Ασφάλιση τίτλου για το σπίτι σας: Πώς λειτουργεί;

0
Ασφάλιση τίτλου για το σπίτι σας: Πώς λειτουργεί;

Εάν επιθυμείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα σπίτι, τότε ένα ζωτικό βήμα είναι η απόκτηση ασφάλισης τίτλου. Αυτή είναι μια νομική έννοια που επιβεβαιώνει ότι έχετε λάβει δικαιώματα ιδιοκτησίας του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη του.

Εάν υπάρχουν οικονομικά ή νομικά προβλήματα με την πώληση, το σπίτι που αγοράσατε μπορεί να κοστίσει περισσότερο από την τιμή αγοράς σε απρόβλεπτες επιπλοκές. Τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν ασφάλιση τίτλων.

Επομένως, πρέπει να έχετε αυτήν τη μορφή ασφάλισης όταν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα σπίτι. Θα δείξετε παρακάτω πώς μπορεί να σας προστατεύσει αυτό το είδος ασφάλισης κατά την αγορά ενός σπιτιού.

Μεγεθυντικός φακός σε χαρτί ασφάλισης τίτλου

Ασφάλιση Τίτλων Κατοικίας

Αυτός είναι ένας τύπος ασφαλιστηρίου συμβολαίου που προστατεύει τον δανειστή και τους αγοραστές κατοικιών από τυχόν απώλειες ή ζημιές που προκαλούνται από κακούς τίτλους. Ασφάλιση Τίτλων συνήθως καλύπτει αξιώσεις που υποβάλλονται κατά τίτλου, όπως αντικρουόμενες διαθήκες και αναδρομικούς φόρους.

Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να χαλάσουν τη νόμιμη ιδιοκτησία του σπιτιού ή της ιδιοκτησίας σας και να κάνουν τον τίτλο σας να πάει στραβά, από νομικές επιπλοκές έως παραβιάσεις κώδικα. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψετε αφού αγοράσετε ένα σπίτι ότι ο πωλητής δεν έχει νομική αξίωση για αυτό ή ότι το σπίτι αμφισβητείται με άλλο μέρος.

Επιπλέον, αυτός ο τύπος ΑΣΦΑΛΙΣΗ σας προστατεύει από απροσδόκητα ζητήματα που μπορεί να καταστήσουν τον τίτλο σας άκυρο. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε μια εταιρεία τίτλων όπως Steve Izzi PA, θα ήταν λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα τίτλου. Επιπλέον, οι εταιρείες τίτλων διασφαλίζουν ότι ο πωλητής έχει το νόμιμο δικαίωμα να μεταβιβάσει το ακίνητο σε εσάς.

Ασφαλιστήριο τίτλου κατοικίας

Είδη Ασφάλισης Τίτλων Κατοικίας

Η ασφάλιση κατοικίας έχει δύο τύπους. ασφάλιση τίτλου δανειστή και ιδιοκτήτη. Και οι δύο αυτές ασφάλειες προστατεύουν διαφορετικούς συμμετέχοντες σε συναλλαγές ακινήτων.

  • Ασφαλιστήριο Τίτλων Δανειστή

Πριν αποκτήσει ένα σπίτι, ένας δανειστής θα απαιτούσε από τον δανειολήπτη να αγοράσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τίτλου του δανειστή. Η εταιρεία τίτλων θα εκδώσει αυτήν την πολιτική και θα σηματοδοτήσει το τέλος της αναζήτησης τίτλου. Αυτός ο τίτλος προστατεύει τον δανειστή από πιθανές απώλειες, εάν ο πωλητής δεν είναι νομικά κατάλληλος να μεταβιβάσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας.

Ο δανειστής θα καλυπτόταν μέχρι το ποσό που ορίζει η υποθήκη. Ωστόσο, μόνο ο δανειστής θα προστατεύεται από μια τέτοια πολιτική. Ένα συμβόλαιο δανειστή δεν θα σας προστατεύσει εάν δεν είστε προσωπικά ασφαλισμένοι ή επιβαρύνεστε με αναδρομικούς φόρους. Ωστόσο, θα καλύπτεστε από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτήτη.

  • Ασφαλιστήριο Τίτλων Ιδιοκτήτη

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τίτλου ιδιοκτήτη συνήθως αγοράζονται για να εγγυηθούν πιθανά ζητήματα ή προβλήματα. Αν και προαιρετική, μια πολιτική ιδιοκτήτη θα προστατεύει τον αγοραστή κατοικίας από κοινούς κινδύνους όπως:

  • Εσφαλμένα ή λανθασμένα αρχεία όπως λάθη όπως λανθασμένες υπογραφές.
  • Προνόμιαεκκρεμείς αγωγές και άλλους περιορισμούς κατά ακινήτων που θα ακύρωναν τη νομική αξίωση του πωλητή.
  • Αντικρουόμενες αξιώσεις ιδιοκτησίας, όπως επιπλοκές διαθήκης και άλλες παρόμοιες διαφορές.
Ασφάλιση σπιτιού στον πίνακα κιμωλίας

Αυτό είναι ένα περιτύλιγμα

Τα θέματα ασφάλισης τίτλου δεν είναι πράγματα που θα συμβαίνουν πάντα. Ωστόσο, το να μην έχετε ή να αγοράσετε την έκδοση κατόχου αυτής της ασφάλισης μπορεί να είναι τρομερό εάν τα πράγματα πάνε στραβά. Η κατοχή αυτού του είδους ασφαλιστηρίου συμβολαίου διασφαλίζει ότι προστατεύεστε όσο είστε κύριος του ακινήτου.

Schreibe einen Kommentar