Είναι η επιχείρησή σας ελκυστική για πιθανούς αγοραστές;

25
Είναι η επιχείρησή σας ελκυστική για πιθανούς αγοραστές;

Το να έχετε μια επιχείρηση για να τραβήξετε τα βλέμματα των πιθανών αγοραστών όταν σκέφτεστε να πουλήσετε είναι το κλειδί.

Έχοντας αυτό κατά νου, πόσο καλά νιώθετε για τις προοπτικές πώλησης της επιχείρησής σας νωρίτερα;

Δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πουλήσετε, το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι θέλετε οι επιχειρηματίες.

Λοιπόν, τι θα χρειαστεί για να θεωρηθείς μια καυτή προοπτική όταν θέλεις να πουλήσεις;

Τακτοποίηση των οικονομικών υποθέσεων της επιχείρησής σας όταν ελπίζετε να πουλήσετε

Προτού καν σκεφτείτε να κερδίσετε κάποια χρήματα από μια πώληση της επιχείρησής σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει.

Αυτό είπε, αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται για να καθίσετε και να εξετάσετε τη λειτουργία της επιχείρησής σας με μια χτένα με λεπτά δόντια.

Πρώτον, έχεις τακτοποιημένα τα οικονομικά σου θέματα;

Λάβετε υπόψη ότι πολύ λίγοι πιθανοί αγοραστές θα θελήσουν να ασχοληθούν μαζί σας εάν τα οικονομικά της εταιρείας σας φαίνονται ακατάστατα.

Όχι μόνο πρέπει να γνωρίζετε τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας, αλλά και τυχόν αξιόλογες υποχρεώσεις που έχει.

Μια επιλογή που πρέπει να αφιερώσετε χρόνο κοιτάζοντας θα ήταν πώς να υπολογίσετε την αποτίμηση μιας startup.

Γνωρίζοντας την πραγματική αξία της εκκίνησης σας, βρίσκεστε σε καλύτερη θέση. Αυτό σημαίνει να ξέρετε εάν η πώληση τώρα έχει νόημα ή θα πρέπει να σταματήσετε.

Μιλώντας για την εταιρεία σας, υπάρχει κάποιο αξιόλογο χρέος που κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας;

Τέτοιο χρέος μπορεί να κάνει τους πιθανούς αγοραστές να τρέχουν γρήγορα. Γι‘ αυτό θέλετε να μάθετε ποιο είναι το χρέος και πώς να το εξαλείψετε καλύτερα πριν προσπαθήσετε να πουλήσετε.

Μπορεί στην πραγματικότητα να είστε τυχεροί και να βρείτε έναν αγοραστή πρόθυμο να αναλάβει τέτοιο χρέος ως μέρος της πώλησης.

Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα, επομένως μην περιμένετε να συμβεί αυτόματα. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μειώσετε ή ακόμα και να εξαλείψετε τέτοιο χρέος πριν βάλετε την εταιρεία στην αγορά.

Έχετε καλή θέση με τους πελάτες;

Όσο σημαντικά είναι τα οικονομικά όταν ελπίζετε να πουλήσετε, τι είδους φήμη έχετε στους πελάτες;

Η ελπίδα είναι ότι η φήμη είναι ισχυρή. Εάν δεν είναι, η λέξη μπορεί να μεταδοθεί στους υποψήφιους αγοραστές. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα ήταν να βγει μια τέτοια λέξη μέσω του Διαδικτύου. Χρειάζονται μόνο μερικά άσχημα σχόλια από πελάτες για να σταματήσουν οι άλλοι να προσπαθήσουν να αναλάβουν την επιχείρησή σας.

Τέλος, θέλετε να μάθετε ποιο είναι το επόμενο βήμα για εσάς όταν πρόκειται για τις επιχειρηματικές σας φιλοδοξίες.

Σκοπεύετε να διευθύνετε άλλη επιχείρηση; Υπάρχει πιθανότητα να κατευθυνθείτε στον εταιρικό κόσμο και να εργαστείτε για κάποιον άλλο; Μπορεί ακόμη και να υπάρχει πιθανότητα να καθυστερήσετε στην καριέρα σας και η συνταξιοδότηση είναι μια πιθανότητα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο, έτσι ώστε το επόμενο βήμα στη ζωή σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο.

Όταν σκέφτεστε να πουλήσετε την επιχείρησή σας τώρα, ποιες είναι οι πιθανότητες να έρθουν όλα στη θέση τους και να μπορέσετε να βγείτε μπροστά;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar