Αποτυχία συνταγής – Μπάρες καρύδας

2
Αποτυχία συνταγής – Μπάρες καρύδας

Κάθε Σαββατοκύριακο, ανακαλύπτω το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής – το βιβλίο μαγειρικής Fannie Farmer, 13η Έκδοση. Ξεφυλλίζω τις σελίδες, κοιτάζω τις συνταγές, ελέγχοντας αν έχω τα υλικά για να φτιάξω αυτά που μου τραβούν το μάτι. Και μετά, φτιάχνω τη συνταγή, συνήθως αργά το απόγευμα της Κυριακής αφού έχουν τελειώσει όλες οι δουλειές. Είναι η χαλάρωση μου, η σαββατιάτικη ανάπαυση – το ψήσιμο. Μαγείρεμα. Ψιλοκόβουμε, ανακατεύουμε, σοτάρουμε.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν διαφορετικό. Καθώς ξεφύλλιζα το βιβλίο μαγειρικής της Fannie Farmer, με κάλεσε μια συνταγή στη σελίδα 630 που υπόσχεται μπάρες καρύδας σαν καραμέλες. Μόλις είχα αγοράσει ένα μεγάλο πίσω μέρος άγλυκης τριμμένης καρύδας στο κατάστημα χύμα τροφίμων Amish. Τι καλύτερο επιδόρπιο από μπάρες καρύδας σαν ζαχαρωτά; Υπολόγισε με!

Baking a Wreck: My Coconut Bars

Τα καλά νέα: Έχουν ωραία γεύση. Όχι υπέροχο, αλλά καλό.

Τα άσχημα νέα: Φαίνονται απαίσια.

Αρνήθηκαν να κρατηθούν μαζί. Και με το να αρνηθούμε να κρατηθούμε μαζί, εννοώ ότι θρυμματίστηκε σε κομμάτια κάθε φορά που προσπαθούσαμε να γλιστρήσουμε ένα από το τηγάνι.

Οι ράβδοι που προέκυψαν έμοιαζαν με σβώλους από κάτι που πέταξε η γάτα.

Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα μπισκότο σαν καραμέλα….

Λοιπόν τι έγινε? Τι εκανα λαθος?

  • Έσπευσα τη συνταγή μου. Δεν το διάβασα ολόκληρο πριν προσπαθήσω να το μαγειρέψω. Θα έπρεπε να είχα συνειδητοποιήσει ότι οι οδηγίες για τον «πάτο ζαχαροπλαστικής» ήταν παραπλανητικές. Συνήθως, το βιβλίο μαγειρικής Fannie Farmer έχει πολύ σαφείς οδηγίες, αλλά αυτή τη φορά οι οδηγίες είχαν τη ζύμη ανακατεμένη στο μίξερ. Θα έπρεπε να κόψω το βούτυρο στο μείγμα ζαχαροπλαστικής με το χέρι με το μπλέντερ ζαχαροπλαστικής με τον ίδιο τρόπο που κάνω όταν φτιάχνω κρούστα για πίτα.
  • Μιλώντας για κρούστες ζαχαροπλαστικής, συνήθως απαιτούν κρύο βούτυρο. Αλλά, επειδή αυτή η συνταγή απαιτούσε να αναμειχθούν το βούτυρο, το αλεύρι και η ζάχαρη ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολ ανάμειξης, μαλάκωσα το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα ήταν ότι το μαλάκωσα πολύ και είχε παγώσει πριν το ρίξω στο φούρνο μικροκυμάτων. Το αποτέλεσμα: μεγάλοι σβώλοι βουτύρου που δεν κόβονταν στη ζύμη, λιωμένο βούτυρο και ένα μείγμα ζαχαροπλαστικής που ήταν αδύνατο να γίνει λείο.
  • Ο σύζυγός μου λατρεύει τα μπισκότα σοκολάτας και είχα μια παρτίδα από αυτά που πήγαιναν την ίδια στιγμή που έψησα τις μπάρες καρύδας. Μετακίνησα τα ταψιά με τα μπισκότα στο πάνω ράφι του φούρνου γιατί την τελευταία φορά που τα έψησα έκαψα τις άκρες. Το τηγάνι της μπάρα καρύδας πήγε στο πιο ζεστό, κάτω ράφι. Οι μεταλλικοί δίσκοι στο ράφι από πάνω αντανακλούσαν τη θερμότητα πίσω στην κορυφή των ράβδων καθώς ψήνονται. Έτσι, αντί για μια ωραία καραμέλα καρύδας από πάνω, πήρα ροδισμένη, τραγανή καρύδα σε μια παχιά, σχεδόν σαν καραμέλα κρούστα. Και όλη η καρύδα έρεε στις άκρες του τηγανιού καθώς το αυγό, η καστανή ζάχαρη και το μείγμα καρύδας έβρασαν και έβρασαν σε ταφί/καραβόσα/περίεργα.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας…

Μην ψήνετε ποτέ όταν είστε κουρασμένοι.

Οι θρυμματισμένες μπάρες καρύδας έχουν εκπληκτική γεύση ως επικάλυψη για παγωτό βανίλια.

Πράγματι, μετονομάζω τη συνταγή σε «Toffe Coconut Toffee Topping» και την ονομάζω ημέρα.

Εάν αυτή η συνταγή ήταν αποτυχία βιβλίου μαγειρικής (οι οδηγίες για την κρούστα δεν ήταν πολύ σωστές) ή μια αποτυχία του μάγειρα (αυτό είναι σίγουρα ναι), δεν είμαι σίγουρος, αλλά από όλες τις συνταγές στο βιβλίο Fannie Farmer , αυτό ήταν χαζό.

Οι μπάρες καρύδας, σελίδα 630 της 13ης Έκδοσης του Βιβλίου Μαγειρικής Fannie Farmer, είναι μέρος της σειράς «Μαγειρεύοντας με τη Φάννι και εμένα» τις Δευτέρες στο Home Garden Joy.

Περισσότερα άρθρα σε αυτήν τη σειρά – Κριτικές συνταγών βιβλίων μαγειρικής Fannie Farmer

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar