Αίθρια: Πλακόστρωτες φυσικές πέτρες εναντίον σταμπωτό σκυρόδεμα

0
Αίθρια: Πλακόστρωτες φυσικές πέτρες εναντίον σταμπωτό σκυρόδεμα

Μια δημοφιλής προσθήκη σε ένα τοπίο είναι ένα αίθριο, που δημιουργεί μια σκληρή επιφάνεια για την επέκταση του χώρου διαβίωσης από εσωτερικούς σε εξωτερικούς χώρους. Οι υπαίθριοι χώροι διαβίωσης επιτρέπουν την απόλαυση του εξωτερικού χώρου δημιουργώντας χώρους τραπεζαρίας, εστίες φωτιάς, τοίχους καθιστικών, ακόμη και εντοιχισμένα μπαρ και ψησταριές. Ο κύριος παράγοντας για να αποφασίσετε ποια υλικά θα χρησιμοποιήσετε είναι η μέθοδος εγκατάστασης και η ανθεκτικότητα των τύπων υλικών.

Γιατί χρησιμοποιούμε Interlocking Natural Stone Pavers στο Indian Run Landscaping:

  1. Τα αίθρια Paver συντηρούνται και επισκευάζονται ευκολότερα.
  2. Δεν υπάρχει χρόνος θεραπείας.
  3. Είναι πιο ανθεκτικά και είναι πολύ ευέλικτα.
  4. Η χρήση επιστρώσεων από φυσική πέτρα προσφέρει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Αν και η δημοτικότητα του σταμπωτού σκυροδέματος έχει αυξηθεί με τα χρόνια, δεν υπάρχει τίποτα σαν την ομορφιά και την ποιότητα της φυσικής πέτρας.

Λόγω των μεθόδων εγκατάστασης και της βάσης από θρυμματισμένη πέτρα, αυτά τα συστήματα διαρκούν περισσότερο και είναι πιο ανθεκτικά από τα συστήματα από σταμπωτό σκυρόδεμα.

Εάν ένας επιστρωτήρας ραγίσει ή ραγίσει, οι σπασμένες επιστρώσεις μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Αυτό μειώνει το κόστος συντήρησης με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει επίσης χρόνος θεραπείας με επιστρώσεις. Μόλις τοποθετηθούν τα πλακόστρωτα, είναι έτοιμα για περπάτημα. Οι επιστρώσεις είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν τους κύκλους κατάψυξης και απόψυξης των εποχών. Η μόνη πραγματική συντήρηση που πρέπει να γίνει είναι η ηλεκτρική πλύση κάθε 5-7 χρόνια και η συμπλήρωση του πολυ-άμμου εάν χρειάζεται. Με την αύξηση της χρήσης των αίθριων πλακόστρωτων, η επιλογή έχει επίσης αυξηθεί. Τα αίθρια πλακόστρωτου μπορούν ουσιαστικά να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο, χρώμα ή μέγεθος.

Το μόνο πραγματικό «μειονέκτημα» για τα πλακόστρωτα βεράντας είναι το κόστος. Οι πλακόστρωτες τοποθετούνται στο χέρι, μία προς μία, γεγονός που αυξάνει το κόστος εργασίας για το έργο.

Ως μακροπρόθεσμο κόστος συντήρησης μεταξύ των δύο, οι πλακόστρωτες θα κοστίζουν λιγότερο μακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της ανακατασκευής ενός αίθριου από σκυρόδεμα όταν ραγίσει.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του σταμπωτού σκυροδέματος:

  1. Σχετικά χαμηλό κόστος.
  2. Ευκολία εγκατάστασης
  3. Ευελιξία του υλικού.

Απαιτείται πολύ λιγότερη εργασία για την εγκατάσταση σκυροδέματος, καθώς μπορεί να χυθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα, χρώμα ή μέγεθος. Αυτό επιτρέπει επίσης στον σχεδιαστή να είναι πολύ δημιουργικός στη φάση του σχεδιασμού της βεράντας. Από την άλλη, υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα. Το σκυρόδεμα τείνει να ραγίζει νωρίτερα από τα συστήματα επιστρώσεων. Το στεγανωτικό μπορεί να είναι ολισθηρό, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο. Στην Πενσυλβάνια, τα αίθρια από σκυρόδεμα αναπτύσσουν ρωγμές νωρίτερα λόγω του βορειοανατολικού κλίματος των κύκλων κατάψυξης και απόψυξης από το Φθινόπωρο έως την Άνοιξη. Το άκαμπτο σύστημα σκυροδέματος συγκρατεί περισσότερο νερό από αυτό ενός εύκαμπτου συστήματος επιστρώσεων. Αυτό τελικά οδηγεί σε συστολή μορίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα (πάγωμα) και στη συνέχεια διαστολή κατά τη διάρκεια της άνοιξης (απόψυξη) όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν. Η επέκταση των χώρων των πόρων μέσα στο σκυρόδεμα οδηγεί σε ρωγμές που δεν είναι τόσο διαδεδομένες στα συστήματα επιστρώσεων.

Όταν ένα μαξιλάρι από σκυρόδεμα ραγίσει ή ραγίσει, ο μόνος τρόπος για να το επισκευάσετε πλήρως είναι να σκίσετε ολόκληρο το μαξιλάρι και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι; Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού με τον σχεδιαστή μας Jason για να συζητήσουμε λεπτομερέστερα τα πλεονεκτήματα των επιστρώσεων από φυσική πέτρα.

Επίσκεψη Πεν Στόουν για να δείτε τα διαθέσιμα προϊόντα

Schreibe einen Kommentar