Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: 5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επισκεφτείτε τον αντιπρόσωπο

157
Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: 5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επισκεφτείτε τον αντιπρόσωπο

Όταν επιτέλους εξοικονομήσετε αρκετά μετρητά για να αγοράσετε το πρώτο σας αυτοκίνητο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε μια παρορμητική απόφαση. Θα χρειαστεί να μάθετε περισσότερα για την πιθανή αγορά πριν πάτε σε μια δοκιμαστική οδήγηση. Πρέπει να λάβετε υπόψη πέντε πράγματα πριν επισκεφτείτε τον αντιπρόσωπο: ασφάλεια, συντήρηση, αξία μεταπώλησης, κόστος ιδιοκτησίας και τοπικούς νόμους που διέπουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ασφάλεια

Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα ανακλήσεων της Εθνικής Διοίκησης Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) για να δείτε εάν το μοντέλο που θέλετε να αγοράσετε έχει ανακληθεί. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το ιστορικό ανάκλησης συγκεκριμένου αυτοκινήτου αναζητώντας το στον ιστό. Εάν το μοντέλο που θέλετε έχει ανακληθεί, μάλλον είναι καλή ιδέα να παραδώσετε αυτό το αυτοκίνητο.

Συντήρηση

Η γνώση του ιστορικού συντήρησης ενός αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένα μεταχειρισμένο όχημα είναι μια καλή επένδυση. Αναζητήστε τις απαιτήσεις συντήρησης για τη μάρκα και το μοντέλο που θέλετε να αγοράσετε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Εάν δεν αναφέρονται συγκεκριμένες απαιτήσεις συντήρησης, βεβαιωθείτε ότι η εγγύηση καλύπτει το αυτοκίνητο.

Αξία μεταπώλησης

Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα χρόνια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποτιμάται σε μια συγκεκριμένη τιμή. Αρχικά, ελέγξτε τον ιστότοπο του Kelley Blue Book για να βρείτε την προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης για το μοντέλο που θέλετε. Μπορείτε επίσης να βρείτε την αξία ενός αυτοκινήτου πηγαίνοντας σε έναν τοπικό αντιπρόσωπο και κοιτάζοντας για τι άλλα αυτοκίνητα που πωλούνται εκεί.

Κόστος ιδιοκτησίας

Ένα φτηνό αυτοκίνητο μάλλον δεν είναι τόσο φθηνό όσο νομίζετε. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε πόσο θα πληρώσετε για το όχημα είναι να αναζητήσετε το αυτοκίνητο στο Edmunds. Έχουν ένα εργαλείο αγοράς αυτοκινήτου που θα σας δείξει πόσο θα κοστίσει η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου κατά τα πρώτα πέντε χρόνια ιδιοκτησίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το κόστος συντήρησης και επισκευής και τα χιλιόμετρα αερίου για να δείτε πόσο προσιτό (ή όχι) είναι το αυτοκίνητο.

Τοπικοί νόμοι που διέπουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι νόμοι που διέπουν από ποιον μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανονισμούς της περιοχής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα όχημα μόνο από αντιπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πωλητή σε ορισμένες πολιτείες. Επομένως, προτού επισκεφτείτε τυχόν σκιερές παρτίδες, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους νόμους που θα διέπουν την αγορά σας.

Η κατώτατη γραμμή

Αφού διαβάσετε όλες τις επιλογές, αφιερώσατε χρόνο για να συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα; Εάν όχι, μην αφήσετε τη βιασύνη να αγοράσετε να σας εμποδίσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Αντίθετα, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πριν κάνετε το test drive. Εξαγορά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο Φοίνιξ μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση, αλλά μόνο εάν είστε προετοιμασμένοι.

Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε το αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε, τις απαιτήσεις συντήρησής του και την αξία μεταπώλησης προτού βγείτε στην παρτίδα. Θα είστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο όταν έχετε πληροφορίες στην πίσω τσέπη σας. Μπορεί ακόμη να θέλετε να ζητήσετε συμβουλές από έναν μηχανικό ή τους γονείς σας σχετικά με το εάν το αυτοκίνητο αξίζει τον χρόνο και τα χρήματά σας. Τότε, τουλάχιστον θα μπορείτε να πείτε ότι κάνατε την έρευνά σας!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar