Αυτοβελτίωση: Ο οδηγός για τη συνεχή προσπάθεια ανάπτυξης

35
Αυτοβελτίωση: Ο οδηγός για τη συνεχή προσπάθεια ανάπτυξης
Αυτοβελτίωση Ο οδηγός για τη συνεχή προσπάθεια ανάπτυξης

Φωτογραφία από τον Dane Wetton στο Unsplash

Σχεδόν ο καθένας στον κόσμο μπορεί να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τον εαυτό του. Το να είσαι καλύτερος άνθρωπος και να προσπαθείς να αναπτυχθείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι υπερβολικά επικριτικός με τον εαυτό σου. Αντίθετα, σημαίνει να δείχνετε καλοσύνη και συμπόνια στον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να συμπεριφέρεστε στους άλλους με τον ίδιο τρόπο. Το να είσαι καλύτερος άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει όλες τις πτυχές της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και ψυχικής σου ευεξίας.

Για κάποιους, η αυτοβελτίωση σημαίνει ανταπόδοση σε άλλους, ενώ για άλλους σημαίνει να επικεντρωθούν στο ταξίδι τους στη ζωή και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Οδηγός για Αυτοβελτίωση

Η αυτοβελτίωση απαιτεί χρόνο, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Δείτε πώς:

Εξάσκηση στην Ευγνωμοσύνη

Οδηγός για Αυτοβελτίωση

Φωτογραφία από τον Nathan Dumlao στο Unsplash

Δεν χρειάζεστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να καλλιεργήσετε την ευγνωμοσύνη, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε για τι είστε ευγνώμονες γράφοντάς το. Η ενσωμάτωση της ευγνωμοσύνης, όπως κι αν την ασκείτε, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, να βελτιώσετε τον ύπνο και να έχετε πιο θετικές σχέσεις. Στο τέλος της ημέρας, σκεφτείτε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Αυτά μπορεί να είναι:

  • Προσωπική ανάπτυξη
  • Εμπνευση
  • Φίλοι / Οικογένεια / Κατοικίδια

Μπορεί να μην έχετε κάτι καινούργιο για το οποίο να είστε ευγνώμονες κάθε μέρα, επομένως είναι εντάξει να επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα, ώστε να γνωρίζετε ότι είστε συνεχώς ευγνώμονες για κάτι σαν την οικογένειά σας.

Φάτε με προσοχή

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βιάζεστε για ένα γεύμα χωρίς να αφιερώνετε χρόνο για να ακούσετε το σώμα σας. Το σώμα σας θα σας πει πολλά πράγματα ενώ τρώτε, συμπεριλαμβανομένων των γεύσεων και της υφής του φαγητού που βάζετε στο στόμα σας. Το να τρώτε προσεκτικά είναι παρόμοιο με τον διαλογισμό, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε μία μόνο εργασία τη φορά για να σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος.

Κοιμήσου αρκετά

Εάν δεν νιώθετε ξεκούραστοι, τότε είναι πιθανό να έχετε μια μη παραγωγική μέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στόχο να κοιμάστε επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο ύπνος σας είναι ποιοτικός, μειώνοντας την πρόσληψη καφεΐνης και βρίσκοντας τρόπους να χαλαρώνετε πριν τον ύπνο.

Καθαρίστε το σπίτι σας

Το καθάρισμα του σπιτιού σας μπορεί να φαίνεται δύσκολο έργο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει να αφιερώσετε μια ώρα από τη μέρα σας. Ο τρόπος που αισθάνεστε για το μέρος που ζείτε μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα άγχους σας. Λάβετε υπόψη τον χώρο εργασίας σας. Εάν έχετε ένα ακατάστατο γραφείο, το πιθανότερο είναι ότι η δουλειά σας σας κάνει να αισθάνεστε πιο αγχωμένοι. Ενώ το άγχος μπορεί να είναι η αιτία ενός ακατάστατου γραφείου, μπορεί επίσης να είναι η αντίδραση σε ένα ακατάστατο γραφείο.

Ο καθαρισμός του χώρου σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη ροή του αέρα, να επιτρέψει τη λάμψη περισσότερου φυσικού φωτός και να σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε καταφέρει κάτι για την ημέρα.

Σκεφτείτε τα οικονομικά σας

Αυτοβελτίωση-Οδηγός

Φωτογραφία Pixabay από την Pexels

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε το δικό σας πιστωτικό σκορ? Η οικονομική σας υγεία είναι μόνο ένας τομέας της ζωής σας στον οποίο μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνεστε καθημερινά για αυτο-ανάπτυξη. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να είσαι οικονομικά υγιής. Αντίθετα, μπορείτε να ασκήσετε υγιείς οικονομικές συνήθειες, όπως να επενδύσετε στη συνταξιοδότησή σας, ώστε να μην αισθάνεστε πίεση να συνεχίσετε να εργάζεστε όταν φτάσετε στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Εάν έχετε ήδη αρχίσει να επενδύετε στο μέλλον σας, μπορείτε να αυξήσετε τον πλούτο σας επενδύοντας σε άλλες ευκαιρίες, όπως μετοχές, ομόλογα, ακόμα και κρυπτονόμισμα. Αν και τα χρήματα δεν θα σας φέρουν ευτυχία, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους όταν είναι ώρα να πληρώσετε το στεγαστικό σας ή άλλους λογαριασμούς. Το να μεγαλώνεις τον πλούτο σου είναι ένας τύπος αυτοβελτίωσης γιατί σημαίνει σωστή προετοιμασία για το μέλλον σου.

Πάρτε περισσότερο έλεγχο

Μπορεί να είναι δελεαστικό να καθίσετε και να αφήσετε τη ζωή να σας συμβεί, αλλά όταν αναλάβετε τον έλεγχο, μπορείτε να γίνετε ο κύριος της μοίρας σας. Ένας λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αυτό που θέλουν από τη ζωή είναι ο φόβος. Είτε είναι ο φόβος της αποτυχίας είτε κάτι άλλο, δεν μπορείτε να αφήσετε τον φόβο να οδηγήσει τη ζωή σας. Η ανάληψη του ελέγχου μπορεί να σας επιτρέψει να αφήσετε επιτέλους τη δουλειά που μισείτε, να διαχειριστείτε το χρέος σας και ακόμη και να σας ωθήσει να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε ως άτομο.

Μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας με μια απλή υπόσχεση στον εαυτό σας. Αυτή η υπόσχεση μπορεί να είναι οτιδήποτε, από γυμναστική καθημερινά έως εξοικονόμηση 500 $ το μήνα. Εφόσον ακολουθείτε την υπόσχεση, μπορείτε να αποκτήσετε μια αίσθηση του πώς είναι ο έλεγχος και να αρχίσετε να επιτυγχάνετε περισσότερους στόχους.

Γίνετε υγιείς

Οδηγός αυτοβελτίωσης

Φωτογραφία του Victor Freitas στο Unsplash

Η άσκηση είναι μόνο μια συνήθεια που μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, η εστίαση στην υγεία και την ευεξία σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε ακόμη περισσότερο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς ορισμούς για το «υγιεινό», αλλά συνήθως περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και άσκηση. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν εννοούμε τη διατροφή ως ρήμα που περιλαμβάνει μείωση θερμίδων. εννοούμε απλώς να εστιάσουμε στην κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών και να κόψουμε τα σκουπίδια του ταξιδιού.

Η διατροφή και η άσκηση δεν βοηθούν μόνο στη βελτίωση της σωματικής σας υγείας. βελτιώνουν την ψυχική σας υγεία, και τα δύο είναι απαραίτητα για την αυτοβελτίωση. Εξάλλου, δεν θα έχετε όρεξη να βελτιώσετε τον εαυτό σας εάν αισθάνεστε πάντα λήθαργος από το να τρώτε πρόχειρο φαγητό.

Μάθετε τη διαχείριση του άγχους

Ενώ τόσο η διατροφή όσο και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία, θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους είναι μόνο μια μέθοδος για να μάθετε πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι. Αν και κανείς δεν μπορεί να σας πει τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης και ανακούφισης του άγχους, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς:

  • Γιόγκα
  • Ασκήσεις αναπνοής
  • Κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά
  • Αποκτήστε ποιοτικό ύπνο

Θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το άγχος. Εάν είστε κάποιος που τρώει περισσότερο σε περιόδους στρες, δοκιμάστε να ασκηθείτε όταν νιώθετε την ανάγκη να φάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να στρέψετε τη μια συμπεριφορά στην άλλη, ώστε να μην αφήσετε το άγχος να επηρεάσει άλλους τομείς της ζωής σας.

Θέτω στόχους

Οι στόχοι είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της αυτοβελτίωσης. Δεν μπορείτε να ξέρετε ότι έχετε βελτιωθεί εάν δεν έχετε θέσει έναν στόχο να επιτύχετε. Οι στόχοι σας μπορούν να σας δώσουν κάτι για να εργαστείτε, παρακινώντας σας να γίνετε καλύτεροι. Ανάλογα με τον ορισμό σας για τη βελτίωση του εαυτού σας, οι στόχοι σας μπορεί να είναι οτιδήποτε από το να τρώτε πιο υγιεινά μέχρι να περνάτε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Τελικές σκέψεις

Η δική σας εκδοχή της αυτοβελτίωσης θα φαίνεται διαφορετική από κάποια άλλη για μερικούς ανθρώπους. Η αυτοβελτίωση αφορά τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο νιώθουν για τον εαυτό τους, ενώ για τους άλλους, είναι να ανταποδίδουν τα άτομα που αγαπούν. Ανεξάρτητα από το πώς ορίζεις την αυτοβελτίωση, μπορείς να την πετύχεις δουλεύοντας πάνω σε αυτήν καθημερινά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar