοικιαστές, επαναλάβετε τις κλειδαριές και βεβαιωθείτε ότι όλες οι κλειδαριές είναι λειτουργικές.

Ο ιδιοκτήτης αλλάζει τις κλειδαριές στο ενοικιαζόμενο ακίνητο

5. Εκτελέστε επισκευές όπως και όταν απαιτείται

Μία από τις ευθύνες του ιδιοκτήτη είναι η φροντίδα των αιτημάτων επισκευής στο ενοικιαζόμενο ακίνητο. Ακολουθούν ορισμένα από τα καθήκοντα για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες:

– Θέρμανση ή κλιματισμός

– Ηλεκτρική ενέργεια

– Υδραυλικά εσωτερικού χώρου

– Πλημμύρα

– ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

– Μούχλα

– Προσβολή παρασίτων

Ευθύνες του Ενοικιαστή

Επιτέλους, βρήκατε ένα ιδανικό σπίτι μετά ερευνητικός πολύ; Ωστόσο, οι ενοικιαστές έχουν επίσης διαφορετικές ευθύνες να χειριστούν. Εδώ αναφέρονται μερικά από αυτά:

Συμφωνία ενοικιαστών

1. Φροντίστε καλά την ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία

Οι ενοικιαστές είναι κυρίως υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καθαρής και τακτοποιημένης μονάδας μετά τη μετακόμισή τους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την απόρριψη των σκουπιδιών, την πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας, της σκουριάς, της βρωμιάς και της συντήρησης των συσκευών.

2. Εξοικονομήστε την ιδιοκτησία από οποιαδήποτε υπερβολική ζημιά

Εκτός από το να διατηρείτε τη μονάδα ενοικίασης καθαρή, θα πρέπει να αποφύγετε την πρόκληση υπερβολικής ζημιάς από αμέλεια. Μπορεί να υπάρχει φυσιολογική φθορά. Ωστόσο, οι ζημιές που αφήνουν το ακίνητο σε χειρότερες συνθήκες δεν είναι αποδεκτές.

3. Πείτε στον ιδιοκτήτη μόλις προκύψει ένα ζήτημα

Μία από τις κύριες αρμοδιότητές σας ως ενοικιαστής είναι να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη αμέσως μόλις προκύψει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα επισκευής στο σπίτι. Εάν δεν το κάνετε, τότε είστε υπεύθυνοι για τις πρόσθετες ζημιές που προκύπτουν εξαιτίας αυτού.

Γυναίκα στο τηλέφωνο

Πώς να φροντίσετε τη συντήρηση ενοικιαζόμενων ακινήτων ως ιδιοκτήτης;

Μεγάλο μέρος της συντήρησης ενοικιαζόμενων ακινήτων απαιτεί άδεια επαγγελματία, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρολογικών εργασιών, εργασιών στέγης και μεγάλων επισκευών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ως ιδιοκτήτης, μπορείτε να επιλέξετε να επενδύσετε σε α εγγύηση σπιτιού για το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας.

Θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε εύκολα και να προστατεύσετε τον προϋπολογισμό σας από απροσδόκητες επισκευές και συντήρηση με αντάλλαγμα μια ετήσια ή μηνιαία χρέωση συντήρησης. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά δεν θα χρειαστεί επίσης να ξοδέψετε όλα τα χρήματα έκτακτης ανάγκης ταυτόχρονα για να διορθώσετε κάτι.

Τελικές Λέξεις

Αναφέρονται παραπάνω ορισμένα από τα καθήκοντα και τις ευθύνες ενός ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Κατανοώντας τα αντίστοιχα καθήκοντά σας, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε έναν καλό δεσμό μεταξύ σας και να διατηρήσετε με ασφάλεια την ιδιοκτησία.

Schreibe einen Kommentar