Έξυπνες συμβουλές για να κατανοήσετε τις έννοιες της τάξης 9 των μαθηματικών

35
Έξυπνες συμβουλές για να κατανοήσετε τις έννοιες της τάξης 9 των μαθηματικών

Οι εξετάσεις είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής όλων και χρησιμεύουν ως σκαλοπάτι για το μέλλον ενός μαθητή. Η απόλυτη φιλοδοξία κάθε μαθητή, ανεξάρτητα από το πώς τα πήγε κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας, είναι να επιτύχει άριστες βαθμούς. Η ακαδημαϊκή επίδοση μερικές φορές μετριέται από το πόσο καλά αποδίδουν οι μαθητές στις τελικές τους εξετάσεις.

Παρόλο που η τάξη CBSE 9 δεν θεωρείται ως τεστ πίνακα, χρησιμεύει ως βάση για ανώτερες τάξεις, καθώς διδάσκει τις βασικές αρχές κάθε ιδέας που καλύπτεται στις τάξεις 10, 11 και 12. Επειδή θα υπάρχει μεγάλος αριθμός αναλυτικών προγραμμάτων που θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επικεντρωθεί κανείς στις σπουδές του και να κατανοήσει κάθε θέμα.

Για τις σπουδές μαθηματικών γυμνασίου, είναι σημαντικό να καλύπτεται ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών της τάξης 9 των μαθηματικών. Είναι απαραίτητο για τους μαθητές να προετοιμαστούν χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς και αξιόπιστους πόρους όπως οι απαντήσεις NCERT και CBSE Class 9 Δείγματα ερωτήσεων. Οι μαθητές μπορούν να βελτιώσουν τις βαθμολογίες τους στα σχολικά τεστ εξασκώντας λύσεις μαθηματικών NCERT τάξης 9. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις απαντήσεις της τάξης 9 για να τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν για μια σειρά ανταγωνιστικών εξετάσεων.

Οι μαθητές μπορούν να αυξήσουν γρήγορα τις ικανότητές τους στα μαθηματικά τόσο στα σχολικά όσο και στα πανεπιστημιακά μαθήματα εξασκώντας απλώς αυτές τις απαντήσεις NCERT και το Δείγμα Ερωτήσεων CBSE.

Οι μαθητές μπορούν απλώς να λάβουν αυτές τις απαντήσεις NCERT και τα Δείγματα Ερωτήσεων CBSE online για προετοιμασία και αναθεώρηση για εξετάσεις. Απλώς επιλέξτε μερικές από τις κορυφαίες απαντήσεις NCERT που παρέχονται από επαγγελματίες μαθηματικών για να βοηθήσετε τα παιδιά να διακριθούν στις εξετάσεις τους στα μαθηματικά. Μαζί με την προετοιμασία που παρέχεται από αυτούς τους πόρους μελέτης, είναι σημαντικό οι μαθητές να διεξάγουν καλά οργανωμένη έρευνα προκειμένου να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες στις εξετάσεις.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για μαθητές που θέλουν να τα πάνε καλά στην εξέταση μαθηματικών της τάξης 9:

Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε τις αριθμητικές σας ικανότητες είναι να εξασκηθείτε πολύ. Οι μαθητές μπορούν γρήγορα να αναπτύξουν την ικανότητα αποτελεσματικής επίλυσης προβλημάτων εξασκώντας όλα τα δύσκολα θέματα και έννοιες. Για να εφαρμόσετε την ιδέα, χρησιμοποιήστε μερικά από τα διαθέσιμα διαδικτυακά εργαλεία εκμάθησης, όπως φύλλα εργασίας μαθηματικών και απαντήσεις NCERT.

 • Σημαντικά θέματα προς εξέταση

Σημαντικοί τύποι, ορισμοί, εξισώσεις και άλλες πληροφορίες πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστό σημειωματάριο. Είναι καλή ιδέα να γράψετε όλους τους βασικούς τύπους και άλλες έννοιες, ώστε να μπορείτε να τις θυμάστε γρήγορα.

 • Δείγματα εγγράφων για εξάσκηση

Εκτός από τη μελέτη νέων εννοιών σε διάφορα θέματα, πρέπει να εξοικειωθεί και με τη μορφή του τεστ. Εδώ θα σας βοηθήσουν τα δείγματα εργασιών της Τάξης 9 για κάθε θέμα. Δείγμα χαρτιού CBSE Κατηγορία 9 θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε όλο το υλικό μελέτης σας, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο προετοιμασίας σας απαντώντας στις ερωτήσεις των ειδικών.

 • Χρησιμοποιήστε μαθηματικές τεχνικές που εξοικονομούν χρόνο

Οι μαθηματικές συντομεύσεις και συμβουλές είναι μέθοδοι εξοικονόμησης χρόνου κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να θυμάστε ορισμένους τύπους ή έννοιες. Για να θυμάστε αυτές τις μεθόδους, φτιάξτε πολλά χαρτιά ή χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις για να τις διαβάσετε πριν από τις εξετάσεις. Οι αυτοκόλλητες σημειώσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να θυμάστε τύπους και τις απαντήσεις τους.

Αναμφίβολα θα έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το τεστ ή οποιοδήποτε θέμα ενώ προετοιμάζεστε για τις εξετάσεις μαθηματικών της 9ης τάξης. Πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό, ο οποίος μπορεί να είναι ο δάσκαλός σας, ένας συμφοιτητής σας ή οι γονείς σας, για να ξεκαθαρίσετε τις αβεβαιότητές σας. Μην το αποφεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται για μια μικρή έρευνα ή ζήτημα. Ταυτόχρονα, καθαρίστε τα. Θα είστε σε θέση να παραμείνετε ήρεμοι και χωρίς άγχος ενώ μελετάτε για μια εξαιρετική βαθμολογία στις εξετάσεις, αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά ήταν κρίσιμα μέτρα που έπρεπε να κάνετε για να πάρετε έναν καλό βαθμό στο μαθηματικό σας έργο της 9ης τάξης. Εκτός από αυτό, εδώ είναι μερικές πρόσθετες υποδείξεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση και τα αποτελέσματά σας:

 • Το περιβάλλον μελέτης σας θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας. Βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής και το τηλέφωνό σας βρίσκονται εκτός της περιοχής μελέτης.
 • Διαχωρίστε αποτελεσματικά το υλικό μελέτης. Έχετε πάντα διαθέσιμο ένα φύλλο χαρτιού για να σημειώνετε βασικές έννοιες, τύπους ή σημεία. Ξεκινήστε τις προετοιμασίες σας με ένα απλό θέμα που σας ενδιαφέρει. Αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα.
 • Δεν θα πάρετε υψηλούς βαθμούς αν ξεκινήσετε να μελετάτε για την 9η τάξη μαθηματικών ένα μήνα πριν από τις εξετάσεις. Πρέπει να μελετάτε σε τακτική βάση και να παρακολουθείτε όλα τα μαθήματά σας.
 • Μην παραλείψετε κανένα από τα θέματα γιατί είναι όλα ζωτικής σημασίας. Για να ξεκαθαρίσετε τυχόν αμφιβολίες, καλέστε τους μεγαλύτερους ή τους καθηγητές σας ή μιλήστε με τους φίλους σας. Ωστόσο, αυτό δεν σας αποκλείει από το να βάλετε προτεραιότητες με βάση τη σημασία.
 • Το NCERT συχνά παραβλέπεται από τους φοιτητές υπέρ των εναλλακτικών εργαλείων μελέτης. Το γεγονός είναι ότι η πλειονότητα των ερωτήσεων στις εξετάσεις σας θα ληφθούν απευθείας από τα σχολικά βιβλία NCERT. Όλες οι ασκήσεις, τα θεωρήματα και τα λυμένα παραδείγματα πρέπει να συμπληρωθούν.
 • Η επίλυση ενός δείγματος χαρτιού είναι η καλύτερη μέθοδος για να διασφαλίσετε ότι έχετε μελετήσει επαρκώς για τις εξετάσεις. Μπορείτε απλώς να λάβετε τις ερωτήσεις του περασμένου έτους. Η επίλυσή τους θα σας δώσει μια ένδειξη για το πόσο καλά προετοιμαστήκατε και διαχειριστήκατε το χρόνο σας.
 • Η αναθεώρηση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να λάβετε 95 τοις εκατό ή παραπάνω στο μαθηματικό χαρτί της 9ης τάξης σας. Αναθεωρήστε τις βασικές ερωτήσεις, αφιερώστε περισσότερο χρόνο συζητώντας τις εξισώσεις, τις απαντήσεις και τα γραφήματα και διαβάστε ξανά τις σημειώσεις σας. Αυτές οι αναθεωρήσεις θα σας βοηθήσουν να θυμάστε κρίσιμες ιδέες σε όλη τη διάρκεια του τεστ.
 • Τουλάχιστον, ένα μήνα πριν τις εξετάσεις, προσπαθήστε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα σπουδών σας. Θα έχετε άφθονο χρόνο για συζητήσεις και αλλαγές εάν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο. Μην ασκείτε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας. Για βέλτιστη υγεία, κοιμάστε αρκετά, ασκείστε τακτικά και τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει συντόμευση για να πάρεις καλούς βαθμούς σε ένα μαθηματικό χαρτί στην τάξη 9. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι εξάσκηση. Ωστόσο, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να οργανώσετε το χρόνο μελέτης σας με τρόπο που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τις εξετάσεις.

Οι πιο ουσιαστικές πτυχές των μαθηματικών είναι τα θεωρήματα και οι τύποι. Για να βελτιώσετε τη μνήμη, κοιτάξτε τα σε καθημερινή βάση.

Εξασκηθείτε σε διάφορα είδη προβλημάτων χωρίς να ρίξετε μια ματιά στη λύση πρώτα και βελτιώστε τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε δύσκολο ζήτημα.

Αφιερώστε ένα λεπτό για να διαβάσετε το θέμα και προσπαθήστε να οραματιστείτε την απάντηση στο μυαλό σας πριν αρχίσετε να γράφετε.

Το πιο σημαντικό, να είστε ήρεμοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση! Το έχεις αυτό!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar